Keha

Artikkel ilmus esmakordselt 2013. aasta septembrikuu Tervis Plussis.

Kas tuleks kehtestada paksusemaks? (22)

LISA KOMMENTAAR

N308. september 2016, 19:33
Olen olnud 10 kg ülekaalus, mis tekkis vahetustega tööst, lisaks oli töö istuv. Kõik naised, kaasaarvatud saledad, kes sinna tööle tulid, võtsid vähemalt 5 kg juurde. Keskmiselt võeti juurde 10-15 kg. Õnneks sain teise töökohta, kuigi elan väikses linnas, valikuid siin väga pole ja tööandjad ei võta uusi töölisi avasüli vastu. Kõik ei mahu ühte töökohta või siis pole iga kell vaba kohta. Paari nädalaga võtsin kunagi rasestumisvastase vahendiga 5kg juurde. Seda on palju 2 nädala kohta. 12H- sed vahetused tuleks ära keelata, inimesed võtavad kaalus juurde, kuna pole aega magamiseks, puhkamiseks rääkimata. Peale tööd vaja teha toimetusi, koju jõutakse hilja...magama jõutakse hilja, trenni jaoks ammugi enam aega ei jää. Tean isegi lapsi, kes harmoonravimitega väga paju juurde võtnud, lapsed kes titast saati suhkruhaiged. Seega põhjused erinevad. Inimene ise pole igakord süüdi, et ülekaal tekib...Asi pole vaid toidus, kuigi enamus mis poelettidel müügil, on töödeldud ja sisaldab igasuguseid imeaineid mis lisakaalu ja ka tselluliiti tekitavad. Asi polegi niivõrd suhkrus ja jahus.
Paks8. detsember 2015, 10:09
Oot saan ma nüüd aru et mulle tahetakse vändata maksu oma kaalu pärast?! Aga ma ju ei söö magusat, ma ei joo igasuguseid imelikke jooke, ma ei söö rämpstoitu. Kurat pange siis neile hinda juurde mis mul sellest. Aga see et ma paks olen on puhas riigi süü. Miks pean kodunt kaugele sõitma tööle, terve pika päeva istuma ja siis õhtu hilja koju taas sõitma. Kogu aeg istun sest tööd mul kodu lähedal pole! Aga lapsed ja puudega abikaasa tahavad ju elada! Kust võtan aja ja raha et minna trenni? Väga valesti nimetatud maks ma tunnen ennast solvatuna. Mõnitatakse haigeid inimesi ja neid kes peavad 24*7 tööd rabama ilma et saaks enese eest hoolt kanda!
Ei7. detsember 2015, 11:37
Maksusemaks ei ole põhjendatud. Inimese paksus on ilmselt tingitud elukeskkonnast, nagu stress, väike sissetulek, keemiaga üleküllastunud ja rämps toiduained.
to Ei7. detsember 2015, 13:50
Mahetoiduained on omaette klass. Aga tüüpilised sead ja broilerid on keemiat täis topitud, kasvuhorminide peal kasvatatud. Nii et nende liha söömise korral saab ka sööja endale lisaportsjoni kasvuhormoone, mis naha alla rasvad kogunema paneb.
Madala kalorsusega tervislikud austrid, teod, kalamari, vutimunad, kalafilee, jaanalinnuliha ja munad, kitsejuust j.n.e. ei ole teise eesti tavainimesele lihtsalt taskukohased.
Heh8. detsember 2015, 21:23
Tänapäeval ei ole Eestis lubatud mingit keemiat ega hormoone sigadele ja kanadele sisse ajada. Range kontroll on peal. Oluliselt suurema tõenäosusega on jama täis välismaalt tulev kraam nagu austrid ja teod :D
Uudu7. detsember 2015, 11:26
Äkki paneks neile maksu peale, kes tühja põrutavad ja järeltulijaid ei sigita
to Uudu7. detsember 2015, 13:51
Ega sa, vihakõneleja, äkki geidele ei viita? See nõks sul läbi ei lähe, sest nemad on erilise eurokaitse all!
kogulane7. detsember 2015, 11:16
töötame välja praegust paksuse maksu arvestusega et vähemalt pooled elanikud maksaksid seda kaasa-arvatud üle ühe aastased lapsed ka,nii saame oma ja valitsuse palkasid kahekordistada.
raivo7. detsember 2015, 11:09
Kõige parem on kehtestada elamise ja suremise maks,siis saaks kõigilt raha kätte.
7. detsember 2015, 11:30
Ega kõik inimesed 7. detsember 2015, 11:05
pole paksud ainult vale toitumuse pärast. Mõnel on suhkruhaigus, mõnel ainevahetuse häired, hormonaalsed muutused või mõni muu haigus, mis põhjustab kaalu tõusu. Pole vaja mingit maksu - hind on see, mis tanbimist reguleerib.
vaene rikkurile7. detsember 2015, 11:01
nii ta on, paraku tõsise füüsilise töö tegija ei ela ära ainult kapsa, kaalika, porgandiga, lapsed ka. Sellepärast teen ikka vaheldumisi makarone hakklihaga ja kartulit kastet lihaga.
!!!7. detsember 2015, 13:44
Seejuures ei kasuta toidu valmistamisel mitte sisefileed vaid neid odavamaid, rasvaseid sealihatükke. Muidugi kuulub toidukapi sisusse ka odavaim taimeõli ja margariin, jahu, suhkur. leib-sai j.n.e.
Kapsa, kaalika ning porgandi pealvõib elada kontoritööd tegev taimetoitlane, mille füüslise töö rügaja.
ehehee7. detsember 2015, 11:01
Kehtestada peaks hoopis rumaluse maksu. Kes on asjata raisanud riigi poolt hariduse omamisele eraldatud raha, maksku tagasi.
BRUNN7. detsember 2015, 10:44
Teame et transport ja kaal on seoses. Bussi küttekulu sõltub tema reisijate kaalust-sama lennukis. Kui pagas on võrdses kaalus ja mina kaalun 60 kg ja keegi 127 kg siis saan mina lüpsta selle jõehobu arvelt. Transport ja kaal tuleks läbi vaadata-rasvamaod värisege.
Armas lühike paksuke7. detsember 2015, 11:21
Tarbin rohkem, rohkem kulub ravimite peale jne. Olen majanduslikult riigile kasulikum. Olen palju positiivsem kui kergekaalulised. Sellest on tulu ja kasu, samuti reisikaaslastele. Brunnika luurele ei läheks.
JUSS7. detsember 2015, 10:42
Kas uue maksu taga pole siiski ehk plaan riigi sissetulekuid suurendada? Tulemas on ju ülalpidamist vajavad pagulastehordid, igaugused muudk lisakulutused j.n.e. Mina pakuks välja pigem vastupidist - lisamaksustada hinnalised delikatessid! Sest nende tarbijatel seda rahapuru on. Igasugused trühvlid, austrid, naturaalne kalamari, angerjas ja muud eksootilised delikatessid. Aga samuti eliidi joogid. Ehtsad ja kaua laagerdatud konjakid, margiveinid, šampused j.n.e. Võtke raha ikka sealt, kus seda kuhjas on! Ja neilt, kes restoranides lõunatades või õhtustades sente ei loe.
hetzer7. detsember 2015, 10:39
Selliste ettepanekute tegijaile tuleks kehtestada lollusemaks. Ja võimalikult rasvane.
!!!7. detsember 2015, 10:35
Tervislikku toitumist takistab paljuski selle kõrge hind. Mis on ülekaalulised enamasti just väikse sissetulekuga inimesed, seega rämpstoidu tarbijad? Rikkurid on aga üldreeglina saledad? Sest viimased saavad endale lubada tervisliku mahetoitu, madala kalorsusega delikatesse, aga samuti spaasid, basseine, spordi- ja jõusaale, ratsutamistunde.
kass7. detsember 2015, 10:44
Rämpstoit on kallis...ise kodus korralikku toitu valmistada on soodne, isegi odav...ärge ajage jama et kõik mis on tervislik on kallis....loll kes vabandust ei leia.
On või?7. detsember 2015, 10:44
Rikkurid on aga üldreeglina saledad? Prominentide prouad võibolla, nad ju näljutavad ennast kas või surniks, et mehe kõrvale sobiks, meil ju teisiti rahvas neid söövad ilma leivata ära;D, silmaga pilgutamata. Ainuke julge on pr. Rüütel.
rikkur7. detsember 2015, 10:45
Porgand, kapsas, kaalikas jms - keskmiselt 20-50 senti/kg. Tõesti metsikult kallis, parem osta juba sama raha eest makarone!!!