Foto: Sander Hiire (Dorpat SPA)
Keha
5. november 2015, 15:50

Laavakivimassaaž täidab keha suviselt sooja päikeseenergiaga

Kui pime ja jahe aeg tikub tusatuju tekitama, tasub katsetada külmal ajal kehale soojust ja energiat andvat laavakivimassaaži.

"Laavakivimassaaž on pika ajalooga, kivimassaažist on teateid nii Rooma ajast kui idamaadest," räägib Kersti Maasik, Tartu Dorpat SPA hoolduste juht. Ta rõhutab, et ennekõike on laavakivimassaaži näol tegu lõõgastava, mitte raviva protseduuriga. Kuid lõõgastuse kõrval pakub see ka leevendust lihaspingetele, parandab verevarustust, ergutab immuunsüsteemi ning aitab kehal jääkaineid väljutada.

Idamaisele filosoofiale tuginedes on laavakivimassaaž suunatud ennekõike sisemise energia tasakaalustamisele. Maasiku sõnul on laavakivimassaaži aluseks teadmine, et inimese kehal paikneb seitse põhitšakrat ning neid tšakraid mõjutades kogu tegevus toimubki.

Kersti Maasik räägib, et laavakivid on saanud oma energia päikesest, tulest ja veest ning suudavad selle energia edasi kanda ka inimese kehasse. "Laavakiviga keha masseerides võib soojus jõuda kuni nelja sentimeetri sügavusele naha alla," selgitab ta. Ka sisaldab laavakivi suurel hulgal erinevaid kasulikke mikro- ja makroelemente.

Laavakivimassaaži seansi pikkused on erinevates spaades erinevad, Dorpat SPA-s on võimalik valida 60 minutit või 80 minutit kestva seansi vahel. Lühemal seansil töödeldakse keha vaid laavakividega, pikemal järgneb tšakrate mõjutamine ka vääriskividega.

Protseduuri käigus pannakse esmalt soojad laavakivid mõneks minutiks kehale. Siis masseeritakse keha massaažiõliga ning töödeldakse veevannil soojendatud laavakividega. "Soojad kivid aitavad õlil ka paremini nahka imenduda," selgitab Maasik. Ükshaaval käiakse läbi nii selg, jalad, käed kui kõht.

Kersti Maasiku sõnul on kogu see protseduur lõõgastav ja soojendav ning seetõttu inimestel peamiselt külma aja lemmik. Kuid tegelikkuses võiks seda protseduuri ette võtta igal ajal aastas, kui energiapuudus endast märku annab.

Igatahes mõjub kividest saadav soojus ja energia sageli nii lõõgastavalt, et massaažilaual kipub vägisi uni peale. Ning pärast ärgates ei pane enam tähelegi, et ilm varakult pimedaks kippus.

Ja kuigi laavakivimassaaži mõju ilmneb juba esimese korra järel, oleks parema tulemuse mõistlik seda korrata kuurina näiteks kord nädalas viis nädalat järjestikku.

 

Laavakivimassaaž sobib, kui Sul on
* lihas- ja liigesevalud
* vereringehäired
* unehäired
* stress
* hingeline tasakaalutus

Laavakivimassaaži vastunäidustused:
* rasedus
* palavik
* pahaloomulised kasvajad
* kõrge vererõhk
* nakkushaigused
* põletikulised haigused
* lahtised haavad
* väga pinges olek
* veenilaiendid ja -põletikud
* rasked südame-, neeru- ja kopsuhaigused