Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. november 2015, 10:56

Eelmisel nädalal vähenes Eestis grippi haigestumine

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2891 inimest, kellest pea pooled olid lapsed. Terviseameti andmeil püsib haigestumine stabiilsena või viimasel nädalal isegi väikeses langustrendis.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal 74 korral, neist viirustega olid seotud vaid 48 protsendi. Ülejäänud 52 protsendil juhtudest põhjustasid haigestumisi erinevad mikroorganismid. Alatüpeeriti esimene A-gripiviirus (H1N1p ).

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 219,7. Nakatunute arvu osas maakondade lõikes olulisi erinevusi ei ole. Vanusrühmade järgi haigestuvad enim kuni 5 aastased lapsed.

Grippi ja gripilaadsete haiguste haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks, gripiviiruse levikut veel ei täheldata, registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte.

Grippi haigestumise intensiivsus püsib madal kogu Euroopas.

Terviseamet tuletab meelde, et praegu on viimane aeg end gripi vastu vaktsineerida. Eriti tõsiselt peaks vaktsineerimisele mõtlema vanemaealised (65+) ja inimesed, kes puutuvad kokku vanemaealistega või need kes põevad kroonilisi haigusi.

Vaktsineerimisi on võimalik teha perearsti juures, vaktsineerimise teenust pakkuvates ambulatoorsetes keskustes (nakkuskabinettides) ning erapraksistes. Vaktsineerimine on tasuline. Immuniseerimiskava väline vaktsineerimine toimub teenuseosutaja kehtestatud hinnakirja alusel.