Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
18. jaanuar 2016, 10:06

Lastefond aitab tänavu prille osta 13 Elva perekodu lapsele

SA TÜ Kliinikumi Lastefond aitab järgmise aasta jooksul soetada prillid kolmeteistkümnele Elva perekodu lapsele, keda toetatakse kokku 950 euroga.

Elva perekodu sotsiaaltöötaja Madli Põldoja sõnul on neist lastest mõne nägemine nii kahjustunud, et ta vajab liiklemisel ja igapäevaste toimingute juures pidevat abi. "Neile lastele on nägemisabivahendite kättesaadavus äärmiselt oluline, et nii kodu-, kooli- kui ka avalikus keskkonnas toime tulla," sõnab ta.

Perekodu laste prillidele kulub aasta jooksul 1055 eurot, millest 90% ehk 950 eurot katab tänavu Lastefond ning 10% jääb perekodu omaosaluseks.

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves peab väga oluliseks, et lapsed, kes prille vajavad, kindlasti need ka saaksid ning et nende muretsemine ei jääks vahendite puudumise taha. "Prillide soetamine on tänapäeval üsna kallis ning tihtilugu vajavad lapsed prillide väljavahetamist palju sagedamini kui täiskasvanud. Lastefondil on väga hea meel, et saame selles osas perekodule toeks olla ning laste elukvaliteeti parandada."

Elva perekodus elab 33 last. Lastefond on perekodu ja seal kasvavaid lapsi toetanud alates 2015. aasta algusest aidates möödunudaastase kampaania „Katkised hinged" raames katta laste sõidukulud eriarstide juurde.