Uudised

Lugu ilmus esmakordselt 2012. aasta novembrikuu Tervis Plussis.

Miks vajame pimedal ajal rauda?

Triinu Entsik-Grünberg, Südameapteegi peaproviisor, 28. veebruar 2016, 10:35

3 KOMMENTAARI

f
Feja Räim/ 29. veebruar 2016, 10:57
Ärge rääkige lollusi. Inimene ei omasta taimset rauda, selle valents on teine. Vaadake keemia õpikust, mis asi see valents on. Teie ei saa oma supipotis või praepannil termotuuma reaktsiooni tekitada. Ärge uskuge sellist jama. Sööge liha, maksa, verivorste, piima muna, siis saate rauda. Või ostke apteegist, aga seal on ka osa täiesti kõlbmatud. Tsivilisatsiooni allakäik on kahjuks süsteemne, ka farmaatsias.
e
ehh/ 29. veebruar 2016, 11:30
Veel jäi pealkirjanikul selgitamata pimeda aja mõju rauavajadusele, täitsa huvitab, kuidas valgus asjasse puutub?
Isiklik pikaajaline kogemus aneemiaga on selline, et kuni piimatoodete tarbimist ei piiranud miinimumini ei saanudki aneemiast lahti, ei aidanud veretooted, liha ega miski. Rauapuudus on pigem mingi muu haigusseisundi sümptom, kui otseselt raua puudus toidus normaalse toitumise puhul, aga põhjust ei viitsi keegi välja selgitama hakata.
k
kärss/ 29. veebruar 2016, 07:44
Enesekaitseks pagulaste ja narkarite vastu.