Pilt on illustratiivneFoto: TAIRO LUTTER
Uudised
25. jaanuar 2016, 15:20

Terviseamet: gripp on kohal ja nõudis esimese inimelu (28)

Gripp on kohal, kinnitab Terviseamet. Haigestunute üldarv kasvas eelmisel nädalal tervelt 32%, arstide poole pöördus 4656 hingamisteede viirusnakkustesse haigestunut.

"Tänaseks on kinnitatud ka esimene gripiviirusest tingitud surmajuht, suri vanemaealine kaasuvate haigustega inimene. Ringluses on valdavalt A-gripp AH1N1 ehk kuus aastat tagasi ringlusesse jõudnud seagripp, mis on oma iseloomult ohtlikum just väikelastele ja rasedatele," kirjutab Terviseamet oma Facebooki-lehel.

Ameti kinnitusel põevad paljud täiskasvanud selle gripivormi läbi hoopis ilma eriliste sümptomiteta, mis on neile hea, aga riskirühmadele halb, sest nakkusohtlikud on ka ilma väliste sümptomiteta põdejad.

Mida gripi vastu veel teha saab?

Terviseameti soovitus: "Kui küsite, kas vaktsineerida võib, siis meie vastame, et võib ikka, aga tegelikult on see nüüd juba õnnemäng, sest vaktsiini kaitsev toime tekib alles kahe nädala möödudes, aga gripp võib teid üles leida varem.

Haiged püsigu kodus, see on parem. Peske sageli käsi, aevastades katke suu ja nina varruka või paberrätiga.

Haigeid väikelapsi vaktsineerimata vanavanemate hoida viia ei soovita. Säilitage rõõmsat meelt ja püüdke püsida terved!"