Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
30. november 2015, 14:20

Pärast peapesu jääb pihk juukseid täis. Mida teha? (3)

Iga kord pärast peapesu jääb pihk juukseid täis. Mida teha, et need välja ei langeks? Kui palju juukseid võib välja langeda, et see oleks veel normaalne?

Vastab Triinu Entsik-Grünberg, Südameapteegi nõustamisteenuste juht: "Inimesel langeb iga päev välja 50 - 150 juuksekarva. Rohkem tuleb neid ära dušši all, harjates, patsist lahti võttes. Pikkade juuste puhul tundub, nagu langeks välja rohkem karvu.

Kas juuksekarvu tuleb vähem või rohkem, sõltub ka aastaaegadest. Sügisel ja talvel on juuste väljalangemine tihedam.

Juuste väljalangemine ja juurdekasv peavad olema tasakaalus. Kui juuste kadu ületab normi tunduvalt pikema aja jooksul, siis võib rääkida juuste väljalangemisest kui probleemist. Kindlasti ei tohiks juuste väljalangemist võtta kergekäeliselt. Tihtipeale viitab juuste väljalangemine sellele, et organismis (umbes 80% juhtudel) on tekkinud mingisugune haiguslik protsess, mis ei pruugi olla veel haiguseks kujunenud.

Juuste väljalangemine võib olla:

* Ajutine väljalangemine. Selle põhjuseks võivad olla stress, rasedus jt hormonaalsed tegurid, mõned ravimid, erinevad kõõmatüübid, ühekülgne toitumine ja sellest tingitud vitamiinide või mikroelementide puudus, soolestikuprobleemid, seeninfektsioonid, allergiad, ülitundlikkus teatud toiduainete suhtes. Ajutine väljalangemine on õigete vahendite abil ravitav.

* Pöördumatu väljalangemine vallandub meessuguhormoonide ehk androgeenide toimel ning on pöördumatu või väga raskesti taanduv. Tavaline kiilaspäisus on pärilik.

Juuste väljalangemise puhul soovitame teha näiteks kuuri Platsenta ekstrakti ampullidega, pakendis on 12 ampulli. Ampull kantakse pesujärgselt niisketesse juustesse ja peanahale, välja ei loputata. Parema tulemuse saamiseks peaks esialgu kasutamisintensiivus olema 1 ampull iga 2 päeva tagant, edaspidi 1 ampull nädalas.
Juuste väljangemise puhul soovitame kasutada ka seespidist ravi ehk tarbida spetsiaalseid juustele, nahale ja küüntele mõeldud vitamiinide- ja mineraalide komplekse."