Kertu Jukkum lubab: joon rohkem vett!Foto: Erakogu
Inimesed
6. jaanuar 2016, 06:00

Kertu Jukkum lubab: joon rohkem vett! (2)

"Annan juba aastaid endale ühe ja sama lubaduse: joon nüüdsest enam vett!" räägib TV3 avalike suhete Kertu Jukkum, et lubab omale juba mitu aastat järjest üht ja sama asja. "Teoorias olen tubli ja tean, kui palju mu organism vett päevas tegelikult vajab, kuid praktikas libastun pidevalt ja unustan veejoomise," tunnistab ta.

Kertu ütleb, et olukord on küll pisut paranenud, kuid siiski mitte piisavalt. Lubamise käigus on ta aga omandanud palju uusi võtteid – kannab veepudelit alati kotis ja autos kaasas, sätib selle lauale jne.

Kui uusaastalubadus täidab head eesmärki, siis võiks Kertu arvates neid anda küll.

"Samas, kui lubadust ei peeta, pidi see psühholoogide sõnul topelt halvasti mõjuma, sest iseendas pettumine tekitab omakorda stressi."

Kertu ütleb, et tema tutvusringkonnas tuleb uusaastalubaduste andmist ette küll.

"See on justkui omamoodi rituaal, mida tehakse ilmselt tihti, et vooluga kaasa minna. Samas usutakse, et kui välja juba öeldud, on lootus suurem, et suudetakse lubadust ka pidada. Libastumisi on siiski palju. Kui aus olla, siis ei mäleta ma ühtki tõsist sõbra lubadust, mida on jäädud pidama."

Naiste puhul on Kertu sõnul kõige populaarsemad lubadused kaalualandamine ja trennitegemine, mehed aga lubavad enamasti loobuda suitsetamisest.