Terviseuudised

Pereõed saavad retsepti väljakirjutamise õiguse (6)

LISA KOMMENTAAR

tõeliselt5. veebruar 2016, 14:08
imelik jutt. Ma siia maale vaid helistan registratuuri ja saan retsepti, pereõelt samamoodi. See on koguaeg niimoodi olnud, pealegi olen helistanud teise inimese (lapsed, vanemad) eest. Kunagi pole probleemi olnud.
patsient25. jaanuar 2016, 22:17
Kogu aeg on nad seda teinud, sest perearsti aja taga tikutulega, küll puhkusel, küll haige, küll koolitusel... ja nii see tragi õde neid retsepte jagabki.
mees 56.26. jaanuar 2016, 07:41
SEST --PEREÕDE SEDA TEEBKI---EGA MA SOOMEST ARSTI OOTAMA EI HAKKA!,, ""JA POLE ISEGI ARST ENAM --56+ KODANIKELE --- ÜLDSE VAJALIK.. (( Mees Vajaks ka ikka TURGUTAMIST;; KUI ON ---Meeste ravimid on juba tarvitatud pikalt ,,siis ka pole RETSEPTIGA ENAM probleeme tulnud ))) "
Maali25. jaanuar 2016, 15:40
Olen ammu juba üle 70-e ja mul on igapäevaseid ravimeid 6-7 , pluss veel toetavad tabletid.Ükski pole aga psüühilise haiguse omad. Kahjuks pean tõdema,et ma pole saanud oma perearsti juurde juba üle 3 aasta. Ikka pereõde ees-ka siis kui tervis on väga vilets. Nii polegi mul tõsiseid haigusi enam diagnoositud . Naljaga pooleks võiks ju öelda, et neid juba peaaegu 10- aitab ka.!! Aga ma pole siiski nii kindel,et pereõde on targem kui perearst. Jätkuvaid retsepte võib ju kirjutada ka tavaline õde. Mul oli pereõega eriarvamus oma hormoonravi osas, tema aga vähendas doseeringut. Aga endorinoloog sai ikka väga vihaseks. Turtsus lausa. Ja määras eelmise annuse tagasi. Oleksin ise loll olnud,oleksin ehk juba surnud. Kõige parem perearst ja pereõde on ikka internet. Vereanalüüse ei saa kahjuks teha. Eriarstidele vist tänavu pole lootustki saada. Ma pole saanud igal juhul,kuigi peaksin juba silmaarstile jne... minema. Kõik inimesed pole ju võrdsed.Kuigi Põhiseadus seda ütleb. Aga riigikohtu otsus enne 2010 aastat tegi juba selgeks ,et võrdsed on võrdsete seas ja ebavõrdsed ebavõrdsete seas .......
juuli26. jaanuar 2016, 11:25
aga psüühilise haiguse rohtu olex juba väga vaja teile. kui parim arst on internet siis polegi ju midagi viriseda seal ju silmaarstid ja muud eriarstid kõik kensati olemas. ja televisjoonis ju kõikseparem arst Vassiljev ka veel. sellelt saab ju kõikseparemat ravi. nii et anna minna järgmised 70 aastat kah veel. aga ära jumalapärast enam päris arstide-õdede juurde mine. seal on surm kohe väga kiire tulema.
sul endal, Juuli16. märts 2016, 16:59
oleks psühhiaatrit vaja, sest sa ei saanud eelmisest kommentaarist absoluutselt aru.