„Oleme südamest rõõmsad ja tänulikud iga annetuse eest," rõõmustab vähiravifondi „Kingitud elu" juhataja Toivo Tänavsuu kogutud annetuste üle.Foto: TEET MALSROOS
Uudised
21. detsember 2015, 14:49

Üleskutse nännist loobumiseks tõi vähiravifondi üle 60 000 euro (1)

Vähiravifond „Kingitud elu" kutsus peamiselt Eesti ettevõtjaid jõuluperioodi eel loobuma tarbetutest firmakinkidest ning tegema selle asemel annetuse vähihaigete heaks. Üleskutse on seni toonud fondi annetuse ligi poolesajalt ettevõttelt kogusummas üle 60 000 euro.

Abivajajate heaks on panustanud mitmed tuntud Eesti firmad nagu Utilitas, Eltel Networks, Eften Capital, Interstudio, Elisa Eesti, Ekspress Meedia, G4S Eesti, Husqvarna Eesti, Favor, Mootor Grupp, DHL Estonia, Age McCann ja paljud teised. Omapoolse annetuse on teinud ka mitme firma töökollektiivid, näiteks Swedbanki Liivalaia kontori töötajad, ning väga paljud eraisikud.

Ehkki jõulud ja aastalõpp on ukse ees, on fondi üleskutse jätkuvalt jõus ning firmadest annetajate nimekiri täieneb veelgi. Näiteks palus üks riigiasutus fondilt annetuskasti, et panna oma töötajate poolt kokku jõulukorjandus vähihaigete heaks. Ettevõtjad ning eraisikud on fondi toetanud ka heategevuslike helkurite ostmisega.

Eelmainitud ettevõtetest mitmed loobusid sel aastal jõulukinkide tegemisest oma partneritele, töötajatele või klientidele. Selle asemel tegid firmad annetuse vähiravifondi ja kutsusid oma partnereid sama praktikat järgima. Kaks ettevõtet toetasid küll fondi annetusega, kuid soovisid ka oma kliente väikese kingitusega meeles pidada. Selleks puhuks toetasid pagaritööstused Marmiton ja Reval Kondiiter fondi oma maitsvate piparkookidega, mille rahalise annetuse teinud firmad said omakorda klientidele kinkida. Näiteks 10. detsembril glasuurisid ja pakkisid vähiravifondi ja G4Si päkapikud enam kui tuhat pakki piparkooke G4Si klientidele. Igalt pakilt annetab turvafirma vähihaigetele ligi viis eurot.

„Oleme südamest rõõmsad ja tänulikud iga annetuse eest. Kavatseme sel nädalal fondi poolt ka väikese sümboolse üllatusega kõiki toetanud ettevõtteid meeles pidada," ütleb vähiravifondi „Kingitud elu" juhataja Toivo Tänavsuu.

Kogutud annetustest toetab fond vähihaigeid, kes on jäänud riikliku ravikindlustuse „vihmavarju" alt välja.

Vähiravifond „Kingitud elu" jätkab sel nädalal ka avalikku annetuste kogumist mitmes kaubanduskeskuses. Näiteks kolmapäeval, 23.detsembril on fondi vabatahtlikud väljas nii Stockmannis kui ka Ülemiste, Rocca al Mare ning Kristiine keskustes.

Vähiravifond „Kingitud elu" on 2015.aastal toetanud enam kui 50 inimest ning kogunud annetustena kokku üle poole miljoni euro.