Wismari haiglaFoto: MIHKEL MARIPUU
Uudised
13. jaanuar 2016, 08:45

Kiirabi ei tohi enam raskes seisus purjutajaid Wismarisse viia (6)

Terviseamet tegi Wismari haiglale ettekirjutuse, milles piiras haigla võimalusi tervishoiuteenuste osutamiseks patsientidele, kellel on tüsistunud võõrutusseisund või kelle tervislik seisund võib nõuda intensiivravi.

Ettekirjutuse aluseks oli detsembris haiglas läbi viidud järelevalvemenetlus, kus tuvastati, et haiglal puudub akuutravi palatiplokis osaliselt nõutav aparatuur ning intensiivravi võimekus.

Järelevalve tegemisel lähtusime Tervishoiuteenuste Kvaliteedi Ekspertkomisjonilt (TKE) saadud hinnangust Wismari haiglas osutatud psühhiaatrilise abi teenuse kvaliteedile. Komisjoni hinnangul tuleb võõrutusdeliiriumiga patsiente, kel kaasnevad alkoholimürgistusest tingitud somaatilised vaevused, ravida intensiivravi võimekusega haiglas.

Kuna Wismari haiglal intensiivravi võimekus puudub, siis on kiirabidele antud korraldus viia joobes ja samal ajal raskes, intensiivravi vajada võivas seisus patsiendid üksnes erakorralise meditsiini osakonda omavatesse haiglatesse, kus on võimekus osutada vajadusel ka intensiivravi.

Samal ajal tuvastas Terviseameti järelkontroll, et Wismari Haigla AS-le 21.09.2015 tehtud ettekirjutuse on haigla suures osas täitnud: muudetud on tööpraktikat ning paigaldamisel on turvakaamerad ohjeldatud patsientide turvalisuse tagamiseks.

Terviseamet jätkab haigla jälgimist, et tervishoiuteenuste osutamisel pöörataks enam tähelepanu patsientide jälgimisele viisil, mis tagab vajadusel õigeaegse sekkumise patsiendi seisundile.