Kinnita mehele, et ta on voodis tasemel - südamest tulevaid kiidusõnu pole kunagi liiga palju. Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
23. jaanuar 2016, 16:25

Lugu ilmus esmakordselt 2013. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.

Aita mehel leida oma mojo! (1)

Tunnistada, et seksiisu on nullis, on mehele raske. Sugutung on mehele hädavajalik, et end mehena tunda. Tõuseb või ei tõuse – selles on küsimus! Sa saad aga turgutada mehe tervist, turvatunnet ja enesekindlust, et tekiks soov seksida.

Ole mõistev. Julgusta meest rääkima, mis talle stressi põhjustab. Vahel piisab mehele parema enesetunde tekitamiseks sellest, kui väljendad, et näed, kui raskelt töine olukord või pingeline rahakotiseis teda mõjutab. Teadmine, et naine mõistab teda, annab tuge ja vähendab tunnet, et ta peab üksi kõigega hakkama saama.

Kaks alkoholivaba päeva nädalas. Jälgige, et igas nädalas oleks vähemalt kaks alkoholivaba päeva ja muudel päevadel ei jooks te kumbki rohkem kui 1–2 lahjat drinki. Vähene alkoholikogus suurendab ajutiselt testosterooni tekkimist, kuid iga klaas rohkem pärsib erutuse teket.

Kinnita mehele, et ta on voodis tasemel. Sageli pakub mehele kõige rohkem rahuldust see, kui ta suudab oma partneri mõnust oigama panna. Nii ei ole südamest tulevaid kiidusõnu mehe õhtuse etteaste ja meheau kohta kunagi liiga palju.

Minge trenni. Trenn leevendab stressi, aitab ülekilosid maha raputada ja vähendab vajadust alkoholi järele. Piisab ka mõõdukast liikumisest, et parandada libiidot ja muuta seks nauditavamaks.

Vajadusel aitab arst. Kui kaalulangus ja tervislikud eluviisid ei paranda teie voodielu, tuleb minna arsti juurde, sest libiidokadu võib olla mõne tõsise haiguse kõrvalnäht, ravimi kõrvaltoime või haigus iseenesest.

Ära loobu abi otsimast. Seks ei kuulu inimese esmaste vajaduste hulka ellujäämisel, kuid on väga olulisel kohal hea elukvaliteedi ja tervise seisukohalt. Intiimvahekord koos seksiga aitab leevendada stressi ja depressiooni. Mida pikem on intiimselt koos veedetud aeg, seda suuremas koguses toodab keha õnnehormoone. Need salvestuvad üle keha ning pakuvad lõõgastust ja heaolu ka järgmisel päeval. Et kooselu oleks õnnelik, tasub pingutada, et leida sobiv nõustaja ja teraapia.