Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
12. november 2015, 16:44

Üheksa veidrat põhjust, miks seks haiget teeb (2)

Kui seks tundub valulik, tasub esimese hooga proovida kas libestit võ pikemat eelmängu. Kuid mõnikord pole tolku kummastki. Sest on terve hulk esmapilgul veidrana tunduvaid põhjuseid, mis samuti seksi valulikuks teevad.

* Sa oled arvutiori. Pikka aega istudes võivad vaagnapõhjalihased krampi minna, mille tulemusena liigub intiimpiirkonda liigub vähem verd ning alakehas olevad närvid võivad muutuda põletikuliseks, kirjutab Cosmopolitan.com. Et alakehas kõik normaalselt tööle saada, tõuse töö ajal iga 20 minuti tagant püsti ja kõnni natuke aega ringi.

* Su partner raseerib oma intiimpiirkonda. Selle tulemusena jäävad nahale pisikesed turritavad karvakesed ning need võivad tupe ümbruses olevale õrnale nahale liiga teha. Masseeri mehe intiimpiirkonda massaažiõliga, see aitab karvad pehmemaks muuta.

* Sul on ees ootamas pingeline päev. Tupelihased on stressi suhtes väga tundlikud. Millegi üle muretsedes reageerib ka vagiina sellele ja tõmbub kokku ning vahekord muutub valusaks. Ürita enne seksi lõõgastuda ja unusta muremõtted.

* Sul on seedimisega probleeme. Kui soolestik on jääkaineid täis, mõjutab see ka vaagnapõhjalihaseid ning see mõjutab omakorda ka seksimist. Söö rohkem juurvilju ning liigu aktiivselt, siis toimib su ainevahetus normaalselt.

* Sul on pissihäda. Alkohol, kofeiiniga joogid ja vürtsikad toidud võivad põit ärritada ja tekitada tunde, et pead seksi ajal pissile minema. Ebamugavustunde vältimiseks püüa pissil enne seksi ära käia.

* Sul algavad päevad. Vahetult enne menstruatsiooni läheb emakas veidike paiste ning naine muutub mehe liigutuste suhtes tundlikumaks - tõuked või teravad liigutused võivad emakakaela krampi ajada. Päevade eel ja ajal tasub eelistada asendeid, kus naine saab peal olla.

* Õues on külm ilm. Nii, nagu käed ja huuled muutuvad karedaks ja kuivaks, muutub seda ka intiimpiirkond. Siis on lihtsalt tarvis rohkem libestit.

* Sa kannad kitsaid teksaseid. Liiga kitsad teksad ärritavad kliitorit ning see vähendab seksiisu. Kanna teksadele vahelduseks seelikuid ja kleite.