Uudised

Tsahkna: lapsevanemad ei pea abivahendi eest maksma kõrgemat hinda (21)

LISA KOMMENTAAR

puudega ministerstva6. jaanuar 2016, 18:00
Ega puudega lapsed ainukesed üllatujad pole. Uuest aastast on kõigil puudega inimestel vaja pere- või eriarsti tõendit tõestamaks vajadust erivahendite jaoks(k.a. mähkmed). Kui tõendit pole maksad kõik oma taskust 100% kinni.
Mäletan, et paar aastat tagasi algas invaliidide koinimine iga aastase tõendamisega kas jalg-käsi pole ÄKKI tagasi kasvanud. Nii kaua on sind riigile vaja kui jõuad tööd rügada miinimum palga eest, kui sinuga midagi juhtub siis oled EI KEEGI, seda ilma emotsioonideta vaid reaalselt ka.
Kogu selline TRIANGEL näitab ühte: vabariigi rahakotiga pole just kõige paremad lood. Kui minister või mõni muu kõrgepalgaline nõunik on sellise sita kokku keeranud, tuleks tal karistuseks palka vähendada 50%: muidu on nagu praegu kõik on süüdimatud Excelivennad.
Valige aga edasi Reformareid ja IRL siis näete kuidas 10a pärast istute paadi all
JÕUDU
Heidrich .6. jaanuar 2016, 13:46
Tsahkna ! Mis sinusuguse jutt maksab ?
Kuule UUDU!6. jaanuar 2016, 17:31
Tsahkna annaks siis oma koduse aadressi--ja vanemad maksetset priid!
Tuha Juhan!
Astu tagasi!
Kus on valitsuses nõutud--efektiivne töö--Tahkna??
Palju Su palk tõusis???
600 eur+esindustasu?
Seega---700 euri ja arvete eest tehtud töö-kogu ministeeriumis--tagasi arvestada!
Nii ütleski! JAMA6. jaanuar 2016, 13:14
Sotsiaalkindlustusamet peab tekkinud jama kiiremas korras lahendama.
saab lihtamini6. jaanuar 2016, 18:02
varsti tulevad selle valitsuse kutsel ISISE pabulad ja nad aitavad kindlasti ... lootus on ainuke nende abile,muid võimalusi polegi enam.
ahjualune6. jaanuar 2016, 13:12
minu teada on oü invaru eraettevõte ja teeb niisuguse hinnakirja nagu tahab. Ainus võimalus oleks riigipoolne kompensatsioon, aga enne saab surnu käest peeru kui kui..........
hei6. jaanuar 2016, 12:57
me valitsus ja riigikogu on mõrtsukad haigete väikeste laste mõrtsukad ja nende valijad veel hullemad
See on alles algus.6. jaanuar 2016, 12:29
Üürgavad, et toetused, min.palgad ja muu tõuseb, maksud alanevad. Samas kohe aasta alguses läheb hinnaralli lahti. Vaatame aasta lõpuks, mis sellest nii "heast" elatustasemest järgi jääb. Nii just veetaksegi nööri vaeste ja santide kõride ümber koomale. Pisut korraga aga "kindlalt edasi", surma poole. Valige ikka reformirotte! Kindlasti e-hääletuse teel!
puudega6. jaanuar 2016, 12:24
Las läheb töövõimereform lahti, siis alles näete! Need siin on alles õrnad õied....
Tiit6. jaanuar 2016, 11:40
On ikka kaabakad, et enda mõnusat elu kindlustada võtavad kõige väetimatelt nii mis saavad.
müür6. jaanuar 2016, 11:21
see on ikka häbiväärne ,et riik sellise olukorra üldse tekitas!!!
Minu lapse abivahendite arve oli 2016.a.400% suurem!
Mis loeb ministri vabandus kui mitte keegi tegelikult ei vastuta ja toimub hämamine!
Miljonimehed vabadusse ja puudega Toompeale müüri äärde ja .....
Küsimus6. jaanuar 2016, 12:42
Mis see vastutus sulle annab, kas saad raha tagasi? Asi tuleb korda saada ehk õige arve (kus ministri sõnul pole enam 400% juurdehindlust)! Kui sarnaseid vigu tuleb mitu siis peaks keegi taganema ja andma võimekale inimesele võimaluse. Praegusel juhul allasutuse osakonnajuhataja või juht.
Samas kui mitu jama tuleb siis tuleks ka minister välja vahetada, aga kelle vastu. Selleks, peaks tulema erasektorist keegi, kes korra majja lööb (poliitiliselt sõltumatu)!
G6. jaanuar 2016, 11:11
Sellised mõtted on ebanormaalsed juba mõttetasandil!!! See tähendab, et lapse eest ei pea maksma, aga lapsevanem enda eest peab? Kuidas sedasi ei toetata kuidagi lapsega peret, sest vahet pole kes nendest kõrgemat hinda makseb, kannatavad mõlemad! See on sama kui võtad vankril neljanda ratta alt ja ütled, et hädaajal saab ka kolmega liikuda. Kui selliseid otsuseid on vaja vastu võtta siis esmalt peaksid otsuse võtjad ise eeskuju näitama ja ennast alampalgale panema. Mis õigusega röövitakse juba sante???! Varsti maksustatakse ka kirikus kümnis!!!
Mis siin positiivset on?6. jaanuar 2016, 11:07
Kas see, et soperdatakse päevast päeva, aastast aastasse. Ja ikka tavakodaniku kahjuks. Miks kunagi ei eksita kodaniku hüvanguks?
külamees6. jaanuar 2016, 10:35
pagulasi ja musti peab toitma, ega siis rikkad maksa , ikka nõrgemad !
Positiivne6. jaanuar 2016, 10:29
Positiivne, et seda lugu reaalselt kommenteeritakse ja selgitatakse, mis juhtus ning lahendust otsib see, kes vea tegi! Minule jääb olukorrast pigem poitiivne maik, kuna lahendus leiti (väidetavalt).
Pealegi, esimene minister, kes reaalselt tunnistab, et riigil on suhtlemisega probleeme ja andis käsu olukord lahendada! Oleks ka muus valdkonnas sellist otsutatavust,
väga positiivne6. jaanuar 2016, 10:53
Ega inimeste närvid ei maksa ju midagi, tõepoolet on väga positiivne sellist terrorit korraldada üle riigi niigi raskes olukorras lapsevanematele? Kas teil aruraaasu on peas, et mõista, mida tähendab selline ministeeriumi tasemel soperdamine inimeste elude kallal? Invatapuseadus vol 2? Hooldajad on niigi suure pinge all ja sellega ise ka ohustatud invaliidistumisest.
Hakake parem varakult materjale koguma uurimise algatamiseks nagu on tehtud Inglismaal Invaliidide massilist hukkumist põhjustanud seadusega? Kõigil asjaosalistel on vägagi põhjust dokumenteerida kõik toimuv ja säilitada dokumendid paberil.
UK on uurimise all: http://www.disabilitynewsservice.com/confirmed-un-is-investigating-uks-grave-violations-of-disabled-...
Millal kohustatakse kõiki omavalitsusi toimetulekutoetuse avaldusi elektroonniliselt vastu võtma? Muidu on nii üleshaibitud e-riik, aga kui inimeste ellujäämist asjad puudutavad siis ei ole seda e-riiki kusagil, vaata ise, kuidas üldse transporti saada ja mis raha eest.
Positiivne 6. jaanuar 2016, 12:31
Selle jama juures, mis riigis PIDEVALT toimub, on positiivne, et keegi tunnistab viga ja ütleb, et nüüd teeme korda (käsk). Reeglina öeldakse, et uurime ja sinna bürokraatiasse see kaob. Null suhtlemine riigi kodanikega. Teiseks, ega see minister ei saatnud neid arveid välja, küll aga tema tervikuna vastutab.
Meie (rahva) poolt on vaja lõpetada see pidev vingumine. Kas ükski minister, politseijuht vms pingutab, et viga saaks korda kui MEIL endal vahet pole. Ei saa korda - vingume, saab korda - vingume et miks üldse tekkis. Rahulikumalt tuleb võtta ja positiivne tulemuse korral ka seda välja öelda! Meie riigis on palju valesti ja tuleb hakata algusest pihta ja ei tohi unustada, et palju asju on ka hästi.
Kui inimesed ei pea neid arveid tasuma ja tehakse uus arve siis mis on katki? Närvid - toetused ei ole riigi kohustus nagu pole EL toetused meie riigile kohustuslikud. 100% ei saa neile kunagi loota, kuna siis olemegi iga muutuse peale kohe pankrotis.
Seda ütlen küll, et kui nüüd ikka lõppeb see asi jamaga siis on ka ministrid saamatud ja igal inimesel, kes siin kommenteerib PEAKS OLEMA kohustus minna ise poliitikasse ja see korda ajada. Tegutseda tuleb, mitte vinguda!
hei6. jaanuar 2016, 13:04
naljatilk oled see on yx vaigistamismeetod ja mingit pööret ei toimu köik mis tehtud on juba tehtud ja tagasi enam ei pöörata vot nii on sellega
G6. jaanuar 2016, 11:13
Kas see pole mitte samasugune odav enesereklaami taktika nagu EKRE-l??? Siin on justkui kokkulepe, sest ka ekre juba kires uhkustades ette oma tuleviku.
Jama!6. jaanuar 2016, 11:42
Ministri asi oli tagada, et tema majapidamises oleks kord majas algusest peale. Niipea, kui ta ametiposti vastu võttis, oleks pidanud ametnikud jooksma nagu mukid, et asjad korda ajadfa. Kui inister pole suuteline bardakist jagu saama, siis mingu võimetekohasele tööle, näiteks kaubanduskeskusesse kärulykkajaks. Seal on asjad nii, et kuidas lykkad, nõnda läheb.