Keha

Lugu ilmus esmakordselt 2010. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.

Elu migreeni varjus - mida teha? (3)

LISA KOMMENTAAR

Mall17. detsember 2015, 12:23
Jatsin kofeiini ara (kohv, kakao, koik teed, shokolaad jne) Migreenist praktiliselt vaba. Kui on vaja, siis votan Zomig Rapimel'ti ja elu laheb edasi.
Milli17. detsember 2015, 10:52
Minu migreenihoogu aitavad No-Spa tabletid. Kui tunnen valu tulemas,võtan 2 tbl. ja poole tunni pärast joon väikse tassi kanget ja hästi magusat kohvi. Olen nüüd pool aastat suutnud ilma suure peavaluta suutnud elada.
18 aastat migreeni...17. detsember 2015, 10:07
ja nüüd juba 4 aastat pea migreenivaba.
Minul said migreenihood alguse ülepingutamisest spordiga. Hiljem piisas vihastamisest ja täpselt 30 päeva pärast lõi see migreeni näol välja. Migreen oli regulaarne st igakuine, aga hiljem siis kujunes välja selline nn 30 päeva tsükkel. Mul on haloga migreen, alguses kaob selge nägemine jne. Ravist. kõigepealt sain mingeid tablette, mis migreeni tekkel aitasid. Siis said need otsa ja avastasin, et aitab ka ca 100-150 ml 40% alkoholi, eriti kui migreeni tekkefaasis seda tarvitada- siis läks migreenihoog üle. Neli aastat tagasi tuli turule võrkturundustoode Kyäni Nitro. Ja sellega asjad muutusid. Kõigepealt sain ehmatava kogemuse, kuidas 1 minutiga on võimalik migreenihoog peatada- ehmatav oli see, et korraks oli nägemine nagu vati sees. Aga 8 kuu möödudes igakuiselt tarvitades, migreenihood kadusid. Mõned korrad on 4 aasta jooksul siiski neid hoogusid tulnud, aga siis ka magamatusest + ei jõua ju kogu aeg regulaarselt midagi tarvitada- ikka vahepeal ununeb. Aga ka nendel juhtudel on Nitrost abi koheselt. Nii, et lahendus on olemas. Vähemalt minu puhul. Inimestel võib see asi erinevalt toimida, aga proovida tasuks, sest olen ka teistelt samalaadseid kogemusi kuulnud.