Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
17. veebruar 2016, 15:40

LIHTNE JA TERVISLIK: Valmista hambapasta, mis paneb naeratuse särama (9)

Suuhügieen on äärmiselt oluline kogu keha tervise huvides. Kõige olulisem küsimus seejuures on, kas me kasutame õigeid ning tervislikke hügieenitooteid.

Ka hambapastade seas on ju selliseid, mis sisaldavad kahtlasi koostisaineid. Ekspertide hinnangul on paljud hambaprobleemid – näiteks tundlikud igemed või hammaste värvi muutumine põhjustatud kahtlase väärtusega hambapastadest, kirjutab Healthy Life Tricks.

Sestap on päris palju põhjuseid, miks loobuda poehambapastadest ning valmistada see looduslikest koostisosadest ise. Isetehtud hambapasta valgendab hambaid ning mõjub suuõõne tervisele kasulikult ühtaegu.

Isetehtud hambapasta saladus seisneb kurkumis ehk äärmiselt tervislikus vürtsis, mida on erinevate tõbede ravis kasutatud juba aastatuhandeid, sest kurkumil on võimas põletikuvastane toime.

Hambapasta valmistamiseks vajad 1 spl kookosõli, mõni tilk piparmündiõli, 1 tl kurkumipulbrit. Sega kõik koostisosad sobiva konsistentsiga pastaks. Pane see hambaharjale ning pese oma hambaid nagu tavaliselt selle erandiga, et ära kohe suud loputa ning hoia pastat hammastel viis minutit. Seejärel sülita pasta välja ja loputa hambad veega.

Kui oled paar päeva hambaid selle seguga pesnud, võib tulemus sind üllatada – naeratus on palju ilusam ja säravam.