Lapsed

Perearsti tegemata töö: Haiglasse sattus pooleteiseaastane laps, kes kaalus vaid kuus kilo (44)

LISA KOMMENTAAR

Jah8. märts 2016, 10:11
nõukogude ajal käisid kodusid külastamas nii arst kui ka velsker, et näha, millised on lapse kodused tingimused ning nõu anda.Asotsiaalsed pered ei lasknud sageli arsti sisse.
imelikud lood9. veebruar 2016, 12:05
Vastavalt riiklikule vaktsineerimiskavale toimuvad vaktsineerimised 1, 2, 3, 4.5 ja 6 kuu vanusel ja aastasel lapsel. Kõigil neil kordadel peab last nägema arst või õde. Lisaks on ettenähtud perearsti külastused 9 ja 18 elukuul. Nende külastuste ajal registreeritakse ka lapse kaal ja pikkus. Äkki peaks enne perearsti süüdistamist uurima kas need külastused on toimunud? "Õhtulehe" artiklist ei selgu kas ema on pooleteise aasta jooksul üldse kordagi perearsti või pereõde külastanud. "Õhtulehe" ajakirjanike, kes ei suuda enam-vähem arusaadavaid artikleid kirjutada, sümpaatia kuulub muidugi emale, kellel ei ole seitsme lapse kasvatamise kõrval olnud aega kontrollida kui raske peaks olema aastane laps. Similis simili gaudet
no minu perearst9. veebruar 2016, 07:42
ei suuda või ei oska täisealisi ravida. mis siis lastest väikestest. arvan, et seda ei saa ühte potti panna. tuleks tagasi tuua lastearstid, eraldi terapeudid jne. meil ei toimi perearstid kui sellised üldse. vähemalt ida-virus.
Täpselt nii9. veebruar 2016, 11:16
Kui on ikka mingi häda, siis abi saab üksnes lastearstilt. St kas erast või Mustamäe lastepolikliinikust.
Patronaazhiõde9. veebruar 2016, 01:41
Nii nimetati nõuka-ajal lastehaigla õde, kes kodudes käis. Esimene visiit oli paar päeva peale haiglast kojutulekut (siis oldi nädal haiglas).
Loomulikult oleks see vajalik, sest siis on teave olemas, missugustes tingimustes laps elab.
Parmuemade juures peaks tihedamalt käima.
meie8. veebruar 2016, 22:31
pere arst on käinud kõiki mu tittesid kodus algul vaatamas ja siis on kutsunud esimesel eluaastal kord kuus ette näitama ja kui hirmus tõbi küljes, siis on isegi 20 km maha sõitnud, selleks, et laps üle vaadata. Ma mõtlesin, et see käibki nii igal pool. Annaks jumal, et mu perearst veel pensionile ei läheks või et keegi Toompeal jälle mingit nõmedat seadust välja ei mõtleks.
.. 8. veebruar 2016, 20:28
Mina pooldan, et vähemalt esimesel elukuul peaks arst beebit kodus külastama ja edaspidi vähemalt kord kuus tuleb käia beebiga arsti juures kaalumas ja mõõtmas. See oleks õige. Kunagi oli nii ja see oli suureks abiks.
3 lapse ema8. veebruar 2016, 20:03
Tänapäeval tasub väga hoolega oma perearsti valida. Vähemalt pooled neist on täiesti ebakompetentsed või lihtsalt ei hooli. Nii pole ime, et tekivad pidevalt ravivead. Ise külastan perearsti vaid siis, kui on äärmine vajadus. Mingisugused külmetushaigused saab iga normaalne ema ilma perearsti abita ravitud, samuti kergemad kõhuhädad ja viirused. Perearsti juurde lähengi vaid siis kui näen, et võib olla vajalik eriarsti saatekiri või kui vahel harva on vaja mõnd retseptiravimit. Samuti laseme paar korda aastas tervel perel perearsti juures põhjaliku vereanalüüsi teha. Mingit muud abi temalt ei looda ka, kuna siiani on ta meile ainult kaheldava väärtusega nõu jaganud. Viimast last imetasin 2a ja kui olin 4 kuud imetanud, hakkas ta iga visiidiga rohkem ja rohkem peale pressima piimasegusid ja püreesid. Kui kuulis, et ma ei annagi püreesid, vaid näputoitu, lausa karjus mu peale. Vanema lapsega on samuti probleem, et kuidagi kaalus juurde ei võta. 8a ja 17kg poiss. Sündides oli üle 4kg. Pikkust viskab kenasti, aga kaalu mitte. Sööb väikestes kogustes. Perearst soovitas kondenspiimaga nuumama hakata. Nii et iga päev üks purk seda ja et süda läikima ei hakkaks, siis koos pannkookide või saiaga. Mul jäi karp lahti!! Laste imetamise keeravad abivalmis ämmaemandad juba sünnitusmajas nässu, pole siis ime et hiljem probleemid on. Kui nad tegelikult ka paneksid sünnitusmajas luttidele ja lutipudelitele täieliku keelu peale, poleks ka hiljem probleeme. Laps ei sure nälga kui ta esimesed 3 ööpäeva muud peale ternespiima kätte ei saa. Loodus on nii loonud, et ajaliselt sündinud lapsel on piisavad energiavarud. Kaasaegne meditsiin on kokku leppinud mingid arvud, millega kõiki vastsündinuid ühe puuga lüüakse ja öeldakse, kustmaalt see absoluutne piir jookseb, kust enam kaalulanguse protsent suurem olla ei tohi. 10% sünnikaalust. Siis hakatakse ema hirmutama ja pudelitega jooksma. Koolitaks sünnitusmajad oma ämmaemandad korralikult välja ja laseks neil tegutseda, poleks naistel neid probleeme.
raas 8. veebruar 2016, 22:14
Ka pooled sotsiaaltöötajad on ebakompetentsed.
Kristel8. veebruar 2016, 20:01
Ma oleksin murest haige, mil see laps sünnib ja kui kodus, kas kõik korras, et võõras inimene -arst- tuleb. nii Esimesel aastal pea iga kuu see perearsti külastus, ma tõesti ei mõista, kes või mis süüdi kui 1,5a puhul väiksus märkamata jäi. endal oli imelik seal mõõtmas, kaalumas käia-miks tülitan, kui midagi viga pole.
Ruth8. veebruar 2016, 19:55
See on täitsa vale, et perearstid ei taha vastsündinuid kodus vaatamas käia. Veneajal oli ikka arstiabi kättesaadavam, kui jäid haigeks, siis tuli arst koju haige juurde. Nüüd peab haige minema haigena arsti juurde. Perearstidel on uhked autod tagumiku all, hoiavad haigete pealt raha kokku.
vanamees8. veebruar 2016, 20:17
Jajah, ennevanasti toodi haigele lapsele arst koju- hobusega toodi ja viidi arst. Aga ega siis ka iga kriimustuse ja köhaga arsti taga aetud.
8. veebruar 2016, 20:35
Vene ajal olid täiskasvanutele jaoskonnaarstid ja lastele eraldi pediaatrid koos oma õdedega, loomulikult perearst üksi ei suuda mööda kodusid kimada, tal on lisaks ettevõte juhtida ja ettevõtluse aruanded. Huvi pärast võiks lausa kontrollida arstide arvu siis ja praegu.
!!!!!!!8. veebruar 2016, 20:58
Jaoskonna arstidel kestis igapäevane vastuvõtt 4- 5 tundi , seejärel toimusid
koduvisiidid, Praegu on ka perearsti vastuvõtt 4-5 tundi aga selle aja jooksul vestleb sinuga viis minutit ja ülejäänud 15 minutit toksib arvutis,
kojukutse on tasuline,,,, nii arsti ukse taga kohtad gripi või mõne muu viiruse kandjat .....
Aga aasta lõppedes paneb perearst kopsaka dividendiraha tasku , see on
raha, mis jääb pearahast kasutamata SEE on tegelikult VÕIMAS ÄRI
SÜSTEEM !
DD8. veebruar 2016, 19:54
Omad lapsed alatoitunud aga võtame riiki täissöönud moslemi noori mehe, kellest tulevikus riigile mingit kasue i ole.
tjahh8. veebruar 2016, 19:43
iga uus asi on ära unustatud vana.
Imikud peaksid esimese eluaasta jooksul tõesti regulaarselt medõe ja arsti vaateväljs olema , nii oleks paljud probleemid olemata.
Soome riiklik mudel: esimesel elunädalal medõde kodus , 6-elu nädalal nõuandlas arstil , edasi 4kk , 8kk ja 1,5 a vanuses nõuandlas arstilkäigud ja IGAkuiselt esimesel eluaastal õe juures käigud.Kui onterve titt võib ema õega kokkuleppel nn kaalumiskäike vahelt ära jätta.
Kui on kogenud ema ja terve laps ,võib selles skeemis pikemaid vahesid kokkuleppel teha. Aga kui on esimene laps on emad reeglina väga innukad nõuandlas käijad.
M8. veebruar 2016, 19:18
Minu lapsed sündinud 1989 ja 1991 ja mõlemal korral käis perearst juba järgmisel päeval peale sünnitusmajast koju saabumist neid kodus vaatamas, edaspidi pidin iga kuu käima perearstil lapsi kaalumas, mõõtmas.
Ema8. veebruar 2016, 19:11
Ma ei tea küll,millist aega oo silmas peab aga minu lapsi käis perearst kodus vaatamas esimesel elukuul 1 x+ 2 koduõe visiiti. Lisaks koduvisiidid,kui laps haigestus. Ei olnud tarvis haiget last kusagile polikliinikusse jooksutada. Hetkel tundub,et kohati perearst ei tahagi midagi teha. Ei vereanalüüse,ei elementaarseid uuringuid ,nagu EKG;RÖ,UH. Alati vastuseks.ei ole vaja või et pole raha. ON see siis normaalne suhtumine? Näen oma töös iga päev,kui patsiendid eriarsti juurde saabudes kurdavad,et perearst ei taha teha ei uuringuid,ei analüüse ega anna saatekirja eriarstile. Või vastupidi-viskab saatekirja pihku ja käsib minema jalutada. Koduvisiidid on ennekuulmatu,ka palavikuga sunnitakse kohale minema.Seda isegi laste puhul. Vastuvõtu aeg on mõnel perearstil 3-4 tundi päevas. Kui koduvisiite ei toimu,millega sisustab arst ülejäänud aja? Ärge tulge ütlema,et paberitöö võtab 4-5 tundi päevas. Igal arstil on õigus palgata kuni 2 pereõde.Seega teevad protseduurid ära õed. Töönädal kestab teadupärast 40 tundi,kas perearstide oma ka?
Marike8. veebruar 2016, 19:04
Arvan, et lapse tervise ja heaolu eest vastutavad ikka kõigepealt ema ja isa. Ei pea perearsti süüdistama hakkama ja pereõde, et kus olite ja miks kodus ei käinud. Ikka vanemad peavad arsti teavitama ja koju kutsuma.
Lp Merike Martinson!
Teie olete olnud kogu aeg perearstide vastu. Miks küll? Ja juba sellest ajast, kui Eestis mindi üle perearstisüsteemile. Kõikidele üldarstidele ja pediaatritele (ja teistele soovijatele) tehti paarkümmend aastat tagasi ettepanek õppida/läbida Tartu Ülikoolis perearstiks ümberõppe kursus (siis tähendas see täiendavat õpet 2. aastat oma põhitöö ja pere kõrvalt). Paljud pediaatrid loobusid (arvasid, et nad on targad küll). Ja nii ongi osa arstkonnast solvunud/pahased/kadedad perearstide peale. Te võtate sõna alati kui on võimalus näidata perearste halvas valguses. Saage juba sellest üle!
Haiglasse satub massiliselt alatoitunud lapsi 8. veebruar 2016, 19:01
Tegelikult ongi paljud väikelastega pered või üksikemad nälgas, ehk elavad alla vaesuspiiri. See on nii hästi varjatud tõde, et mitte näidata Eestit vaese riigina, mis ta aga kahjuks on.
V,ema8. veebruar 2016, 18:53
Minu lapse-laps ka ei söö 2a.8 kuud kaal 10 kilo -perearst ei tee midagi vaid ütleb andke süüa kuid laps ei söö ,analüüse ei tee...Mure suur ..Tuleb ise pusida ja mõelda...aga ei söö ikkagi...
küsi saateleht8. veebruar 2016, 19:22
Küsi saateleht Mustamäe haiglasse uuringutele. Üheks võimalikuks ja suht.süütuks (kuid lapsele ebamugavaks ja söömishäiret tekitavaks) põhjuseks on refluks. Saab vajadusel ebamugavust leevendada. Mõlemal lapsel see probleem. Olidki kaalukõvera alumisel joonel. Siiani on.
lastehaiglasse8. veebruar 2016, 19:23
Ikka lastehaiglasse. Nad tegelevad selliste põhjuste uurimisega. Korduvalt käidud.
Tühi aur9. veebruar 2016, 08:54
Kui piirduda halaga, et arst ei tee midagi, siis ei tee lapse (vana-) vanem ju ka sisuliselt midagi. Tuleb selg sirgeks lüüa ja nõuda analüüse, edasi suunamist või vahetada perearsti.
arstil8. veebruar 2016, 18:30
palk väike,ei saa korralikku tööd nõuda
oijah8. veebruar 2016, 18:00
vanasti oli pediaater, lastearst, kes külastas regulaarselt juba avstsündinust peale peresid ja õpetas emasid ja lasi kaaluda ning mööta. Kogu aeg jälgis ,kuidas laps kasvab, nüüd on see jumalteab kelle kätes. Las pediaatrid olla tagasi, see perearstivärk on nii mannetu...
No mida8. veebruar 2016, 17:45
See pole nüüd küll mingi vabandus, et kuna peale kõige väiksema on veel 5 väikest last, siis emal pole nii palju aega kõigiga tegeleda, et panna tähele ühe või teise tervisehädasid!!! Minu pooleteise aastane kaalub nt 16 kilo! Ongi algusest peale olnud suurem ja hea isuga poiss. Perearst teada sai, et olen lapse üldse saanud siis kamandas juba paari päeva pärast last näitama ja seda iga kuu! Tõsiselt ka, nii meeletult viljakas ei ole ükski naine, et ei suuda kuidagi ära hoida, uut rasedust ja muudkui aga jääb ja jääb, ei aita ükski rohi!! Kodutunde saates oli hiljuti üks suurpere ja seal ütles väike tütar küsimuse peale, et mida ta endale kõige rohkem sooviks? : OMA VOODIT! Mina vajuks häbist maa alla kui minu lapse suur soov on endale mõne mänguasja asemel hoopis päris oma voodi saada. LÕPETAGE see massiline laste tootmine, lapsed virelevad teie lolluse pärast!!!!
arusaamatu,8. veebruar 2016, 17:34
miks on perearstidel haigekassa (loe: patsientide) raha eest liisitud uhked autod, kui nad isegi elementaarseid kodukülastusi ei tee? Miski on selles süsteemis ikka väga mäda!
imelikud lood9. veebruar 2016, 12:12
Õpeta, palun, kõigile kuidas on perearstil võimalik haigekassa raha eest autot liisida. Perearstid oleksid selle nõu eest arvatavasti tänulikud.
ellu8. veebruar 2016, 17:28
Kas see on mingi nali või? Kas tõesti Eestis ei pea lapsega tavapäraseid tervisekontrolle käima tegemas? Ise elan Helsingis ja esimese lapse sünni järel tuli juba esimese nädala jooksul pereõde kontrollima, kuidas laps kasvanud on, kuidas hakkama saame ning mis tingimustes elame. Kuni pooleaastaseks saamiseni on iga kuu kohustuslik käia tervisekeskuses last näitamas. Pereõele tihedamalt ning paar korda arstile. Järgnevad kontrollikorrad on 9, 12 ja 18 kuuselt. Seejärel kord aastas arsti, pereõe ja suuhügienisti külastus, Kõik järgnevad külastused pannakse juba ette kirja ning kui nendest hoiduda, võib kindel olla, et varsti on sotsiaaltöötajad uksele koputamas. Väga palju panustatakse ennetustööle. Püütakse ennetada vanemate väsimusest tingitud stressi ja lahkuminekuid. Antaks igati nõu laste kasvatamises. Selgitatakse küsitluste abil välja pere probleemid ja püütakse neid lahendada (näiteks tasuta lapsehoid, et vanemad saaksid koos kuhugi minna või kasvõi ennast välja magada).
Ma naiivselt arvasin, et selline käitumine on ka Eestis tavapärane. No kui pole, siis palun - võtke naabritelt šnitti! Teatud arstikülastused kohustuslikuks ja ikka nii, et arst paneb ette järgmise aja kinni. Siis pole vanematel vaja hakata ise leiutama, kas ja kuna arstile pääseb. Samuti ei saa aja kinnipaneku unustamise süüks panna lapsega arstil mittekäimist.
Aga8. veebruar 2016, 17:09
praegusel ajal tehaksegi lapsi selleks, et poolteist aastat muretult ära elada ja siis on käsi pikas riigi poole, et suurpere, aidake!
lugeja8. veebruar 2016, 16:57
Õudne lugu küll.Kus on perearst,et ei näe?
No mida asja!?9. veebruar 2016, 09:05
Perearst pole seda last antud perele teinud ja ei saa ka ajusid anda-kinkida nii rumalale lapsevanemale! Pagan küll! Iga inimene peab ikka ise ka oma tegemiste ja tegemata jätmise eest vastutama!!! Lõpuks on perearstid ja sots.-töötajad süüdi inimese ilma "tekkimise" pärast, õpetajad süüdi, et see inimene ei õpi, ei käitu jne....Siis hakkab uus ring sots.-töötajate hooldamisel jne., jne. Hakaku ise ka vastutama! Mite keegi ei sunni relvaähvardusel lapsi sünnitama, ammugi hulgi.
just8. veebruar 2016, 16:57
Anna abi,kui laps on nii kõhn,siis iga norm. ema otsiks abi,sotstöötajast rääkimata,täiesti ükskõiksed inimesed
Lõpp lollustele! 8. veebruar 2016, 16:51
asjatundmatute mögin on juba ülearu suur! Eriti mainiks martinsoni. Ise on/oli? lastearst,aga ajab säärast pläma .Kes siis käskis pediaatrid ära kaotada?! Kas see pereast on mingi kummipall,et aina puhud sisse korraldusi ja käskusid ja kõik saab tehtud! Teised eriarstid kuidagi ei jõua,aga perearst peab kõike suutma ja jõudma?! Pereastid on meditsiinis ainsad,keda on sunnitud ettevõtjateks hakkama . Miks mitte sundida ka ettevõtjaid andma elementaarset arstiabi, näiteks õpetama oma saamatutele naistele,kuidas last toita,kuidas raamatust lugeda,mismoodi lapsega peaks käituma Lapsi tegema ei õpeta keegi see kunst on kõigil käpas,aga hiljem peab perearst lapsi kasvatama! Mida need sotsaiiltöötajad siis passivad ja miks neid karjakaupa koolitatakse? Lollid kui lauajalad,ei saa isegi alu,et 1.5 a laps on äärmioselt kõhn? Ehk oleks meditsiinis hoopis vajalikun günekoloogide selgitus ja raseduse vältimine,kui meie tänapäeva naised ei mõista imikuga midagi peale hakata Ega perearst saa kulbiga tarkust mammide pähe panna Inimestel pole mingit vastutust Keegi teine,ikk aperearst,peab elukorralduse ja rumaluse eest vastutama! Taastage siis pediaatriline abi! Miks ämmamoorid kodudes lapsi vahtimas ei käi? Tehke perekoolid kohustuslikeks,et mammid teaksid kuidas last rinnaga toita ja kust nõu küsida Gümnaasiumis ei nõua keegi, et üks pedagoog valdaks kõiki aineid ja õpetaks neid oma klassis .Miks siis arvatakse,et perearstile võib ükskõik mida kaela määrida Niigi on maal jub aperearstide põud ja ka linnades siirduvad perearstid pensionile ja muudele töödele,sest lolluse levik on tohutu. Kuidas saab perearst vastsündinut külastades ära hoida tema kaalulanguse? Kui 6 last sünnitanud naine ei tea ikkagi lastest midagi,siis ei saa ka arstile vastutust panna. Ehk peaksid sotsialtöötajad hoopis günekolooge ja sünnitusmaju teavitama,et sünnitama tuleb asotsiaalne jobu. Siis võik sjub ahaiglas jälgida,kas ta üldse aru saab,et lapsega maha sai Lõpetage ükskord see perearstide kamandamine ära . Proovige end tem arolli panna ja siis mõelada, kuidas ise käituksite . Arst ei saa olla õpetaja,sotsiaaltöötaja,toitlustusnõunik,jurist ja pereterapeut!
Täitsa õige8. veebruar 2016, 17:15
Perearst ei ole kellegi arst. See on puhas aja raiskamine perearsti vastuvõtul minna.
Kah ema8. veebruar 2016, 16:26
No kurat, mida sa neid toodad nii palju, kui ei suuda oma laste heaolu ja tervise eest hoolitseda!!!!!!!!!!!!!! Kuus last ja ei saa ikka aru et laps kõhna on, püha taevas!!! Kus sellel emal mõistus on, no igatahes mitte peas küll, kui näha et kuus last on. Ma lähen oma lapsega isegi nohu pärast arstile!!! Häbi sul olgu ema et sa oma lastest ei hooli!!!! Ja riik, mida te kemplete seal üleval, et palju pagulasi tuua ja milliseid, hoolitsege oma rahva eest et meie tulevik ei peaks virelema vaesuses ja et me ei peaks kuulma uudistest kus üks lapsevanem peksab oma last või lapsed on kasvatatud koerakombel elama!!!!!
nn8. veebruar 2016, 17:12
Seda ei tea keegi ette, mis häda võib lapsel olla, kõik ei avaldu nädalaga, aga ei avaldu vahel ka aastakümnetega tavaline sümptomaatika kaasasündinud haigustega, st ka vanemad ei tea alati kõike oma tervisest. Haigus hiilib ring väga erinevate sümptomitega ja keegi ei pane pilti kokku, mis erinevate hädade põhjuseks võik olla, lapse kõhnus peaks vanemale siiski olema oluline näitaja. Kaaluda last paar korda nädalas suudaks iga vanem ja näidud kirja panna.
Perearstid saab mööda kodusid käia panna lisaraha eest, hetkel ei paku seda ilmselt neile keegi. Nõukaaja lõpus käisid lastearsti õed kodukülastus tegemas, kas praegu on õdede näol olemas sellist vaba ressurssi? Sõimamine selliste asjade puhul ei aita, koormate arstid üle siis kõnnivad nad hoopis minema, vähemalt saaks sotsmin kõvasti jälle raha kokku hoida, aga probleem ise lahendust ei saakski. See ei ole ju võimalik, et 1,5 aastane laps ei ole kordagi perearsti juures käinud, vähemalt mitte normaalse perearsti puhul.
Edaspidi hakatakse nagunii toetusi kinni keerama, kui last ei ole arstile näidatud.
ette ei peagi8. veebruar 2016, 19:02
Jah, k6ike ei peagi ette teadma. Aga isegi tavainimene näeks, et nii väike 1,5 a ole normaalne. 6 kilogrammi. Mina olin sündides pea 4 kilogrammi. Kordan, sündides! Mu üsna väike koer kaalub 13 kilogrammi. Andke andeks, kuid selline ema tuleb steriliseerida.
Nõus8. veebruar 2016, 19:45
Kuid enda ja oma laste kaalu järgi ka hinnata ei saa. 1,5 aastaselt alla 10 kg pole ka mingi ime. Ainult, et last tuleks näitamas käia ning arst siiski jälgib lapse kasvu (proportsioone jne) ja vajadusel suunab uuringutele. Tavaliselt tekkib vanematel ka mure, kui näen, et laps on eakaaslastest väiksem või sööb kehvalt. Kui laps on proportsioonides (st kasv ja kaal liiguvad samamoodi), siis ta ei tundu ka kõhna. Mida tuleks muuta? Lapsed ei tohiks ära kaduda. Meil on ka perearsti nimistusse nt kohapeal võimatu saada. Tuleb kaugemale sõita. Mingit koduvisiite reeglina ei tehta. Probleemsem vanem võib käega lüüa. Sellise riskigrupiga võiks siiski keegi tegeleda. Huvitav, kas keegi märkab kui mõni laps kooli ei jõua?
8. veebruar 2016, 20:29
Kooli jõudmise kontrolli nõuab juba seadus, kõik 7 aastased on koolikohutuslikud.
Ja8. veebruar 2016, 16:25
siis teeme veel vahvat tervishoiureform ja koondame perearstid veel ühte suurde perearstikeskusesse! Nagu näiteks nad siin Võrumaal püüavad teha. Kui hetkel meie armas perearst, kelle staap on siinsamas külas ,on minu 3 last kenasti kodus ära näinud, tal on olnud aega ja tahtmist beebisid nende kodudes vaadata. Selle asemel tahetakse kõik maa-arstid kupatada kusagile Võru linna Maksimarketi taha võserikku ,kuhu tahetakse ehitada miljoneid maksev tervisekeskus (kuigi polikliinikuhoone oleks ka veel täitsa tarbitav)- kus see kokkuhoid siis on? Ja kvaliteet? Ei hakka arst linnas enam maalapsi vaatamas käima...
www8. veebruar 2016, 16:19
...ja ema läks ka alles nüüd lapsega arsti juurde...1,5 aastat polnud laps arsti näinudki...
oo8. veebruar 2016, 16:09
see lugu pole seotud sellega, et arst või õde ei käi enam kodus. isegi vanasti käis ta kodus esimese nädala jooksul. aga siin on laps juba 1,5aastane.
siin on tegu üsna kummalise lapsevanemaga, kes nagu võik küll lastest ja nende arengust juba midagi teada. kuuendat korda ema ju.