Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
11. jaanuar 2016, 13:31

Seitse asja, mida ei maksa günekoloogivisiidil häbeneda (17)

Naistearsti kabinetis jalad taeva poole lamades mõtled sa tõenäoliselt sellele, mis mulje jääb arstile su intiimsest piirkonnast. Naistearsti külastades ei tasuks siiski piinlikkust tunda, sest arst on professionaal ja teeb tööd sinu tervise nimel.

Women's Health Magazine toob välja seitse punkti, mida ei tasuks naistearsti külastades häbeneda.

1. Seksuaalelu. Mitu sekspartnerit on sul elus olnud? Kas sa kasutad alati kondoomi? Kas magad lisaks oma partnerile ka kellegi teisega? Neile küsimustele ei ole õigeid või valesid vastuseid, seepärast vasta ausalt. Naistearst ei kritiseeri sind, ta soovib vaid aidata.

2. Karvane bikiinipiirkond. Unustasid bikiinipiirkonna raseerimata, rääkimata jalgadest? Ära muretse – naistearsti see ei huvita, sest ta teab täpselt, et bikiinipiirkonnas kasvavad karvad. Arst keskendub patsiendile ja soovib teda aidata.

3. Veider lõhn, põletustunne või sügelus intiimpiirkonnas. Ära karda sellest rääkida, sest need annavad arstile olulist infot su intiimtervise kohta. Kui sa arstile midagi ei maini, ei saa ta sind ka aidata.

4. Häbeme välimus. Keegi ei peaks arvama, et tema häbe peab välja nägema samasugune kui kellegi teise oma – häbemed erinevad üksteisest nagu sõrmejäljedki, ka võivad häbememokad olla erineva suuruse, värvi ja kujuga.

5. Probleemid voodis. Kui sinu voodielu pole korras, ära pelga sellest günekoloogile rääkida. Miskipärast on levinud arvamus, et noortele ei tohiks seks probleeme valmistada. Kuid tegelikkuses näitavad uuringud, et umbes 30% naistest kogeb seksi ajal valu.

6. Suguhaigused. Kui naine palub arstil suguhaiguse testi teha, ei arva arst reeglina, et tegu on lõtvade elukommetega patsiendiga. Pigem peab arst naist targaks patsiendiks, sest suguhaiguste osas peaks end iga seksuaalselt aktiivne inimene aeg-ajalt testima.

7. Arsti vahetamine. Naistearsti juures peab naine end mugavalt tundma, nii on võimalik arsti usaldada. Seepärast ära pelga arsti vahetada, kui sulle tundub, et miski on valesti.