Keha

Kas inimeste valuvaigistid on loomadele ohutud? (6)

LISA KOMMENTAAR

Mari5. detsember 2015, 00:47
Olen rääkinud loomaarstidega (erapooletud) ja apteekriga, kellel on koduloomad. Nemad küll nii konkreetselt ei eita. Jutt rohkem ravimifirmade ja loomaarstide huvides, sest Inimeste ravimid on kordades odavamad.
Ettevaatlik peab kindlasti olema, aga pamol õiges koguses ei tee koerale küll midagi halba.
Padu-loll jutt!15. detsember 2015, 10:58
Kõik loomaarstid ei ole kursis väikeloomade ravimisega (ka vastupidi e. siis väikeloomaarstid pole alati kursis suurloomade haiguste ning raviga) ja apteekrid ei tea loomade ravimisest peale "loomkatsete" oma loomade peal või kliendi loomale "erapooletult" kaela määritu midagi. Äkki mõtleksid enne järele, miks apteeker sinu loomale oma apteegis müüdavat inimravimit pakub? Ravimifirmad ei puutu asjasse kui sa oma kassi või koera koonerdamise tuhinas ning apteekri müüginumbreid suurendades ära mürgitad. Või noh ikka - apteeker müüb ravimifirmade toodangut. Või arvasid sa, et aspiriin on tal endal tagatoas pajukoorest kokku keedetud?!
Aga4. detsember 2015, 15:38
millega siis loomi ravida?Kas tõesti jätta valu kätte piinlema.
Loomakliinikust ei ole võimalik osta ravimit ilma visiiditasu ja arstitasu maksmata.
See teeb 2 eurose lehe valuvaigistitele märkimisväärse juurdehindluse.
Kui koeral on kasvaja ja seda pole võimalik ravida,aga valuvaigistite abil on võimalik veel pikendada eluiga.Kõigil ei ole võimalik neid visiiditasusid ja arstitasusid maksta.Ja ärge öelge,et ära siis võta looma.Vanematel inimestel on loomad ainsad seltsilised.
....4. detsember 2015, 16:40
inimestel toimivad valuvaigistid ei ole loomadele kasutatavad - see ei ole alternatiiv. Need meie vabamüügi ravimid viivad koera/kassi päris kiiresti mulla alla. Ei ole 100% ohutud ka loomadele sobivad ravimid - valuvagistitega on asi vägagi riskantne. Esimene, mis võib ohustada, on sisemiste verejooksude oht. Inimestele sobivad ravimid on pea reeglina just sellise esmase toimega - ibubrofeen ja aspiriin võivad seda väga kiiresti tekitada, ühe tabletigagi. Valu vaigistamiseni ei jõua... Paratsetamool aga lõhub maksa ja neerud, samamoodi eluohtlikult. Just sellepärast saabki ainult loomaarst konkreetsele loomale valuvaigistit määrata - eri valulikud vaevused vajavad erinevaid ravimeid (sama ka inimestel, valu tekkepõhjusi on erinevaid), määrab veel looma kaal, vanus ning teinekord ka tõug. Ja eriti valuvaigistikuuri alguses vajab loom suuremat tähelepanu, sest ka individuaalne taluvus on erinev - on koeri, kes näiteks Rimadyli võivad süüa aastaid igapäevaselt ja samas kaalus teine koer võib surra vaid mõne tableti manustamise järel paari päeva jooksul. Nii et - inimeste valuvaigisteid ei tohi ise mitte mingil juhul koertele-kassidele anda, selle tulemus läheb palju kallimaks kui loomaarsti visiit (ja väga suure tõenäosusega tuleb hakata ka maa kaevamisega tegelema....). Ka vanemad inimesed saavad sellest aru!
kahekoeraomanik4. detsember 2015, 17:38
Nii see kahjuks on, kui loom vötta tuleb arvestada sellega et kulusid ka on. Oman kahte töukoera ja summad pole mitte väiksed, mis nendele kuluvad ( söök, kusjuuures yhe koera söök on allergilisele koerale möeldud ja 14 kg kott sööki maksab 100 euro ringis), arstikontrollid, haigestumised vms). Önneks ise elan/teenin välismaal, nii on ka mul vöimalik oma lemikuid yleval pidada. Eestis elades see ei oleks ilmselt vöimalik. Niiet jöuame jälle siia välja, kuna Eesti riik hakkab inimestele elamisväärset palka maksma? Millal saaks endale lubada elamisväärset elu Eestis? Millal?
to aga15. detsember 2015, 11:04
Anda valesid ravimeid, et haigele loomale veelgi vaevusi juurde tekitada? Kui rumal ja süüdimatu peab küll olema! Aga eks söödetakse lastelegi selget mürki - asi see siis loomale sama teha..... :S