.Foto: Vida Press
Ilu ja mood
8. detsember 2015, 14:35

Rohkem kui pooled Eesti naised pole rahul oma näonahaga!

57% Eesti naistest pole rahul oma näonaha seisundiga, selgus Herbalife poolt Baltmaades läbi viidud uuringu tulemustest. Lisaks tuli välja, et 58% vastanutest ei hoolitse igapäevaselt oma näonaha eest ning ei kasuta selleks õigeid näohooldusvahendeid.

TOP 3 vabandust, mida naised oma õigustuseks ütlesid on: "Ma ei tea, mis on minu näonahale vajalikud ja õiged tooted!", "See on liiga kallis!" ja "Mul ei ole selleks aega!". Herbalife iluekspert ja nahaarst Julia Levinson toonitab, et oma näonaha hooletusse jätmine kiirendab naha vananemist ja toob kaasa erinevaid nahaprobleeme.

Uuring näitas, et 57% Eesti naistest pole üldse rahul oma näonahaga ning lausa 58% küsitletutest väitis, et ei hoolitse igapäevaselt oma näonaha eest ja ei kasuta selleks ka õigeid näohooldusvahendeid. Tulemused näitasid, et seda tehakse ebaregulaarselt, nädalavahetusel või vaid 3-4 korda nädalas.

Ebaregulaarne näohooldus on peamine põhjus, mis mõjutab näonaha olukorda ja kiirendab vananemisprotsessi. See toob kaasa ka mitmeid nahaprobleeme nagu näiteks komedoonide teke (mustad täpid), põhjustab kuiva ja lõtvunud naha teket ning samuti tekitab näopiirkonda vanuselaike. Kõige enam levinud tagajärjed on kortsude tekkimine (54%), kuiv ja kestendav nahk (29%), tumedad silmaalused (27%) ja akne (23%).

Spetsialistide soovitusel tuleks oma näonaha eest hoolt kanda kaks korda päevas – hommikul ja õhtul, et tagada nooruslik, terve ja ilus näonahk.
"Selline rutiinne näohooldus ei sõltu vanusest – vahet pole, kas oled 20+ või 30+, igapäevast näopuhastust ei tohiks vahele jätta," seletab Herbalife kõrgelt hinnatud ilu- ja nöohooldusekspert Julia Levinson. Tema sõnul on hommikune näopuhastus oluline just öise higistamise tõttu ning samuti naha ettevalmistamine ja kaitsmine kogu eesolevaks päevaks. Selleks puhuks sobivad kõik niisutavad ja toitvad kreemid, eriti talvel külma ja tuule korral. "Õhtuse näopuhastuse ülesanne on näolt eemaldada kosmeetika ja tolm, mis on sinna päeva jooksul kogunenud ning taaskord naha niisutamine," toonitab Levinson.

Kuna ilusa näonaha saavutamine eeldab täisväärtuslikku "menüüd" vitamiinidest ja mikroelementidest ja siis on õige toote valmine väga keeruline. Levinson toob näitena välja spetsiaalse koostisega uue näohooldussarja Herbalife SKIN, mis koosneb 15 vitamiinist, antioküdantidest, eeterlikest õlidest ja ekstraktidest.

Samast uuringus selgus ka see, et 85% Eesti naistest ei pööra pidevalt tähelepanu oma toiduvalikule, mis tegelikult mõjutab väga oluliselt nende näonaha seisundit. Toit, mida sööme mõjutab meie väljanägemist ja mitte ainult figuuri ja kehakaalu osas, vaid ka nahaseisund on seotud meie toitumisega, eriti näonahk.
"Särava ja tervisliku näonaha eest tuleb hoolitseda nii väljast kui seest. Äärmuslikud dieedid, ebatervislik toitumine ja vähene füüsiline aktiivsus toob kaasa kahvatu näonaha ja vananemismärgid," tõdeb nahaarst Julia Levinson.

Toitained, mis aitavad säilitada tervet ja ilusat näonahka on näiteks avokaado, lõhe, munad, kreeka pähklid ja oad.

Herbalife uuring naiste iluharjumuste kohta Baltimaades viidi läbi käesoleva aasta novembris, millest võttis osa 1500 naist vanuses 25-65 a.