Kui gripp on kallal, suurenda vedelikutarbimist!Foto: Vida Press
Uudised
15. veebruar 2016, 13:47

Mida teha, kui oled grippi haigestunud?

* Suurenda vedelikutarbimist. "Joo madala suhkrusisaldusega puuviljamahlu ja vett, mis aitavad asendada haigusega kaotatud vedelikku," õpetab Apotheka apteeker Kerli Valge. Ta selgitab, et soojad vedelikud, taimeteed ning supid aitavad lisaks vedeliku tasakaalu taastamisele kaasa ka infektsiooniga võitlemisel ja tekitavad parema enesetunde.

* Puhka piisavalt. "Korralik uni aitab viirusest kiiremini võitu saada," kinnitab Kerli Valge. Ehk teisisõnu: kui tunned, et oled väsinud, siis maga – see aitab sul organismi energiavarusid taastada.

* Väldi treeninguid, alkoholi ja tubakat. Kui soovid siiski liikuda ja keeldud voodis puhkamisest, vali kerged jalutuskäigud värskes õhus. "Alkohol ja tubakas ei aita sul mitte ühelgi viisil gripiviirusest kiiremini paraneda," lausub Valge, et need kipuvad hoopis organismi nõrgestama ning venitavad taastumise pikemaks.

* Leevenda gripiga kaasnevaid sümptomeid. Kinnist nina, valusat kurku, kõrvavalu või kõrget palavikku ei tule Kerli Valge kinnitusel vapralt taluda, enesetunde parandamiseks saab kasutada erinevaid preparaate. "Apteegist on saada erinevaid tooteid erinevatele vaevustele. Kuna viirus tuleb niikuinii läbi põdeda, siis saab vähemalt olemise paremaks, kui leevendada kurguvalu, ninakinnisust või kõrget palavikku," selgitab apteeker.