Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
22. detsember 2015, 13:15

Kuraditosin häda, mis tabavad sind, kui sa ei joo piisavalt vett (1)

Vesi on igavese elu eliksiir – pelgalt klaasitäis vett on kõik, mida inimene vajab oma keha toimimiseks ja terve hulga haigustega võitlemiseks.

Kui sa piisavalt vett ei joo, tabavad sind seega mitmed hädad. iDiva toob välja kuraditosin häda, mis on märk sellest, et sul pole igavese elu eliksiiriga head suhted.

1. Suu kuivamine võib olla märk dehüdratsioonist. Parem lahendus selle vältimiseks on hoida pudel vett käepärast ning juua iga kord, kui tunned, et suu hakkab kuivama. Vesi toimib määrdeainena, mis hoiab suuõõnes asuvad limaskestad niiskena. Kuid igaks juhuks on oluline ka märkida, et suukuivust võivad põhjustada ka mõned tõved ehk kui see häda kimbutab sind pikemat aega, mine arsti juurde.

2. Su nahk on kuiv. Piisava vee joomine hoiab naha elastse ja sileda.

3. Su pea valutab pidevalt. Dehürdatsioon põhjustab kergeid ja mõõdukaid peavalusid ilma muude sümptomiteta.

4. Tume uriin on selge märk veepuudusest.

5. Sind kimbutab kuiva silma sündroom.

6. Sa tunned end pidevalt näljasena. Tahad kogu aeg midagi näksida? Tegu ei pruugi olla näljaga, see võib olla ka janu. Seega joo enne vett ja alles siis topi midagi suhu.

7. Sa oled alati unine. Kui sind vaevab dehüdratsioon, aeglustab keha toimimisprotsesse säästmaks viimaseidki veevarusid ja energiat

8. Su süda kipub pekslema. Pulsisageduse tõus on samuti märk sellest, et sa ei joo piisavalt vett. Südame tervise huvides on kaheksa klaasi vett päevas hea.

9. Sind vaevab pidev janu.

10. Su lihasmass väheneb. Lihased koosnevad teatavasti peamiselt veest, seega joo vett nii enne kui pärast lihastreeninguid. See aitab vältida ka valu ja põletikke.

11. Sa oled kaua haige. Vesi aitab kehal toksiinidest puhastuda. Veepuuduse korral oled sa haigestudes kauem tõbine.

12. Sa vananed kiiremini.

13. Sul on pidevalt seedetrakti probleemid. Eriti kimbutab veepuuduses vaevlevaid inimesi kõhukinnisus.