Tiina TederFoto: Meeli Küttim
Uudised
1. detsember 2015, 20:12

Eesti Õdede Liit sai üle kuraditosina aasta uue presidendi (1)

Täna Tallinnas toimunud Eesti Õdede Liit kongressil valiti liidu uueks presidendiks senine juhatuse liige Tiina Teder. 2002. aastast Eesti Õdede Liitu juhtinud Ester Öpik loobus presidendiks kandideerimisest.

"Pean oluliseks jätkata õdede liidule omast initsiatiivikust tervishoiuvaldkonnas ning olla avatud ja usaldusväärnee partnerorganisatsioon, kes esindab võrdväärselt nii õendus- kui ka hooldustöötajaid," ütles Eesti Õdede Liidu uus president Tiina Teder.

"Õdede puudus ja suur töökoormus Eesti tervishoiuasutustes ohustab Eesti tervishoiusüsteemi ja tervishoiuteenuste kvaliteeti. Peame jõudma mõistlikule kokkuleppele õdede ja hooldustöötajate töökoormuse osas, see on sama tähtis kui õendus- ja hooldustöötajate järjepidev alamtunnitasu tõus," lisas Tiina Teder.

Tiina Teder oli ainus kandidaat Eesti Õdede Liidu presidendi kohale.

"Tunnen kogu organisatsiooni nimel heameelt, et pikaajaline õdede liidu president Ester Öpik nõustus kandideerima liidu juhatusse ning panustab oma kogemuste ja teadmistega edaspidigi Eesti Õdede Liidu töösse," ütles Tiina Teder.

Tiina Teder kuulub Eesti Õdede Liitu alates 2003. aastast, aastatel 2006-2014 oli ta õdede liidu volikogu esimees ja Tartumaa piirkonna juht. Tiina Teder töötab on siiani SA Tartu Ülikooli Kliinikumi keskkonnaosakonna juhatajana ja on kliinikumi koolituskeskuse kuraator ja lektor. 2007-2014 töötas Tiina Teder kliinikumi infektsioonikontrolliteenistuse õena ning enne seda samas erakorralise meditsiini osakonna õena ning SA Tartu Kiirabi õena. Tiina Teder lõpetas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli 2003. aastal.

Tiina Teder on olnud mitmete koolitusprojektide, õendusvaldkonna töörühmade ja koostööprojektide puhul eestvedaja ning Eesti Õdede Liidu esindaja.