Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
24. november 2015, 14:41

Neli teed, mille joomine aitab alandada palavikku (1)

Palavik ei nõua ilmtingimata kohe tablettide neelamist. Esialgu tasub katsetada rahvameditsiinist tuntud teesid, mis enesetunnet parandavad. Allolevad neli teed aitavad palavikuga võidelda.

Palavikutee
Sega omavahel punase päevakübara lehed, kummeliõisikud ja sidrunmelissi ürt. Võta üks supilusikatäis segu ja vala üle klaasi keeva veega. Lase 10–15 minutit tõmmata. Tee soodustab higistamist ja parandab enesetunnet.

Melissitee
Vala ühele teelusikatäiele melissilehtedele või ürdile klaas tulist vett (NB! Vaata, et vesi poleks üle 60 kraadi!) ja jäta 10 minutiks tõmbama. Kuum melissitee ajab hästi higistama, aidates langetada palavikku. Kõhugripi korral, millega kaasnevad seedehäired ja gaasivalud, tasuks juua jahtunud melissitõmmist.

Kibuvitsatee
Võta viis teelusikatäit purustatud kibuvitsamarju ja vala need üle liitri keeva veega. Kata nõu (või vala kogu kraam termosesse) ja lase 6-8 tundi tõmmata. Joo üks klaas 2-3 korda päevas, maitsesta jook mee või moosiga. Kibuvitsateel meega on tugev mõju ja ta paneb higistama, sel moel langeb ka palavik. Esimesel – teisel haiguspäeval tuleks teha kangem tee kui tavaliselt.

Vürtsbasiiliku tee
Vala 1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut üle 1 klaasi keeva veega. Lase veerand tundi tõmmata, kurna ja joo soojalt.