Pilt on illustratiivneFoto: MATI HIIS
Treenimine
25. jaanuar 2016, 15:10

Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.

Südame tango... ehk kui treenid vastupidavust (1)

✔ Aeroobika. Naiste klassikaline kodune vastupidavustrenn on aeroobika, mis on tõhus peki­põletaja, vastupidavuse arendaja ja lihasetrimm samal ajal.

✔ Hüppenööriga hüppamine. Hüppe­nööre on nüüd palju nutikamaid kui enne. Näiteks on nende otstesse peidetud lisaraskusi, et tõhustada käelihaste treenimist, samuti saad valida eri materjalidest nööride vahel.

✔ Hularõngaharjutused. Ka hularõngaid on eri raskuse ja läbimõõduga ning isegi nagadega, et kõhu- ja küljelihased korralikult trimmi tõmmata.

Kõige tähtsam!

✔ Lühike treening iga päev on kasulikum kui üks pikk trenn nädalas.

✔ Tulemusteni jõudmiseks ei pea sa treenima intensiivselt, vaid regulaarselt. Ka 30 minutit igapäevast liikumist parandab vormi.

✔ Suure pulsisagedusega treeni korraga lühemat aega, näiteks 20 minutit.

✔ Kõige tõhusam ja tulemuslikum kodune treening on intervalltreening, kus vaheldad aeroobseid harjutusi lihaseharjutustega. Intervallide pikkus sõltub treenitusest, vali aeg 30 sekundist 4 minutini.

✔ Arene aeglaselt. Kiire tulemuste otsimine on vigastusteohtlik ja riskantne ka südamele. Sageli põletab liigne sund trenni teha sind enne läbi, kui sihile jõuad. Aeglaselt saavutatud tulemused püsivad kauem.