Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
8. jaanuar 2016, 09:37

Sillamäe noored kogusid heategevuskontserdiga Lastefondile ligi 1000 eurot (1)

Detsembri keskel korraldas Sillamäe Huvi- ja Noortekeskus Ulei SA TÜ Kliinikumi Lastefondi toetuseks heategevuskontserdi "Tee head", millega koguti 907 eurot. Annetusega soovivad noored fondi vahendusel toetada vähihaigete laste suvelaagri korraldamist.

17. detsembril Sillamäe kultuurikeskuses toimunud kontserdil astusid üles huvi- ja noortekeskuse kollektiivid ning viidi läbi heategevuslik loterii. Sissepääs üritusele maksis 3 eurot ning kogu piletitulu annetati Lastefondile. Lisaks oli kontserdikülastajatel võimalik panustada otse annetuskastidesse.

Sillamäe Huvi- ja Noortekeskuse Ulei referent-infojuht Olga Žužžalova sõnul oli ettevõtmise näol tegemist keskuse jaoks esmakordse kogemusega heategevuses. "Idee heategevuskotserdi korraldamiseks pakkus välja meie keskuse tantsuõpetaja Nadezda Slyusarenko, kes soovis korraldada kontserti vähihaigete laste toetuseks. Kuna saime aegsasti teada, et Lastefond aitab rahastada vähihaigete laste suvelaagreid, otsustasime annetada kontserdi tulu just Lastefondile," räägib ta lisades, et noortekeskus on aktsiooni tulemustega väga rahul.

Ka Lastefondi nõukogu esimees Küllike Saar peab kogutud annetust muljetavaldavaks. "See on alati väga südantsoojendav, kui noored inimesed leiavad omaalgatuslikult tee heategevuseni ja veel tänuväärsem, kui meie fondini. Sellise summa kokku kogumine on seejuures vaid suureks lisaväärtuseks," ütleb ta. "Oleme südamest tänulikud usalduse eest!"

Onkoloogilisi haigusi põdenud ja põdevatele lastele ja nende vanematele suunatud suvelaagrit korraldab Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit ning selle eesmärgiks on pakkuda vähihaigetele lastele vaheldust, meelelahutust ja harivat tegevust ning lapsevanematele spetsiifilisi teadmisi ja oskuseid. Lastefond on aidanud vähihaigete laste suvelaagite korraldamisele kaasa juba aastast 2013, olleks toeks nii rahaliselt kui lastele tegevust pakkudes.