Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
22. jaanuar 2016, 11:00

Viis terviseprobleemi, millele pakub leevendust seks iseendaga (14)

On tehtud statistikat, et kuni 95% meestest ning 89-92% naistest tegeleb eneserahuldamisega. Need numbrid räägivad eneserahuldamise vajalikkusest iseenesest, lisaks on teada, et see aitab leevendada nii mõndagi terviseprobleemi.

Ka on täiesti selge fakt, et masturbatsioon teeb seksi paremaks, sest nagu ütleb vanasõnagi: harjutamine teeb meistriks. Ka seksiterapeudid soovitavad naistele, kes orgasmi ei saa, alustada eneserahuldamisega, tuletab meelde portaal Care2.

Lisaks leevendab masturbeerimine veel viit terviseprobleemi.

* Unetus. Eneserahuldamine alandab vererõhku ja aitab kaasa endorfiinide taseme suurenemisele kehas. Need hormoonid aitavad leevendada stressi ja suurendada lõõgastustunnet, mis on uinumiseks hädavajalik.

* Menstruatsioonikrambid. Eneserahuldamine menstruatsiooniperioodil suurendab verevoolu vaagna piirkonnas, see aitab omakorda valu leevendada. Intensiivsest orgasmist on sel puhul kordades rohkem kasu kui kuumaveepudelist.

* Eesnäärmevähk. Urogenitaaltrakti kogunenud toksiinid põhjustavad põletikulisi seisundeid, mis omakorda panevad aluse eesnäärmevähi riskile. Seemnepurse aitab neid aineid kehast aga eemaldada. Mehed, kes kogevad rohkem kui viit seemnepurset nädalas, on eesnäärmevähist kolm korda vähem ohustatud.

* Kuseteede infektsioonid. Kui sa oled väsinud jõhvikamahla joomisest, tegele eneserahuldamisega. See aitab emakakaelast baktereid eemaldada ning see on kuseteede jaoks hädavajalik.

* Rahutute jalgade sündroom. Teadlaste hinnangul kannatab 10% inimestest rahutute jalgade sündroomi all, mis toob pideva tungiga liigutada jäsemeid kaasa jalavalu, -krampe, kipitust ja sügelust. Nende sümptomite leevendamiseks võib abi saada aga nii seksist kui eneserahuldamisest.