Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
20. november 2015, 13:30

Karm reaalsus: enamikul meist on võimalik saada HIV-nakkus (4)

Eesti paistab HIV-i levikuga Euroopas ja tegelikult kogu maailmas väga negatiivselt silma - Eestis hetkel ravil umbes 3300 HIV-patsienti, kuid lisaks arvatakse olevat veel umbes 6000 HIV-positiivset, kes oma haigusest ei tea. 

"Olgem ausad – enamik inimesi omab elus rohkem kui ühte seksuaalpartnerit,” märkis Tervise Arengu Instituudi nakkushaiguste ja narkomaania osakonna juhataja Aljona Kurbatova täna toimunud HIV-teemalisel ümarlaual "Eestis on liiga palju positiivseid. HIV-positiivseid".

Ta lisas, et seetõttu, on enamikul meist võimalik see haigus saada. "Kahjuks väga paljud inimesed arvavad, et neid see puuduta, kuid puudutab järjest rohkem,” märkis ta.

"Me oleme küll Eestis HIVi leviku tõkestamiseks samme astunud, kuid oleme ilmselget teinud liiga vähe,” ütles Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Anna-Liisa Pääsukene. Tema sõnul oleks vaja laiendada ennetustegevuse sihtrühma ehk see peaks toimuma ühtviisi nii noortele, süstivatele narkomaanidele kui ka üle 30-aastastele heteroseksuaalsetele inimestele, kes hetkel on HIV-i suurim riskirühm.