Lemmikloomadega mängimine peletab stressi nii loomadel kui inimestel.Foto: Tiit Mõtus
Treenimine
13. detsember 2015, 10:10

Armas video | Mängi oma lemmikloomaga – nii hoiad ära mitmed terviseprobleemid (17)

"Mängi ja tegele oma lemmikloomaga – nii hoiad ära väga mitmed terviseprobleemid!" on sõnum, mida soovivad Kasside Turvakodu ja PetCity kõigile loomaomanikele südamele panna turvakodu kassidele ühisprojektina esitatud mänguväljakuga.

PetCity ja Kasside Turvakodu ehitasid heategevuslikus korras üheskoos turvakodu kassidele lõbusa mänguväljaku, mis aitab neil toonust hoida ja toredalt aega veeta. Turvakodus on praegu 49 kassi.

PetCity Kliiniku veterinaari Heli Säre sõnul aitab mängimine ära hoida mitmeid haiguseid ning läbi selle pikendada ka kasside eluiga. "Mäng aitab võidelda stressiga ja just see on paljude tõsiste terviseprobleemide allikas. Sellest saavad alguse näiteks käitumisprobleemid, põiepõletik, ...," sõnas Säre, kes tõi ühe probleemina välja ka liigse kehakaalu. "Aktiivne liikumine aitab võidelda ülekilodega. Ja see pakub toonust ka sellistele lihasgruppidele, mida tubased kodukassid igapäevaselt ehk ei kasutagi."

Kasside Turvakodu vabatahtliku Hannah Ildi sõnul märkavad turvakodu vabatahtlikud igapäevaselt, kui oluline on kasside jaoks mängimine.

"Mänguväljak tõi meie turvakodu kassidele väga palju rõõmu! Läbi mängu toimubki sotsialiseerumine ja omamoodi kokkukasvamine. Mängimise kasutegurid on tegelikult mõõtmatud. Kasside olekust on seda näha," tõdes ta.