Kui tunned, et tõbi hakkab ligi hiilima, poe vanni.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
24. november 2015, 11:05

Neli nippi, kuidas enesetunnet kiirelt parandada (2)

Saabuvad tähtajad, väsimus ja haigeks jäämise tunne tekitavad kõik ühtviisi stressi. Vahel on aga vaja, et enesetunne paraneks kohe. Kuidas seda ühel või teisel puhul saavutada?

• Haigeks jäämise tunne. Kui oled kodus, mine sooja vanni või duši alla - soe vesi aitab kehal lõõgastuda, tuletab meelde Glamour. Kui oled töö juures, joo kuuma teed meega või kuuma kakaod, mõlemad leevendavad ebamugavustunnet kurgus. Kui võimalik, pane selga mugavad riided, söö suppi, joo juurviljamahla, milles on palju vitamiine. Hea on süüa ka jogurtit.

• Väsimus. Pikaks veninud veiniõhtud, voodis vähkremine, rutiin, ülesöömine, vähene treening... Kõik need asjad võivad stressi ja väsimust tekitada. Selle asemel, et keset päeva uinuda - päevane uinak võib sisemist kella häirida ja tekitada veel suuremat väsimust - ole võimalusel 15 minutit päikese käes. See suurendab D-vitamiini taset ja annab energiat. Õhtul mine magama tunnike varem kui tavaliselt.

• Paha tuju. Mõnikord on lihtsalt tuju halb ja pole tahtmist midagi teha. Siis pühenda aega millelegi, mille tegemine sind naerma ajaks - vaata naljakaid videosid või pilte, lemmikfilmi või loe head raamatut. Naermine vähendab stressi ja ärevust, tugevdab immuunsussüsteemi, vallandab endorfiine.

• Stressi tekitavad tähtajad. Kui mõne tööülesande tähtaeg tekitab suurt stressi keskendu selle asemel, mida sa enda arvates teha ei suuda, sellele, mida sa teha suudad. Hinga rahulikult ja tee plaan, kuidas sa olemasolevaid tunde ülesande lahendamiseks kõige mõistlikumalt kasutada saaksid. Kui võtad asja rahulikult, on kõiki töid lihtsam teha.