Terviseuudised

Margus Punab: näen liiga palju mehi, kes on steroididega oma tervise ära rikkunud (19)

LISA KOMMENTAAR

Svonks 23. jaanuar 2016, 18:24
Jõusaali ja üksteise peksmist minnakse ikka harjutama mingil kindlal eesmärgi. Suur osa on siin ikkagi skoorimisel, et oleks lihtsam. Samas paljud käivad oma hirmudest vabanemas. Põhjusi on erinevaid. Kindlasti mõjub ületreenimine halvasti potentsile ja lisab veel ebakindlust. Ma ei usu, et jõusaalimehel või arutul jooksjal on vahe. Mõlemad on probleemiga. Kõike tuleb mõistusega võtta ja jätke meelde, et trenn ei pikenda eluiga vaid õige toitumine. Mitu tundi trenni päevas pigem lühendab teie elunatukest. Mina olen surematu seega teen mis tahan.
M23. jaanuar 2016, 11:02
Moes olemisega pole siin midagi pistmist. . .kui sa oled suur,tugev,tark ja haritud on ärimaailmas kompromissid mingil põhjusel kergemad tulema. . .steroididega selliseid eeliseid ei saavuta sest oled tegelikult võlts!
Peeter23. jaanuar 2016, 10:46
Muskel on keemiaga saavutatud, õhtuti pannakse nina kaudu ka või keeratakse tobi, Punabi juures käiakse retsepti sinise tabla jaoks võtmas, et siis pärast rinnale taguda, mul toimib kõik laitmatult,
Raix23. jaanuar 2016, 08:22
Olen käinud 13 aastat jõusaalis regulaarsusega 3 korda nädalas. Ma olen ammu juba euroopa riidesuuruste tabelist väljas, sest need pirnkehade jaoks tehtud riided selge ei mahu ja ei sobi.
Olen tugevalt üle keskea ja mul küll HR Punab-i juurde asja pole, sest kõik toimib laitmatult. Samas olen kulutanud tohutid summasid toidulisandite peale. Samas näen tüüpe, kes teevad sama tulemuse paari aastaga ja ostes "kemmi" kulutavad kümneid kordi vähem raha. Meditsiin see on TEIE enda süü, et nüüd ukse tagused rumalukiesi täis on kontrollimatus(kahe terega mõõk).... samas Tõstamaa vanasõna ütleb: "Küürakat parandab ainult haud".
23. jaanuar 2016, 12:14
13 aastaga ei tule midagi , eriti veel siis , kui ainult 3x nädalas harjutada . Sa ainult arvad , et oled ugati kõva mmes , samal arvamusel olid sa ka juba peale esimest aastat . Parem laseks naistel rääkida , kes oled .
Raix23. jaanuar 2016, 14:43
LP. anonüümne, küsiks siin Teie staasi ja regulaarsust jõusaali külastamisel, et Teist selline ekspert peidus on? Või olete eluaeg naistel enda eest rääkida lasknud ja nende selja taga peidus olnud .. ?
pihkva oblast23. jaanuar 2016, 01:41
suurim keemikute armee oli ja on pihkva oblastis
Horros23. jaanuar 2016, 01:12
Piiratud haridus, mis viitab edasi, Eesti riigi hariduspoliitikasse.
.
Lisandub vägagi haige nn ajakirjandus / kõik meedia, mis tõlgib mingit ameerika väheväärtuslikku saasta. Nagu ÕL Tervispluss rubriik.
.
Loodetavalt suureneb siis enesetappude hulk ja majapidamistarvete poodides nööri läbimüük, ning riigikassasegi kukub väike kõll.
Junnu23. jaanuar 2016, 01:00
Need,kes kärnas on,manustavad steroide.Püsiv akne.Ka terve rida muid kôrvalmôjusid.
olen impo23. jaanuar 2016, 00:49
Aga rsk kus mul on musklid alles, tõeline ambaalkoll olen!
Jaanus22. jaanuar 2016, 23:35
Tänased mehed on veel mehed , aga mida saab nendest 15 - aastastest poistest , kes praegu steroide kasutavad .
Marguse22. jaanuar 2016, 23:24
kommentaarist on veidi välja jäetud, mis veidi moonutab seda. Terve kommentaar oli selline:
Ma näen jõusaalimehi oma vastuvõtus väga palju. Kindlasti näen negatiivset selektsiooni nendest – see tähendab neid, kellel on miskid probleemid. Ja see ongi peamine probleem. See on meditsiini kõige suurem probleem laiemalt - nähakse vaid ühte äärmust – haigeid inimesi. Samas olen õnnega koos, et tänu oma teadusuuringutele on mul olnud võimalus siiski põhjalikult uurida ka tuhandeid terveid eesti mehi ja seeläbi ma vähemalt tean seda viga. Kindlasti näeme me ka ajalugu. Võimalik, et täna on situatsioon juba hoopis erinev.
Näen liiga palju mehi, kes on tarvitanud anaboolseid steroide ja sellega oma tervise ära rikkunud. Neid steroide (ja mitte ainult steroide) ostetakse samast saalist, kus tehakse trenni. Tüüpiline anaboolide tarvitaja kasutab sageli kõrvale ka rahusteid. Neid suisa müüakse jõusaalis ühe paketina! Tean skeeme mida tarvitatakse lihaskasvuks ja skeeme mida kasutatakse vastavast kuurist välja tulles. Lisaprobleemiks on see, et need ained (see kultuur laiemalt) on viimastel aastatel jõudnud ka üha populaarsust võitvasse kestvusalade rahvasporti.
Näen liiga palju sõltuvushäirega jõusaalitreenijaid ja laiemalt sõltuvushäirena sportijaid.
Näen mehi, kellel on sportimisest tekkinud düsmorfofoobia. Võib-olla nad kasvatavadki oma lihaseid selle tõttu, et neil ongi sisemine ebakindlus juba algselt väga suur.
Näen seda, et suur osa treeneritest nimetavad ennast ka toitumis- või tervisenõustajateks. Omamata selleks elementaarsedki haridust. Olen näinud palju personaalseid terviseprogramme, mis pole alustajale realistlikud või on otseselt tervistkahjustavad. Toitumisprogrammidest sinna kõrvale parem ei räägi.
Näen seda, et Eestis suudetakse väga harva harmooniliselt kokku panna inimese arengu vaimne ja füüsiline pool. Seda nii rahvaspordis (kahjuks ka tippspordis) kui ka vaimsetes praktikates.
Pean jõusaalitreeningut üheks võimaluseks üldtreenituse saavutamiseks. Sama tulemust on ilmselt võimalik saavutada ka kodus hea juhendaja või mõne selleteemalise raamatu kaasabil.
Ja kõige lõpuks – püüan juba sel aastal jõuda nädalas kord-paar ka jõusaali.
Hugo22. jaanuar 2016, 22:09
Õnneks mood olla suur musklites kast on läbi. Ja need inimesed näevad friikidena välja. Ei ole ilus. Mood jõudis sinna, et tervislik keha, sinna veidi kõhnuse poole - kuivade musklidega, kes panustab kardio treeningutele (vastupidavus - suusad, jooks, fitnes jne... ehk keskmise pulsiga toimetamine ) - näeb ilus, värske ja tervislik.
FUKC THE MACHO! (sellise kirjaga t-särk oli väga ilusal tibil diskol türgis)
- ütleb palju - olen ka mina nõus.
22. jaanuar 2016, 23:54
Ei ole see mood kahjuks läbi , naistele meeldivad musklimehed ja see dikteerib kogu loo .
Q22. jaanuar 2016, 22:06
Need mehed on üleni kehast kärnas olen ise näinud neid mehi.
Kurb22. jaanuar 2016, 21:51
Kuna näen seda jõusaali äri igapäevaselt, siis on kerge ühtida dr. Punabi kommentaariga. Teine pool sellest ärist on toidulisandite müük, paljud harrastajad/sõltlased on loobunud tavalise toidu tarvitamisest ja kasutavad ainult lisandeid. "Tulemused" maanduvad meditsiini vastuvõtutubadesse. "Juhendajad" ja nende jüngrid meenutavad oma tegevusega ärapööratud ususekti liikmeid. Kurb!
tean, millest räägid22. jaanuar 2016, 22:16
kõige hullem on see, et veel täitsa poisikesed, kes isegi piimahabe pole tärkanud, on juba sõltuvuses
tt22. jaanuar 2016, 21:19
ohhoohoo22. jaanuar 2016, 21:04