Kaart näitab, kus elavad lapsed, keda Lastefond toetabFoto: Lastefond
Uudised
10. november 2015, 09:55

Lastefond on aastatega aidanud abivajajaid lapsi 2,8 miljoni euro eest

SA TÜ Kliinikumi Lastefond tähistab eeloleval laupäeval oma 15. juubelit. Tegutsemisaastate jooksul on fond kogunud miljoneid eurosid annetusi, soetanud hulgaliselt meditsiiniseadmeid haiglatele ning aidanud tuhandeid lapsi üle Eesti.

Kuigi Lastefond sai asutatud TÜ Kliinikumi juurde esialgse eesmärgiga edendada laste ravitingimusi just kliinikumis, on fondi tegevus tänaseks oluliselt laienenud ning põhitegevuseks saanud just haigete laste koduse ravi toetamine.

15 aasta jooksul on fond heade inimeste abiga kogunud üle 2,8 miljoni euro annetusi, mille eest on aidatud vahetult või erinevate asutuste ja organisatsioonide tegevust toetades kokku 1010 last Eesti erinevaist paigust. Lisaks on soetanud rohkem kui miljoni euro eest meditsiiniseadmeid- ja vahendeid TÜ Kliinikumile ja Eesti väikehaiglatele, mis on kaudselt aidanud veel tuhandeid lapsi üle Eesti.

"Samuti oleme nende aastate jooksul näitanud eeskuju vabatahtlike kaasamisega oma tegevusse ning seadusandluses saavutatud muudatustega, et ikka parandada haigete laste elukvaliteeti meie väikses Eestis," märgib Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv.