Yana ToomFoto: STANISLAV MOSHKOV
Toiduuudised
9. november 2015, 20:10

Yana Toom: pean dieeti, mis olevat kahjulik. Eks lahkamine näitab! (45)

Mis salanippe kasutavad Eesti kuulsused, et alati hea välja näha? Saates "Eesti kuulsuste imedieedid" rääkisid oma toitumisharjumustest paljud tuntud inimesed.

Kristel Aaslaiu sõnul on ta proovinud erinevaid dieete, kuid neid kõiki vaid ühe päeva. Vimati üritas ta vahtrasiirupi-dieediga. Tõsi küll, tervislikult toitumisele mõtleb näitlejanna pidevalt. Ta sööb viimasel ajal palju lõhet, on enam-vähem lõpparve teinud saiaga ega söö enam eriti ka punast liha.

Kristjan Jõekalda rääkis, et käis kunagi kaalujälgijate rühmas ja vanad kokaraamatud on tal siiani alles. Kõige paremini aga mõjub makaronidieet.  "Söön korra päevas mao makarone täis," ütles telemees.

Poliitik Yana Toom tunnistas, et temal läks kaal käest ära pärast viienda lapse sünnitamist. Appi tuli valgurikas toidusedel.

"Siis hakkasin dieeti pidama. See on Dukani dieet, mida peetakse kahjulikuks, aga mina olen rahul. Eks lahkamine näitab," muigas Toom.

 Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi läheneb toitumisele teaduslikult ja rehkendab toidu hulka enda energiavajaduse järgi.

"Toit peab olema mitmekesine," rõhutas minister. "Kui mul pole nelja magu ega aega mäletseda, siis must rohusööjat ei saa," sõnas Ligi.