Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. jaanuar 2016, 15:00

Tekst ilmus esmakordselt 2011. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.

Keratiin – ilusüst juustele

Suvepäikese mõjul võivad juuksed olla haprad ja väsinud ning läige tuhmunud. Katrin Kruusma stuudios teeb juustele turgutava võlupai juuksestruktuuri taastav keratiinihooldus.

Kui põhjamaised juuksed on eredat suvepäikest saanud liiga palju, võivad need ilma õige hooleta muutuda kuivaks ja väsinuks.

“See on meie kliimas loomulik, et juuksed ja peanahk väsivad. Tugev päikesekiirgus kuivatab juukseid ja muudab peanaha õrnaks. Pärast kuuma suvepäikest tuleb kiiresti talv, mis külmakraadidega samuti juukseid koormab,” selgitab Katrin Kruusma salongi juuksur Jekaterina Aleksandrova, miks juuksed sügisel erihoolt vajavad. “Enne talve on oluline taastada juuste loomulik kaitse niisutavate ja toitvate šampoonide, palsamite ja maskidega.”

Katrin Kruusma stuudio pakub sügiseseks juuste SOS-raviks juuksestruktuuri taastavat hooldust keratiiniga. Kasutatakse Davinesi looduslike toimeainetega aroomteraapilist tootesarja NaturalTech.

Juustepesu Davinesi niisutava ja toitva šampooniga

“Šampoon valitakse vastavalt peanahale,” selgitab Jekaterina, kui niisutava, habrastele ja kahjustatud juustele mõeldud šampooniga peanahka masseerib ja juukseid peseb.

“Vahel inimesed arvavad, et neil on kõõm, kuid sageli tekib ketendus pea- nahale, kuna nahk on lihtsalt kuiv ja vajab niisutamist. Samuti tekivad helbed, kui peanahk on tugevatoimeliste šampoonide, palsamite või viimistlusvahenditega üle koormatud. Siis tasub esmalt proovida sügavpuhastava või kooriva šampooni või niisutava juuksehooldussarjaga juukseid turgutada. Kui need ei mõju, peaks minema apteeki või arsti juurde abi saama.”

Kui juuksed on põhjalikult puhtaks pestud ja loputatud, kuivatab Jekaterina kiharad käterätiga ja seab valmis järgmiseks protseduuriks.

Keratiinihooldus Keratin Miracle’i ravikreemiga

“Nüüd panen juustesse keratiini,” selgitab Jekaterina käterätikuivi juukseid ravi- kreemiga siludes. Juuksur hõõrub kera- tiini peanahale, samal ajal mõnusalt peamassaaži tehes, ja sasib ohtralt ravikreemi ka juukseotstesse. “Keratin Miracle koosneb väikestest molekulidest, mis imenduvad juuksekarvas. Keratiin silub ja taastab juuksestruktuuri, samas tekitab tugeva kaitsekihi, mis hoiab juust keskkonnamõjude, kuuma ja külma eest.”

Pärast kreemi juustesse masseerimist kammib Jekaterina juuksed sirgeks, kinnitab klambriga ja seob pea ümber 10 minutiks kuiva käteräti, et ravikreemi toimet soojas tõhustada.

Hair Buildingu ravimask

Kui keratiin on juustelt korralikult maha loputatud ja pea uuesti kuivatatud, on aeg alatoidetud ja kahjustatud juustele mõeldud Hair Buildingu ravimaskiks. “Ravimask kaitseb juukseid ja on tähtis selleks, et keratiini kasvatatud uus juuksestruktuur kinnituks. Mask suleb juukse soomuskihi,” tutvustab juuksur järgmist ravietappi. “Mikroskoobi all on juustel soomused nagu kalal. Ilma palsamit või maski kasutamata jäävad soomused lahti ja kõik keskkonnamõjud ja kahjulikud ained pääsevad juuksele ligi. Palsam suleb soomused ja juuksed on kaitstud. Palsami kasutamine on juustele häda- vajalik, mitte vaid ilu pärast.”

Jekaterina masseerib maski kõigepealt juuksejuurtele ja silub siis sellega juukseid kogu pikkuses. Pärast 10 minutit mõjuaega loputab juuksur juuksed eriti põhjalikult ja laseb enne järgmist protseduuri käterätikus korralikult ära kuivada.

Royal Jelly vedelik peanahale ja juukseotstele

Väikeses pipetiga ampullis on peidus peanaha ja juustega imet tegev iluvahend. Jekaterina tõmbab kammiga seitli ja piserdab pipetiga peanahale vitamiini- ja mineraalainerikast toitvat, niisutavat ja taastavat mesilasemapiimaga vedelikku.

Nii tõmbab juuksur peas juuste keskele mitu seitlit, peanahast üle jäänud toitepiima valab juukseotstele. “Kui peanahk on mingil põhjusel katki või halvas seisus, siis see parandab kõik kiiresti ja silmanähtavalt.”

Pärast toitvat keratiinihooldust on juuksed valmis astuma vastu niiskele sügisele ja külmale talvele. Boonusena on juustel tagasi läige, need tunduvad lopsakamad ja elujõulisemad.