Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
19. veebruar 2016, 09:38

Viis hommikust tegevust, mis aitavad päevastressiga toime tulla (1)

Hommik paneb aluse kogu ülejäänud päevale. Seepärast oleks mõistlik hommikuti sisse viia mõned rutiinsed tegevused enesetunde parandamiseks – siis on võimalik ka päeva jooksul ette tulevate stressihetkedega toime tulla.

Women´s Health toob välja viis tegevust, mis võiksid kuuluda su igasse hommikusse.

* Joo vett. Öösel kaotab keha vett, seepärast rüüpa klaasist kohe pärast silmade lahtitegemist.

* Liiguta end. Hommikul võib tunduda, et trenniminekuks pole jaksu, kuid nipp on lihtne – leia endale trenn, mis sulle tõeliselt meeldib. Aitab ka see, kui paned hommikul mängima oma lemmikmuusika, mille saatel saad tantsida just nii, nagu sulle sobib. Liikumine tekitab endorfiine ning see annab sulle kogu päevaks energiat ja hea tuju.

* Söö. Hommikusöök on päeva kõige olulisem eine ning seepärast peab hommikuti sööma ka siis, kui isu justkui polekski. Hommikusöök paneb kehas ainevahetuse aga tööle ning see võimaldab sul päeva jooksul end energilisemana tunda.

* Löö end üles. Välise ilu eest hoolitsemine aitab enesekindlust tõsta, enesekindel inimene tunneb end aga hästi. Kui hommikuti aega napib, pane juba õhtul endale riided ja ehted valmis, siis saad hommikul kõige vajalikuga hakkama.

* Mediteeri. Näppa tsipa aega ka oma vaimu kosutamiseks, piisab isegi viie minuti pikkusest meditatsioonist. Lihtsalt istu ja hinga sügavalt sisse-välja. Kui see tundub liialt lihtne, kirjuta igal hommikul üles kümme asja, mille eest sa oled tänulik. Või mõtiskle lihtsalt, mida eelolevalt päevalt ootad.