„Me peame näkku vaatama tõsiasjale, et Eestis on HIV-epideemia, millega paistame negatiivselt silma mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas," ütles Ravimitootjate Liidu juhataja Riho TapferFoto: TOOMAS HUIK
Uudised
20. november 2015, 10:53

Täna algab Eestis HIV testimisnädal (4)

20.–27. novembrini toimub HIV testimisnädal „Eesti testib. Testi. Ravi. Enneta". Testimisnädalaga kutsutakse üles kõiki eestimaalasi tegema HIV-testi.

Täna toimub avalik HIV-teemaline ümarlaud „Eestis on liiga palju positiivseid. HIV-positiivseid", millel arutatakse, kuidas saada HIV-i epideemia Eestis kontrolli alla, missugused eesmärgid peaks Eesti HIV-ga seoses võtma, kuidas saada HIV-positiivsed ravile ning kust leida vajalik raha. Ümarlaual osalevad Sotsiaalministeeriumi, Tervise Arengu Instituudi, Terviseameti, haiglate, arstide, Narva linna ja Ravimitootjate Liidu esindajad.

„Me peame näkku vaatama tõsiasjale, et Eestis on HIV-epideemia, millega paistame negatiivselt silma mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas," ütles Ravimitootjate Liidu juhataja Riho Tapfer. „ÜRO HIV ja aidsi teemaga üleilmselt tegelev organisatsioon UNAIDS on seadnud eesmärgiks, et aastaks 2020 teavad 90% kõikidest HIV-nakkusega isikutest oma diagnoosi, 90% neist on ravil ning 90% ravil olevatest patsientides on viiruskoormus tänu ravimitele kontrollitud. Järgides seda UNAIDSi soovitust oleks võimalik ka Eestis HIV/aidsi epideemia peatada."