Ida-Tallinna Keskhaiglas esitletakse täna silmakliiniku ajalugu ning tänapäeva kajastavat mahukat juubelikogumikku. Foto: Ida-Tallinna Keskhaigla
Uudised
27. november 2015, 09:07

Ida-Tallinna Keskhaigla Silmakliinik tähistab oma 30. tegutsemisaastat

Ida-Tallinna Keskhaigla Silmakliinik tähistab täna oma 30. tegutsemisaastat. Lisaks toimuvale juubelihõngulisele konverentsile esitletakse kliiniku ajalugu ning tänapäeva kajastavat mahukat juubelikogumikku.

Silmakliiniku edu võtmeks on eelkõige töökas ja kokkuhoidev personal. Meeskonnas on 17 töötajat, kel staaži üle 20 aasta ning kaheksa inimest, kes haiglaga ühte jalga astunud üle kümne aasta. Pideva arenemise toetamiseks osalevad Silmakliiniku arstid ja õed võimalusel täiendkoolitustel teiste riikide silmakliinikutes ja rahvusvahelistel konverentsidel. Samuti tehakse edukat koostööd paljude teiste erialadega – seda kõike eelkõige patsientide heaolu nimel.

2010. aastal sai Silmakliinik Euroopa Oftalmoloogianõukogu (European Board of Ophthalmology) akrediteeringu ning on tunnustatud oftalmoloogia õppekeskuseks, mida on tänaseks külastanud kolleegid nii Ungarist, Leedust, Lätist, Valgevenest, Albaaniast, Ukrainast, Saksamaalt kui ka Kongost. Baltikumi silmaonkoloogia keskusena tegutsetakse juba 23 aastat.

2014. aastal teostati Ida-Tallinna Keskhaigla Silmakliinikus esmakordselt silma sarvkesta alumise kihi ehk endoteeli siirdamine uuel ja märkimisväärselt tulemuslikumal meetodil. Uue, revolutsioonilise meetodiga asendati patsiendil vaid sarvkesta imeõhuke vigastatud kiht, mille läbimõõt on ligi 30 mikronit. Operatsiooniga päästeti 75-aastase patsiendi silm ja taastati tema nägemine.

„Silmakliiniku juubeliaastal täname oma endisi ja praegusi töötajaid ning partnereid suure panuse eest. Üheskoos saavutatu on hindamatu väärtusega nii silmakliiniku kui haigla tulevikku silmas pidades,“ sõnab kliiniku juhataja dr Artur Klett, kelle sõnul on äärmiselt hea meel, et saame just täna esitleda mahukat juubelikogumikku, mis viib lugeja nii sõnas kui pildis Silmakliiniku algusaastaisse tagasi – aastate jooksul toimunud areng on olnud muljetavaldav.

Praegu pakuvad kliiniku 27 arsti, 51 õde, 18 hooldajat ja 5 mittekliinilise töö tegijat kõrgema etapi oftalmoloogilist abi Eesti põhjapoolsema osa elanikele, teenindades rohkem kui 93 000 haiget aastas. Operatsiooniploki viies operatsioonitoas tehakse aastas üle 9500 silmaoperatsiooni, nendest ligi 6500 on kaeoperatsioonid.