Keha

LIHTNE JA TERVISLIK: Valmista hambapasta, mis paneb naeratuse särama (9)

LISA KOMMENTAAR

"kodune hambapasta" guugli otsingusse18. veebruar 2016, 09:27
Igasuguseid variante tuleb.
Mõte on see, et ei ole ülemäärast keemiat sees.
Hambakaaries on puhtalt liigsagedase söömise ja magusate-happeliste jookide tarbimise haigus.
Igal inimesel on ka erinev suufloora.
Mõni peseb hambaid pidevalt, aga ikka lagunevad, teine pole elusees pesnud, aga ühtki auku pole.
kyss18. veebruar 2016, 11:42
_Mõte on see, et ei ole ülemäärast keemiat sees._
Mida konkreetselt hambapastades siis nii ülemäärast sees on, et neid vältima peaks ning miks nn kodust "hambapastat" kasulikum on kui poes müüdav hamabapasta?
PS. Muide, poes müüdivaid hambapastade koostist töötavad välja tõsiseltvõetavad teadlased (mitte müügiinimesed!), st kogu teema seondub teaduspõhisusega, sinna ei lisata midagi niisama või kellegi mürgitamiseks või kahjustamiseks.
Mats18. veebruar 2016, 09:16
Pesen vahel soolaga, plää kus läigib
Horros17. veebruar 2016, 21:24
Miks nood Tervisplussi tibid ei julge oma idiootlikke tõlkeid oma nime alla avaldada? Nähtavasti ei osata ka peale inglise keele muud keelt. Haridustase on kuskil põhikoolitasemel ja lugemus üks suur null, kuid isetedvus on põhilisi omadusi peale lakitud küünte.
lihtsalt17. veebruar 2016, 20:17
_saladus seisneb kurkumis ehk äärmiselt tervislikus vürtsis, mida on erinevate tõbede ravis kasutatud juba aastatuhandeid, sest kurkumil on võimas põletikuvastane toime._
Kurkumist tehakse ka sigareti paberit. Kas just kõik sigaretipaberid kurkumist tehtud on, seda ma ei tea, kuid poes müügil olevad paberid sigareti keeramiseks (isevalmistamiseks) on küll valmistatud kurkumist. On nii puhtaid kurkumpabereid kui ka selliseid kurkumpabereid, mis samuti valmistatud puhtalt kurkumist, kuid seejärel pleegitatud. Põlemise tagajärjel sealt kindlasti mingeid kasulikke aineid ega põletukivastast mõju järgi ei jää. Parem on mitte suitsetada, siis hambavärv läheb kenaks ja valgemaks (loomulikku värvi) mistahes hambapastaga.
lihtsalt17. veebruar 2016, 20:38
Nüüd hambapastast ja pisut ka isiklikest kogemustest.
Tegelt on enamus müügilolevad hambapastad head. Millist valida, see sõltub peamiselt maitsest, reklaami mõjust ja hinnast. Kallimad pastad kohe kindlasti ei ole paremad, küll aga omavad ühe või teistsuguse toime näitaja poolest kas vähendatud või suurendatud mõju (nt tahan et rohkem oleks valgemad jms). Hambapasta koostisainete nn teadus ja tootmise tehnoloogia on kõrgel tasemel. Põhiline viga, minu arvates, mida inimesed hambapastat tarvitades teevad, on liiga suure koguse kasutamine. Sama teema, mis nt nõudepesuvahendi jms kraami kasutamisega. Inimesed kujutavad sageli ette, kui mida rohkem, seda parem. Tegelt mitte, suurem kogus ei pese hambaid paremini klui paras kogus. Paras kogus on maksimaalselt herneterasuurune osa hambaharjal.
Happerünnakust. Hambaid ei soovitata pesta kohe pärast sööki, vahe söögikorra (mistahes toidu manustamise) ja hammaste pesemise vahel peaks olema vähemalt ca 1 tund. Aga kuna elu on teinekord kiire ja hambad vajavad pesemist, siis ma mõnikord üritan seda reeglit tühistada nii, et enne hammaste pesu (kui söögikorrast pole veel vähemalt tund möödunud) loputan suuõõnet kas siis hambaloputusvedelikuga (vähemalt 30 sek) või hambapastaga (max herneterasuuruse osa kasutamisega, ca 1 minuti vältel). Võtan hambapastast väikse sortu tunde järgi, seejärel kraanist pist vett, loksutan suus kõik kenasti segaimini. Olen seda praktiseerinud juba pikemat aega (aastaid). Hambapastaga suuõõne lõputamisega hoian kokku raha hambapesuvedelikule, mõnikord kasutan seda ka siis, kui pesuvedelikku on küll olemas, kuid et vältida liiga kange pesuvedelikuga liiga sagedast loputamist. Pärast seda, kui suuõõs on loputatud, sülitan kraami välja ja asun hammaste pesu juurde. Jällegi panen hambaharjale max herneterasuuruse osa (tegelt siiski vähem) ja sellest piisab täiesti. Kokku on ühe hambapesu korral kasutatavaks hambapasta koguseks sisuliselt max veerand hambaharja harjase osa (olenevalt muidugi kui pikka harjasega hambaharjaga tegemist on). Hambapasta mõõdiukas tarbimine on oluline selleks,et vältida flurori ülemäärasust. Mõõdukas koguses fluor ei ole tervele inimesele kahjulik vaid vastupidi - see võib olla isegi vajalik (ülemäärane kogus on aga kahjulik, eriti viisil, kui pesta igapäevaselt hambaid nii, et terve harjase ulatuses on pastat.
lihtsalt17. veebruar 2016, 21:16
ka kohvi tarbimine võib mõjutada hammaste värvi. Olenevalt asjaoludest ehk kuidas kellelgi, st millist kohvi juuakse, milline on kohvi joomise sagedus, kas pärast kohvi joomist suud veega loputatakse, hammaste hügieen (kuidas harjatakse hambaid), kuidas emailiga lugu. Hammaste loomulik toon on inimesti erinev.
Kurkum17. veebruar 2016, 19:06
Kurkum on nii intensiivse värviga, seda on raske toidunõudeltki maha saada, mis siis hammastest rääkida. ehk on mõeldud üllatuse all säravat sinepikollast naeratust. Ei tihka oma hammastel küll proovida.
ei tänan17. veebruar 2016, 16:17
1 suur supilusikatäis möksi hammastele määrida??