Jalavannist on külmetusviiruste peletamisel abi!Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
17. november 2015, 12:00

Viirused kimbutavad? Kuus nippi, mis kiirelt aitavad

Kui viirused kallal, tuleb hullema ärahoidmiseks tegutseda kiirelt - õigel ajal jaole saades võib tüütust tõvest päeva-paariga lahti saada. Mis aitaks?

* Tee jalavanni. 15-20 minuti pikkune jalavann umbes 40 kraadises vees elavdab vereringet ning aitab viirusel kiiremini kehast välja jõuda, kirjutab Brigitte.

* Kaitse avalikes kohtades oma hingamisteid. See tähendab, et ära hinga suu kaudu, sest viirused suudab kinni püüda vaid nina limaskest. Ega asjata jaapanlased näomaski kanna. Need on müügil ka meil apteekides.

* Pese käsi. Kui ühes USA sõjaväeosas kästi ajateenijail käsi päevas viis korda pesta, vähenesid külmetushaigused 45% ulatuses.

* Niisuta õhku. See aitab nina limaskestal oma tööd hästi teha ja viiruseid kinni püüda. Seejuures pole tarvis spetsiaalset niisutajat osta - ka regulaarne tuulutamine või niiskete rättide radikal hoidmine aitab.

* Puhasta nina soolveega. Kui külmetus ohustab, loputa nina meresoolaveega - see tugevdab niigi koormatud limaskesta kaitsevõimet.

* Poe sooja vanni. Kuum vann teeb kehale head ja takistab viiruste paljunemist. Nii paraned külmetusest palju kiiremini.