Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
19. jaanuar 2016, 16:00

Kas pissileminekuga viivitamine võib tervist kahjustada? (16)

Sellest, kuidas magama ei minda õigel ajal, julgeb rääkida igaüks. Pissile minekuga viivitamist reeglina jutuks ei võeta, kuigi sedagi on oma elus kogenud igaüks. Kuid - kas põie tühjendamisega viivitamine võib kaasa tuua tervisehädasid?

Reeglina sõltub põie mahtuvus vedelikutasemest kehas. Näiteks naised võiksid saada ilma tualetis käimata hakkama kolm kuni kuus tundi, kirjutab Prevention. Samas sõltub see väga paljudest asjaoludest, igas elueas ei suuda inimene enam põie tühjendamisega viivitada.

Sellest, et põis on täis, annab aimu valulikkus. Pidev pissileminekuga viivitamine võib aga suurendada tõenäosust haigestuda kuseteede infektsioonidesse, mida saab ravida vaid antibiootikumidega. Sellest, et ilma ravimiteta enam ei saa, annab märku tavalisest sagedam vajadus pissile minna ning valulikkus.

Sestap - vältimaks ebamugavust tekitavaid tõbesid, ei maksa pissileminekuga viivitada ning sammud seada tualetti kohe, kui selleks tekib vajadus. Kui mitte muud, siis kergendustunnet pakub see igal juhul.