Video: Aldo Luud
Treenimine
20. jaanuar 2016, 17:19

ÕHTULEHE VIDEO | Mis on täna 102. sünnipäeva tähistanud tartlanna pikaealisuse saladus? (24)

"Kui ma hakkan siin ajama, et olen juba nii vana ja ei teagi, kui kaua veel elan, siis vajun kössi ja pikalt ei kesta," tervitas täna oma 102 sünnipäeva tähistanud tartlanna Gerta Virolane hommikust õhtuni külla voorinud sünnipäevalisi.

"Hommikul käisid kaks kosilast, lubasid tuleviku peale mõelda ja mind autoga sõitma viia," pugistab elurõõmus Gerta Virolane ehk Mamma, nagu kutsuvad teda kõik lähedased, diivaniserval sirge seljaga istudes naerda. Kosilasteks nimetas ta Tartu linnavalitsuse ametnikke Artjom Suvorovit ja Indrek Rohtlat, kes eakat linnakodanikku tähtsal päeval õnnitlemas käisid. 

Mamma tervis on nii kõrge ea kohta igati vinks-vonks, vaid madal vererõhk ning vilets kõrvakuulmine teevad talle aeg-ajalt muret. Kuid need ei sega Mammat iga talle anud päeva nautimast. Ta elab küll pikki aastaid ühes korteris koos lapselapse perega, kuid on säilitanud täieliku iseseisvuse. 

Kuidas nii vanaks elada, räägib ta juba ise selles videloos. Ning pikemalt saab 102-aastase krapsaka daami kohta lugeda homsest Õhtulehest.