Üks võimalus oma töötajatele tervisekingitus teha on hüvitada rahvaspordiürituste osalemistasud. Foto: MATI HIIS
Uudised
1. veebruar 2016, 09:25

Arstitudengid kutsuvad ettevõtteid tervisekingitusi tegema (1)

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts pakub tervisekingituste projekti raames ettevõtetele ja organisatsioonidele võimalust korraldada oma kollektiivis tervist edendavaid ning kahjulikke harjumusi vähendavaid ettevõtmisi.

Projektis osalemisega saab igaüks anda panuse Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi (EAÜS) unistuse täitumisse: et maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed elaksid Eestis.

EAÜSi juubeliaasta sündmuste eesmärgiks on erinevate ühiskonnagruppide kaasamine tervise edendamisse. Tervisekingitus on heategu nii üksiku ettevõtte-organisatsiooni inimestele kui ka kogu Eestile. Kingituseks võib olla näiteks alkoholivaba üritus, suitsetamisest loobumisega säästetud raha annetamine või koosolekute pidamine kõndides. Hulgaliselt erinevaid ideid ja hea praktika näiteid töökoha terviseedendusest leiab EAÜS 25 koduleheküljelt.

"Tervisekingituste näited oleme jaotanud nelja gruppi: suitsetamisest loobumine, alkoholi tarvitamise vähendamine, toitumise parandamine ja füüsilise aktiivsuse suurendamine. Esitatud näited ei tohiks aga piirata kellelgi oma lähenemise kasutamist. Vastupidi – ootame huviga ka uusi ideid!" ütles tervisekingituste meeskonna liige Anett Riismaa.

"Maailma Terviseorganisatsiooni definitsiooni järgi on tervis täielik füüsilise, vaimse ja sotsiaalse heaolu seisund, mitte ainult haiguse puudumine. Märkimisväärne osa Eesti tervisekaost on ennetatav," kommenteeris tervisekingituste projekti EAÜSi juubeliaasta korraldaja Kadi Kuusik.

"Varajase suremuse kolm peamist põhjust – südame- ja veresoonkonnahaigused, kasvajad ja vigastused – on oluliselt mõjutatavad tervisekäitumise ja keskkonnategurite poolt. Olukorra parandamisse peavad aga panustama nii riik, kohalikud omavalitsused, era- ja kolmas sektor kui iga inimene ise. Üksikisikut innustavad kokkulepped töökaaslaste või sõpradega oma tervisesse kindlasti rohkem panustama."