VARIOUS MODEL RELEASED Woman holding celery and tape measureFoto: Juice/REX
Mitmesugust
4. jaanuar 2016, 17:13

Vabane pühadehooaja kilodest nutika supidieedi abil!

Sellerilisandiga köögiviljasupp on väljapääs naistele, kes soovivad pärast jõulu- ja aastavahetuse sööminguid küll kiiresti kaalust alla võtta, kuid ei taha kannatada pidevat näljatunnet.

 

Juurseller on valgetest juurviljadest kõige aromaatsem ja õrnem, seda tuntaksegi rahvapärase nimetusega "supijuur". 100 g juursellerit sisaldab kõigest 42 kcal. Kindlasti tuleb supi aedvilja- või seenepuljong ise keeta, puljongikuubikud pole kaalulangetajale kohased.

Sellerisupi põhiretsept
Sellerisupi maitse värskendamiseks võib suppi lisada ka teisi köögivilju, näiteks punast paprikat, kaalikat, seeni ja palju muud. Supp ei tohi olla liiga soolane, siis ei ole dieedil mõju.

Vaja läheb
200 g sellerijuurt
500 g valget peakapsast
6 keskmist porgandit (kokku 600 g)
6 suurt sibulat
2 rohelist paprikat
400 g rohelisi ube
1 loorberileht
6 suurt hästi küpset tomatit
1,5 l tomatimahla
soola, pipart, maitserohelist

Lõika juurselleril ülemine ja alumine osa ära, koori terava noaga korralikult puhtaks. Lõika juurseller 1 cm viiludeks, seejärel 1 cm kuubikuteks. Puhasta ja tükelda ka teised köögiviljad ning vala tomatimahlaga üle, nii et köögiviljad oleksid vedelikuga kaetud (vajadusel lisa veidi vett). Aja supp kiiresti kõrgel kuumusel keema ja kuumuta kümme minutit. Kata kastrul kaanega ja hauta nõrgal kuumusel veel 10 minutit.

Loe täpsemalt värskest ajakirjast Naised!