Uudised

Eesti õdede töökoormus on naaberriikide kolleegide omast suurem (9)

LISA KOMMENTAAR

Kokkuvõttes on Eestis kindlasti vähem koormust20. november 2015, 00:42
Olgu, et igal õel on Soomes vähem haigeid kui Eestis, teevad nad tööd rohkem - nad teavad haigetest absoluutselt kõike (Eestis on see haruldane), kuna kõik vahetuse jooksul toimunu pannakse kirja õelpäevikus. Ravimid, suhtlemine sugulastega. Nad toimetavad tihedalt TERVE VAHETUSE AJA! .Tööaeg on töötamiseks! On küll väike söögiruum, kus on söögilaud ja toolid . Sellist asja, nagu puhketuba, osakonnas pole.Samuti ei ole töötajatel diivanit ega telekat. See-eest on viimaseid palatite seinal haigete jaoks.
Olen olnud Soomes haiglas.20. november 2015, 08:34
Näinud õdede koormust. Teevad kogu vahetuse aja tööd. Aga võrreldes koormusega, kas töö ja palga suhe tõi elatustaseme muutuse? Ka aeg, mille kulutad tööl viibides, on sama pikk? Lööd elatustaseme valuuta kokku ja saadki teada, kumb pool on tõhusam.
pole päris nõus26. november 2015, 00:36
Kindlasti oleneb see kohast, kus töötada. Ise töötan Helsinki Ylikooli Haiglas ja meil on väga mugav ja kaasaegne suur puhkeruum. Puhkused tööpäeva jooksul on nö kirjutamata seadus. hommikul u 9-10 paiku, siis lõuna ja siis 4-5 paiku pärastlõunal. On suur televiisor, diivan, kööginurk jne. Ka patsientidel on kõik mugavused oma palatites.
Tõsi on kyll see, et näiteks meie osakonnas koordineerib õde väga palju patsiendiga toimuvat, on nn omahoitaja e oma õe systeem. Õel on rohkem õigusi, aga ka vastutust.
Mis imelikus kohas sa töötad?11. mai 2016, 10:33
Olin Eestis õde ja 16 aastat tagasi läbisin Soomes lisakoolituse, olen paljudes kohtades praktika jooksul olnud ja igal pool on Moccamaster podisemas, ka koosolekud (kuigi igapäevane töö, sest vahetused on lühikesed) ikka kohvitassi ääres ja üleliia pikad, kus kõik läbi nämmutatkse. Puhkeruumid on igal pool, söömas saab ka mujal käia, mõni norib oma kaasavõetud toitu ja avarust jätkub.
Praeguseks on küll igal pool arvutisüsteem, kuhu kirjutavad oma kirjed peale õdede ka teised osakonna töötajad.
Seda "omahoitaja" süsteemi hakati just sel ajal sisse viima, minule isiklikult see ei meeldinud, eriti haiglas, kus inimene on lühikest aega ja sellel "omal" võib pikem vaba või puhkuse jupp tulla.
Soome õdede kohta midagi halba pole öelda, nad teevad palju sellist, mis peaks arstile kuuluma (keerukam haavahooldus näiteks).
Sugulastele ja muidu tuttavatele kulub tõesti väga palju aega. Üks pool arvab, et on kohutatud uurima ja teine pool, et kui rohkem räägib, siis on nagu tublim.
Väga palju on ajutisi (sijaiset) ja praktikante õppehaiglastes.
Omaette on ka valdade tervisekeskuse voodiosakonnad., kus on peamiselt viletsas seisus vanurid ja haigla järelhoolusel inimesed.
Ei oska võrrelda tänapäeva Eesti õe koormust, aga vanasti oli see küll suurem - õde ei käinud vaid jooksis haiglas.
Patsient19. november 2015, 23:22
Olude sunnil olen pikka aega (üle aasta) erinevate haiglate hooldusõdede tööd näinud ja võin kinnitada, et ega nad väga ei pinguta. Muret teeb hoopis hooldajate raske töö ja suur koormus.
Ma ei ole näinud nipsakalt käituvat hooldajat, küll aga õde, kes istub arvuti taga ja muu maailm talle korda ei lähe.
läinud õeke19. november 2015, 21:40
tööd tuleb teha igalpool kõvasti, pole vaja rääkida et mujal lihtsam. Vaat eestis ma olin kui puhkusel võrreldes soomega, niiet pole vaja ..aga see on minu valik, ja ma ei nurise Kogemusi ikkagi palju :)
TEAN OMA ERITI TEGUSAID SÕPRU,, 19. november 2015, 20:16
JA KES EI OSKA NOORENA TERVIST ÜLDSE HOIDA --
EGA SEE TUBLI TÖÖTAJA --ESIMEST PENSIONI PÄEVA EI NÄEGI: PUNKT
KURJAKS AJAB19. november 2015, 19:43
KÕIK NAISED SAAVAD --SELLISE KOORMUSE ::
MINA NÄEN OMA NAISE TERVIST.???OM JUBA 55avanune ,(MITTE RIIGI--ametnike NAISTE tervisest ! )
1) MINA NAISTE PENSIONILE SAATMISE ---TOOKSIN TAGASI 56 aasta peale
JA MEHED 61. ja SIIS ALLES KOLME KUU KAUPA AASTAS --TÕSTAME,EDASI PENSILE JÄÄMISE AEGA:
"Tule, õeke, kallis, sõidame....."19. november 2015, 14:56
Aga tule tõesti. Saad rahulikud närvid ja elamisväärse tasu. Vanaduses pensioni, mida ükski riigieelarve ei koti. Mõtle järele, õeke!