Uudised

Patsientide kaitsja: ravivigu tõestavad dokumendid haihtuvad haiglatest (119)

LISA KOMMENTAAR

SS23. veebruar 2016, 20:53
TULEN VARSTI TOON HAAMERIGA PEA VERIGA!
TEADA23. veebruar 2016, 20:49
TULEB HILJEM OPATSIIONILE LOI NAINE VOIB VARSTI SURETE
F22.023. veebruar 2016, 17:45
Arst koos Kapoga a.2012 diagnoosib F22.0, et ebamugav isik min. 5 aastaks EKV-st elimineerida.
Teised arvamused ja kohtuekspertiisid , mis diagnoosi ei kinnita, ei koti kedagi. Juhtum on kohtus ja suurhaigla teeb hämmastavaid pingutusi musta valgeks tegemisel.
Peatse Pealtnägemiseni.
TEADA23. veebruar 2016, 11:43
SIISN TEADA POLITSEI UURIMA VANGLASSE NAINE OPATSIIONILE
täitsa viskab----- juba üle ääre::29. veebruar 2016, 09:46
MUIDUGI:::: Selline pätt om juba ammu haigeid mõnitanud::?
23. veebruar 2016, 07:44
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
totaalselt viskab üle....23. veebruar 2016, 08:40
1) Pille Ilvese räiged valed - dokumendid kadunud e-haigusloost???? - Pole võimalik! Ja palju meditsiinilisi valesid - ei viitsi isegi kommenteerida
2) kellegi ,, täiega viskab üle`` jpt haiglased ropud kommentaarid ...
Kuhu saavad sellise laimu ja laussõimu korral meedikud pöörduda abi saamiseks? Vastan ise - Eestis selleks võimalus puudub , lahkuge siit , meedikud , te ei pea räigusi taluma!
...22. veebruar 2016, 22:22
Haiglane SÜSTEEM AS Eesti Vabariigis. Ei aravanud, et meil päris nii need asjad, kuid iga aastaga ühe rohkem tuleb. Kuid eks see mäda peabki välja voolama...
Essugi see töötab! (Soomest)22. veebruar 2016, 19:11
"Põhjamaades töötab patsiendi jaoks seevastu kahjukindlustuse süsteem, mis välistab, et kannatanu peab ise asju ajama. "Kui patsient leiab, et on tehtud raviviga, siis ta esitab avalduse vastavale instantsile, kes hakkab asja uurima,“ kirjeldas Ilves."
On jah mingi POTILASASIAMIES igas tervisehoiu asutuses.
Teed siis kaebuse ja vastus on, et on tehtud märkus (huomatus).
Soomlased vähe kasutavad seda.
Mitte iialgi22. veebruar 2016, 17:19
ei tunnista ükski arst oma vigu! Nad on k6ik ring-kaitses, kui keegi mingi eriti rämeda vea teeb. Kui keegi selle vea t6ttu sureb v6i sandiks jääb. Arst pole iialgi süüdi, mitte milleski. Ikka on patsient "ise süüdi".
TÄNASED ARSTID::::HAIGELE22. veebruar 2016, 20:59
NO KUIDAS NII HILJA ARSTI JUURDE TULITE ::?????
SEDA OLEME PALJUD KUULNUD -----KUI ELUKÜÜNAL JUBA
KUSTUMA HAKKAB
Jah22. veebruar 2016, 17:18
aga kui töövõimetuspensinär soovib pensioni edasi saada ja arstid peavad e digiloost andmeid e haigusjuhte lugema patsiendi kohta, kui palju siis on seal üldse neid kirjas?
AGA TÖÖD RÜGANUD INVALIIDE :::: _:::ON RIIGIKORD ISE JURDE TOOTNUD ::22. veebruar 2016, 21:05
1::SELLINE 60+ INVALIID ----MAKSAB RAVIMISE ---EHK TAASTUSE RAVI ISE KINNI::???
KES HAIGE---KASSAST SELLISE SEADUSE VÄLJA ANDIS ---SEE INIMESE ---LOOM PÕLEGU PÕRGUS ::::SEST NAD EI SAA IKKA ARU.:::
2:: ET SEE SUUR INVALIIDI RAHAKE--- OM KUIDAGI KELLEGI
ABIGA TOIME TULEKU SUMMA:::: 2,8 € PÄEVAS
vanja 22. veebruar 2016, 17:09
tahaks kirjutise autorilt selgeid juhtnööre kust saan abi . kelle poole pean pöörduma . näiteks Pärnus . kui kaua on mul õigust selle hädaga kuhugi pöörduda . PALUN VASTUSI muidu on see jutt niisama suusoojaks
allu22. veebruar 2016, 16:26
kui arstid hakkaksid oma vigu tunnistama jne. siis ei läheks meist keegi enam arstile....
memm maalt22. veebruar 2016, 16:25
kisakõrid võiks ka oma käitumise üle mõelda .Arstid pole jumalad,kes kunagi ei eksi,kes pole ülekoormusest väsinud ,kes pole tööstressist kurnatud Müüja teeb oma vahetuse ära ja ei mõtle tööle Arst teeb vastuvõtu,siis tormab valvesse, veel teisegi raviasutusse,sest arste lihtsalt igale poole ei jätku .Kas äraaetud hobused/st arstid/ peaks maha laskma? Pealegi peaksid inimese aru saama,mis on arstiabi ja mis sotsiaalne abi. Kas oma elukibedus tuleb vaid arstide kaela valada? Kas arstid on mingid teistsugused olevused,või on nad ka lihast ja luust olevused Kas nemad ei väsigi,ei vihasta,pole kunagi kibestunud? Riigijuhid ei vastuta riigi käekäigu eest,maanteeamet ei vastuta libedate teede eest,kus saab inimesi avariides surma,õpetaja ei vastuta noore inimest teadmiste omastamise eest, politsei ei vastuta koduvägivalla ohvrite kaismise eest,kohtunik ei vastuta ebaõige karistuse eest,pigem on oluline mitte kannatanu kaitse,vaid kurjategija kaitsmine j aparagrahvidest kergem akaristuse otsimine Miks arvatakse,et arst on üliinimene,ke skunagi ei tohi väsida.eksida,emaosionaalne olla? Ravis on olulised kolm tahku-patsient-arst ja haigus. Igaühel on om arolli ja osa Üks ei saa kahe ülejäänu eest vastutada üksinda .Abitus ,saamatus ja kellegi teise süüdistamine on võtnud mastaapsed mõõdud. Ehk paneks ka patsientidele vastutuse.kas peavad kinni ravirežiimist,kas kasutavad ravimeid mis ordineeritud,kas ka ise teevad midagi om atervise heaks .Joovad vähem,viskavad suitsu nurka,ütlevad peres teistele mõne hea sõna,veedavad aega oma pere ja lastega, teevad sporti,jalutavad, on lahked ,mõistvad ja inimlikud? Eks kõik on kõigega seotud Ega asjata pole vanasõna-nagu küla mulle,nii min akülale Rohkem mõistmist,sallivust ja enmpaatiat meile kõigile!
linnavurle22. veebruar 2016, 17:20
Kes kaitseks meedikuid vale ja laimu eest? Kuhu ja kelle poole pöörduda? Patsientidel on ainult õigused ja meedikutel ainult kohustused - sh kohustus taluda laussõimu ja alatuid valesid meedia veergudel nii, et omalt poolt midagi kommenteerida ei või ( andmekaitse! )
LINNAS OM KÕIK HÄSTI 22. veebruar 2016, 21:06
AGA MAALT JUULI ---OM ISEGI ARSTILE PÄÄSEMISEGA HÄDAS
mõtle enne kui räägid22. veebruar 2016, 16:48
Võltsimine ja valetamine on meditsiini vallas otsene kuritegu, sest inimeste elu ja tervis on ohus.
Mille suhtes sa veel empaatiat nõuad? Äkki ka vargused, röövimised, peksmised tuleks andeks anda, sest kõigil on omajagu raske?!?
cats22. veebruar 2016, 17:14
mõtle mida sa ise räägid! segast paned?!
Vaata,22. veebruar 2016, 16:49
doktor memm, nii ei saa võrrelda. Kui müüja eksib siis ei juhtu midagi. Arst eksib võib elu lõppeda! Kui arst juba kolm, neli korda eksib, on ta ise eksinud ja peaks töökohta vahetama.
memm maalt 23. veebruar 2016, 05:43
pea lõuad, kui asjast midagi ei tea, arstid mõrvavad inimesi
Memmed räägivad õigust ::::29. veebruar 2016, 09:44
OTSITAKSE aasta aega -- MINU --haigust `???
JA 2016 --jälle nii jookstavad arstid edasi::::::
AGA haiglates ! ! ! ......---Võimalusel on TEHA JUBA PAREMAD UURINGUD ,,TÄPSED UURINGUD ..........
TÄPSEM UURING,,, VÄGA HEA OPERATSIOONI TEHNIKAGA
OLEKS OLNUD VÕIMALIK ""HAIGLATES AMMU AVASTADA ???? AGA JÄLLE HOMME SUUNAB PEREARST
KIRURGI JUTULE ,,, JA MINE TEA VEEL KUHU.:::::????
VOT SEE ONGI HAIGE KANTIMINE
JA SUUR RAHADE RAISKAMINE --EESTIS ????
"""
Memmele maalt23. veebruar 2016, 14:35
...miks arstid omi vigu ei tunnista?
Nuhvik22. veebruar 2016, 15:52
Kus viga naed laita ,seal tule ja aita,s.t. Soovitage oma isiklik laps arstiks oppima ja saate moistmise. .Oma tervise korral peab selgusele joudma,mida ma ise pean oma tervise heaks tegema. ja mida ma teha ei tohiks.Elus loodus on vaga keeruline ja alati meditsiin looduse vastu ei saa..Koiges vaid vigade ja halva otsimine naitab paranoilist motlemist ja sageli paistavad seal taga rahanoude korvakesed.Ilusat kevadeootust koigile.
to22. veebruar 2016, 16:44
Täpselt õige!!! Mul poeg õpibki arstiks ja ta on rääkinud seda, kuidas osad inimesed oma tervisest hoolivad ning teised mitte! ... ja veel : esimese elu päästis ta I kursusel juba, kui üks vene vanamees tänval kokku kukkus. Tegi kunstl. hingamist kiirabi tulekuni. Umbkeelne mutt ainult segas oma meeleheitliku karjumisega teda selle juures. Poeg pole mul vene keelt koolis õppinud......nii et tehke järeldused, mida inimesed saaksid ise teha, enda heaks?!
hmm.22. veebruar 2016, 17:09
Kunstlikku hingamist kiirabi tulekuni? Kahjuks pean sulle tõdema, et see küll kannatanut kuidagi aidata ei saanud. Kannatanu abistamise kuldreegel on, et võõrale kunstlikku hingamist ilma vastavate vahenditeta teha ei tohi. Ja kohe kindlasti ei tohi kopsude ventilatsioon olla pidev kui ei ole patsiendile paigaldatud ühte nendest: kõritoru, kõrimask või intubatsioonitoru. Palju olulisem on õige südame massaaž. Poeg on sul kindlasti tubli ja tegelikult tegi kunstl. hingamise asemel ikka südame massaaži aga järgmine kord võta sõna teemadel, kus sa selliste faktidega mööda ei saa panna.. :)
hmm.22. veebruar 2016, 17:10
Kunstlikku hingamist kiirabi tulekuni? Kahjuks pean sulle tõdema, et see küll kannatanut kuidagi aidata ei saanud. Kannatanu abistamise kuldreegel on, et võõrale kunstlikku hingamist ilma vastavate vahenditeta teha ei tohi. Ja kohe kindlasti ei tohi kopsude ventilatsioon olla pidev kui ei ole patsiendile paigaldatud ühte nendest: kõritoru, kõrimask või intubatsioonitoru. Palju olulisem on õige südame massaaž. Poeg on sul kindlasti tubli ja tegelikult tegi kunstl. hingamise asemel ikka südame massaaži aga järgmine kord võta sõna teemadel, kus sa selliste faktidega mööda ei saa panna.. :)
Juku22. veebruar 2016, 15:41
Olen arvamusel, et üle 90aastaseid inimesi ei peeta enam kellekski. Perearst ei tule vaaatama, kuigi haige temajuurde ei pääse, trepid haige jaoks ületamatud.Haigel väga suured seljavalud. Perearst ravib närvi põlendikku läbi telefoni. Nõudsime kompuutrit, selgus, et hoopis selgroolülid paigast nihkunud. Võib olla tõesti, erilist ravi pole, ainult valuvaigistid. Aga ikkagi võiks selgeks teha, mida ravitakse. Kui olen näinud oma ema peal, millist vaeva ja valu peab inimene enne surma nägema, tuleb küll ahastus peale. Vanainimese jaoks küll lootust pole, kui pole lapsi, kes oskavad kuidagi aidata. Arstide peale loota ei tasu.
Üks naisarst22. veebruar 2016, 15:32
Tartu onkos läks lausa marru, kui raha ei saanud. Pärast ümbriku andmist oli kui ümber sündinud. Ei mingit armu ega halastust,
22. veebruar 2016, 15:56
Mismoodi see marruminek välja nägi?
NEED ARSTID TUNNEVAD VÕIMU ::: MIKS PEAD RAHA MAKSMA?22. veebruar 2016, 16:17
SEST ---EGA SINU EDASINE ELUKE -----ON ARSTI TEHA PALJU:::
SÕLTUB VÄGA KA SINU HEAST KIRURGIST ! ! !
,,HEAST RAHAKAST RAVI ARSTIST ???? ;;; MIS IGANES RAVI ---KA EI JÄRGNE ,,,, VASTUTAB SINU EEST----- SEE SAMA ARST,,,
2;;; JA VAJADUSEL PEAME KÕIK MAKSMA JUURDE RAHA::
EGA TAAVI RÕIVAS ----POLE RIIGIKOGUS SEDA TEEMAT LUBANUD ARUTADA:::????
SEE OLEVAT RAVI -.--AMETNIKE RIDA::: TERVISEAMETI RIDA:::
aga22. veebruar 2016, 17:20
see see vähene eesti meditsiini rahastus nüüd tunda annab.. liiga väiksed palgad ja maksa aga ..
to üks meesarst22. veebruar 2016, 17:24
Selge , et siis see arst . Aga kuidas, kommentaator, on Sinu ees- ja perekonnanimi????
JAAN OSKAB NÕU ANDA22. veebruar 2016, 18:47
AGA TEISED TEEVAD OPERATSIOONE .....EGA
HÄRRA TIKU VASTU ---POLNUD MITTE KEDAGI,,PAIMRE KA TUNDIS OMA RADIKULIIDI LÕIKUSE TÖÖD:: 1975--1980
JAAN VEEL"""ANNAB NÕU;;;22. veebruar 2016, 19:32
VENE AJAL,,, OLI RAVI TASEMEL:: KUI IKKA MULLE!! JÄLLE JÄME-JALAS SÄRTSU PÄHE LASTI-- OLI VÄGA REIBAS"""OLLA:: KAUA,,,
SINULE LÖÖME NUIAGA VARSTI PÄHE :::22. veebruar 2016, 21:10
MA PEAN SEDA JUBA VAJALIKUKS ---MUIDU SINA KAABAKAS
VAIT EI JÄÄ ! ! !
NUI--OM!! HEA::22. veebruar 2016, 22:10
JÄME-JALAS TOPITI!!MULLE PIMEDAS--MINGI NUI::TAGUOTSA-- OLI MÕNUS!!:: NÜÜD OM MUL NUIA-VETISS,, ELVASSE KÄIN NUIA SAAMAS:::
to oh hoo23. veebruar 2016, 08:43
Mis ropp ja labane kommentaar Teie poolt. Laimate arsti nimepidi. Kuidas Teie nimi ka on?
sant on mu nimi23. veebruar 2016, 15:00
Aga kuidas su enda nimi on? Ja kui sa mu nime teada saad, mida sa selle teadmisega siis peale hakkad? Miks sa seda ei küsi, et miks ja mille eest Jaan Eelmäe raha võtab patsientidelt, aga ei, vastupidi, tuled veel süüdistama mind, et julgesin seda pätist väljapressijast mõrvararstist teatada nimepidi. Mille poolest mu kommentaar oli ropp? Vaata, kui valus on lugeda tõtt. Aga kuidas seda nimetada, et see nn. arst tegi minust sandi? Küll te olete ikka hellahingelised kui teie poole tõde välja öeldakse.
TO SAATAN ..KES ARSTE MÕNITAB ! ! !25. veebruar 2016, 08:20
SAI ISE TARTUST KA ABI ----JA MUIDU OLEKS TÕESTI
ELU LÕPUNU -- LOLLIMAJAS TARTUS KINNI::
Statistika22. veebruar 2016, 15:22
Kunagi tehti üks mitteavalik uurimus, et Eestis on ca 1500 surma aastas, mis on seotud meditsiinitöötajate möödalaskmistega. Enamust neist on välistel isikutel väga raske kui mitte võimatu tõestada.
pole statistikat22. veebruar 2016, 21:01
Kui palju surmasid tingivad aga inimesed ise oma käitumisega? Suitsetamine, alkoholism, ülekaal, vähene liikumine, halb liikluskultuur... Kindlasti oluliselt rohkem.
maailmastatistika23. veebruar 2016, 11:14
No tegelikult on see ravivigade hulk ka mujal maailmas samas proportsioonis. Küsimus on pigem selles, kas neid vigu tunnistatakse ja arstide suhtumises patsienti ja tema lähedastesse.
Mnjah22. veebruar 2016, 14:44
Ilmselgelt ei saa teatud arstid arugi, et nad käituvad valesti, oluline on kohe ringkaitsesse asuda ju....
küsimus arstidele22. veebruar 2016, 14:41
Kuidas on lood Mustamäe haiglas 2009 mõrvatud Oliver Rõigase "ravimise" kinni mätsimisega? See käib ju suisa riiklikul tasemel, vaatamata asitõenditele. Lugege, arstid: http://arstiabi.blogspot.com.ee/
tean22. veebruar 2016, 17:28
No selle juhtumi juures küll midagi kinni mätsida pole. Arstid pakkusid emale sõltumatute välismaa ekspertide hinnangut - ema keeldus. Arstid soovisid tegelikke haigusloo andmeid avaldada - ema viitas patsiendikaitsele ja mustas meedikuid ajakirjanduse veergudel valimatult edasi ... Iga ema on oma leinas šokis , kuid see ei õigusta tema alatusi meedikute suhte
Petistest arstidest teadmiseks23. veebruar 2016, 09:44
See on täielik laim, et pakuti välismaa ekspertide hinnangut Oliver Rõigase mõrva juhtumis - petisest terviseametik Peeter Mardna, kes võltsis, kuidas jaksas oma TKE dokumendis pakkus võimalust, et sama jõuk korraldab veel mõne "välisarvamuse", kusjuures arvamuse adnmiseks oleks vaja olnud ausaid algmaterjale, kui tõde hakkas selguma alles aastate pärast kriminaaltoimikust, kus oli ka Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi akt tegelikult (valdavall salaja) manustatud ravimitest. Petisest Mardna seda kõike varjas. Teie poolt mainitud "haigusloos", mida Mardna soovis avalikkusesse lekitada võlltsisid Tiiu Paulus ja Mihkel Leiner isegi uruingute tulemusi, esitasid olematuid uuringuid ja olematuid konsiiliumi otsuseid tõe pähe, Te olete erakordne kaabakas, et julgete siin veel valetada - arvata võib, kellega tegu. Eesti arstkond on täis petiseid, inimese elu ei loe teile midagi ja kui inimene hukkub, siis kogu see petiste kari asub yksteist kaitsma ja laimu levitama. Häbi teile!
to ,, Petistest arstidest teadmiseks ``23. veebruar 2016, 11:40
Taas antud kommentaaris räige ja avalik laim koos meedikute nimedega - kas tõesti ,, Õhtuleht`` peab selliseid kommentaare lubatavateks?
Veelkord petistest arstidest teadmiseks23. veebruar 2016, 12:28
Kõik need asjaolud on tuvastatud ASITÕENDITEGA, sh hingamisraskustes inimesele keelatud ainete nagu skisoravimi (!) Haloperidoli ja lisaks Propofoli jpm manustamine (manustati salaja) on KINNITATUD Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi 2012 aktiga. Samuti on selgunud, et TÄIESTI KÕRVALINE ISIK, KES POLNUD ISEGI RAVIARST - AADU LIIVAT andis juba tavapalatis korraldusi õdedele, milliseid aineid O.R. kehasse manustada (sh Xanaxit), milleks tal puudus igasugune õigus. Eesti valitsus oli sunnitud mullu suvel üle tunnistama, et MINGEID KONSIILIUMI OTSUSEID Oliver Rõigase juhtumiss, millele Leiner ja Paulus oma "haigusloos" mh viitasid tegelikult olemas pole, sest neil paberitel puudub patsiendi nimi ja allkiri, mistõttu on tegu vaid "konsultatsiooniga", jne jne. Pauluse põhjendas ülekuulamisel politseis, kus ta süüdimatult valetas, et isegi kopsupõletiku ravi äravõtmine, milleks tal õigust polnud rajanes KONSIILIUMI otsusel, mida olemas pole. Sajad detailid on selgunud meedikiute jõhkra vägivalla alla langenud ja Mustamäe haiglas hukkunud Oliver Rõigase tragöödias. Kahju küll, kulla asjaosalised, et ei õnnestunud noore inimese hukkamisega seda seda, mis juhtus kinni mätsida.
Veelkord petistest arstidest teadmiseks23. veebruar 2016, 12:28
Kõik need asjaolud on tuvastatud ASITÕENDITEGA, sh hingamisraskustes inimesele keelatud ainete nagu skisoravimi (!) Haloperidoli ja lisaks Propofoli jpm manustamine (manustati salaja) on KINNITATUD Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi 2012 aktiga. Samuti on selgunud, et TÄIESTI KÕRVALINE ISIK, KES POLNUD ISEGI RAVIARST - AADU LIIVAT andis juba tavapalatis korraldusi õdedele, milliseid aineid O.R. kehasse manustada (sh Xanaxit), milleks tal puudus igasugune õigus. Eesti valitsus oli sunnitud mullu suvel üle tunnistama, et MINGEID KONSIILIUMI OTSUSEID Oliver Rõigase juhtumiss, millele Leiner ja Paulus oma "haigusloos" mh viitasid tegelikult olemas pole, sest neil paberitel puudub patsiendi nimi ja allkiri, mistõttu on tegu vaid "konsultatsiooniga", jne jne. Pauluse põhjendas ülekuulamisel politseis, kus ta süüdimatult valetas, et isegi kopsupõletiku ravi äravõtmine, milleks tal õigust polnud rajanes KONSIILIUMI otsusel, mida olemas pole. Sajad detailid on selgunud meedikiute jõhkra vägivalla alla langenud ja Mustamäe haiglas hukkunud Oliver Rõigase tragöödias. Kahju küll, kulla asjaosalised, et ei õnnestunud noore inimese hukkamisega seda seda, mis juhtus kinni mätsida.
arstide demagoogia kuubis23. veebruar 2016, 21:46
see, et õed panid kirja ravimid, mis neil salaja ilma teadva nõusolekuta kästi inimese kehasse sissestada ja et need dokumendis jõudsid ka ema kätte on muidugi Mustamäe haigla asjaosalistele arstidele väga ebameeldivaks uudiseks. Nagu Pille Ilvese intervjuust selgub pole see üldse tavaline, et asitõendid hiljem hoopis kaovad haiglas. Mis diagnoosiga arstid on oma ohvrite kallal vägivallatsemist põhjendavad pole absoluutselt oluline, oluline on see, et nad on kurjategeijad, kui sisestavad inimese teadmata ja teadva nõusolekuta tema kehasse kohutavate kõrvaltoimetega aineid. Soovitan teil endal võta kahe tunni jooksul sisse 2 korda 0.5 mg Klofeliini ja vaadake, mis siis juhtub. Kui veel elus olete seejärel siis võtke seejärel veel 4 erinevat vererõhku alandavat vahendit simultaanselt ja vaadake, mis siis juhtub. Ja enne seda kõike sööge veel ära kahe tunni jooksul 4 korda 20 mg skisoravimit Haloperidol. Jn e jne. Kõike seda anti noorele inimesele salaja ilma et oleks isegi näidustust medtonikusse kirja pandud. Te olete täielikud inimraiped, kes te julgete veel taolist sigatsemist inimeste põhiõguste kallal haiglas õigustada.
to arstide demagoogia kuubis24. veebruar 2016, 19:03
Ise ka aru saad mis jama sa ajad. Sinu jutust tuleb välja, et arstid tahtsid salaja ravimitega inimest ära tappa, aga ravimit manustasid hoopis õed ja panid selle kirja ka veel, mis oli arstidele ebameeldivaks üllatuseks. Ei kõla nagu eriti loogiliselt. See, et manustati nii palju erinevaid vererõhu ravimeid, näitab, et inimese vererõhk oli väga kõrge ja ei allunud enam tavaravile, st. ajakasvajaga inimese lõppstaadium, aju läheb lõpuks tursesse ja ongi kõik. Ole õnnelik, et Eestis ei ole veel seadust, mis nõuab iga ravimi, protseduuri või operatsiooni tegemiseks patsiendi või tema omaste nõusolekut, nagu näiteks Ameerikas. Seal on asi nii kaugel, et kui raskes seisundis lapsele või koomas täiskasvanule on vaja teha operatsioon, aga tema omastega ei saada ühendust, siis selle operatsiooni ära jätmine ning selle tagajärjel inimese hukkumine toob arstile ja haiglale vähem kahju, kui nõusolekuta tehtud elupääsetev operatsioon, mis tähendab kindlat kohtuteed.
TEADA 22. veebruar 2016, 14:40
POLITSEI ON ARST USUN VANGLASSE
kurb kogemus22. veebruar 2016, 14:35
rakvere valuarst tekitas rohkem stressi kui abi ülbe
22. veebruar 2016, 14:34
Tegelikuses on arstid ka inimesed. Mõnele sobib see elukutse ja mõnele mitte. See kõik on kinni riigi rahakotis. Patsiente hoidakse just nii vähe kui võimalik haiglas et raha kokku hoida. Sellest tulevalt ei tehta kõiki uuringuid ja oodatakse imet. Paraku on järjekorrad eriarsti juurde ka niivõrd pikad et enne võid ära surra kui just ise maksma ei hakka et kiiremini arsti juurde saada
vanaema22. veebruar 2016, 15:10
Mõningaid patsiente hoitakse ikka nii kaua, et tavaline inimene ei saa sellest unistadagi.
klassiõde22. veebruar 2016, 14:19
Siiani mõlgub meeles,klassiõe jutt sellest kuidas nad invaliidist abikaasaga ortopeed Jelizarjevi juures vastuvõtul käisid,arst küsinud,kas teil raha on klassõde arvas,et ehk süsti jaoks ja ütles,et on ja andis 50€arst küsinud,kas rohkem ei ole ütles,et ei ole,siis küsinud arst,et kuidas te tagasi Pärnusse sõidate,klassiõde ütles,et kütust on varutud ja siis alles märkas küsida arstilt,et milleks raha vaja,arst vastas,et asjaajamise eest! Uskumatu lugu nad pöördusid ju tasuta vastuvõtule?Abi ei saadudki!
Niikaua22. veebruar 2016, 14:10
kuni ei ole seadust mis paneb arstid vastutama ei muutu midagi .Tooks siia paar näidet arstide rumalusest ja hoolimatusest.Aastaid tagasi olid mul peapööritushood,ei saanud mitu nädalat voodit välja.Perearsti diagnoos vereringe häired.Kui ükskord kadus kuulmine siis hakati uurima.Selgus,et on neuronoom ehk healoomuline kasvaja peas.Ühe arsti rumaluse tõttu kaotasin kuulmise ja tekkisid tasakaaluhäired.Teine juhus.Ootasin mitu aastat sarvkesta siirdamist ja kui üks kord tehti siis jätkus nägemist vaid mõneks kuuks.Ütlesin arstile ,et oleks vaja uut siirdamist kuid sellepeale öeldi:Te nagunii ei näe,teised tahavad ka sarvkesta!!Kas arstil on tükitöö mida rohkem oppe teeb seda rohkem palka saab.Mis patsiendist edasi saab see teda ei huvita.Tõestsündinud lood Tartu arstiabist.Välismaal sellist asja juhtuda ei saa,seal on arstil kohe kohtuasi kaelas.
nõus aga..22. veebruar 2016, 13:48
Artikliga nõus aga läheneksin asjale veel ka teisest küljest. Miks patsient oma hädade eest ise nii vähesel määral vastutab?? Protsenti ei julge välja käia aga paljud tervisemured on ju puhtalt elustiilihaigused - suust sisse söödud ja laiskuse tõttu esile kutsutud. Juba lasteaialapsed ajavad näost sisse friikartuleid, rafineeritud toitu, meeeeletul hulgal suhkrut sisaldavaid karastusjooke? Koolilapsed vedelevad arvuti ees enamuse oma vabast ajast. Täiskasvanud tööinimesed liiguvad ainult marsruudil kodu-töö-kodu! Tervislik toitumine, piisavas koguses vee joomine, jalutamine, rattasõit, jooksmine...??????? Kaldun arvama, et paljud inimesed isegi ei tea mida need asjad tähendavad. Ja siis on artiklid, et mehed surevad noorelt infarkti; esineb liialt palju suhkruhaigust jne. Ma ei ole meditsiinilise haridusega aga loogiline mõistus ju saab ka aru, et kuskil on piir! Miks pean mina kaudselt kinni maksma kolesterooli täis olema inimese ravikulud, alkohooliku sekeldused, narkomaani sõltuvuse ja üleüldiselt selle, et mu kaasmaalased end rasvakäkkideks söövad??? Jah, annan endale aru, et on palju haigusi, mis on seotud pärilikkusega jms aga no kuulge, vaadake ometi ringi mis toimub??! Varsti ongi nagu ameerika, kus burgerid on ainult xxl mõõdus ja patsiente tassitakse ainult kraanadega. Tegelikult on kogu see taustasüsteem ikka MASENDAV!!! Samuti on Eestis mingi täiesti veider uskumus, et inimene elab igavesti. Eakate inimeste kodus suremist kardetakse nagu katku - inimene on terve elu su kõrval olnud aga vot selleks viimaseks staadiumiks sa teda enda kõrvale ei taha. Miks?? Selle viimase probleemiga olen kokku puutunud viimase paari kuu jooksul, kui nägin kuidas üks tuttav kutsus enda 96 aastasele vanaemale ülepäeva kiirabi ning üritas teda iga hinna eest haiglasse saada. Tegemist oli inimesega, keda ei saanud päästa enam mingi ime. Miks koormata süsteemi lootusetute juhtumitega?? Paljudes välismaa riikides on loomulik, et vanadusse surrakse kodus, mitte kiirabiautos ega erakorralise meditsiini osakonnas. Ma annaks kõik, et ka minul lastakse kunagi aastakümnete pärast rahulikult oma kodus ja oma voodis minna..
n6522. veebruar 2016, 13:36
Eraldi tahaks kirjutada psühhiaatritest. Vot, kus saab pappi! Peale ebaõnnestunud oppi olin nii masenduses, et läksin psühhiaatri juurde. Olin nagu katse jänes, määrati 10 sorti antideprekaid. Iga lisa vastuvõtu minut läks mulle ka kalliks maksma. Lõpuks raha oli otsas ja tervis paremaks ei läinud.
22. veebruar 2016, 16:45
Olen ise psühhiaatri patsient ja kindlasti on ka psühhiaatreid igasuguseid, aga Teie jutt on rumal ja liialdustega. Esiteks on olemas ka tasuta psühhiaatriline vastuvõtt. Ja mis üleöö lahendust Te siis ootasite? Et viskad AD tableti kurku ja masendus kaob nagu peavalu või? Masendusravi ongi kahjuks tihti pikaajaline ja nõuab ka erinevate AD-de proovimist, sest rohtude sobivus on individuaalne.
Arst22. veebruar 2016, 13:34
Head kommentaatorid. Aga kes kaitseb arste enesehävitajate eest? Oleks tore, kui me saaksime rahulikult järjekordadeta tegeleda haigetega, kes tõesti haigestuvad, kuna geneetiliselt on nii määratud. Aga meie aeg kulub suitsetajate kopsudele, ülesööjate südametele, joodikute luumurdudele ja maksaravile jne. Kellele meie võiksime kaebama minna, kui kell kaks öösel ravid end nädalate jooksul psühhoosi joonud äsja vanglast vabanenud noormeest või 2 promillise joobega vanamemme luid kokku lappides?
vanaema arstile, keskhaigla traumast22. veebruar 2016, 14:06
Laupäeval, 20.02., umbes kell 11 hommikul, ( olin kaine! ) käisin keskhaigla traumapunktis. 2 nädalat enne seda lõin varba katki, aga arvasin , et küll läheb üle, aga ei läinud. Järjekorda peaaegu ei olnud, vastuvõtt oli suurepärane, röntgen näitas luumurdu. Arst ( naine ) oli väga tore, rääkis kõik ilusti mulle ära, pärast me veel kallistasime teine teist. Lubasin, et kirjutan sellest neti - tehtud! Suured tänud teile, kes olete inimlikud arstid!
Arstile22. veebruar 2016, 14:38
Arst, ära kaldu teemast kõrvale, jutt on praegu TEIE ravivigadest, mitte patsientide eluviisidest. See, et teie aeg kulub kellegi ravimisele makstakse teile kinni, nagu poemüüjale, õpetajale või trammijuhilegi ja võid kindel olla, teie teenistus un kordades parem kui viimatinimetatutel.
Hm23. veebruar 2016, 00:08
Kas võrdlus on ikka päris täpne: kui palju on vaja õppida, õppida ja veelkord õppida selleks et saada erialaspetsialistiks? Kui inimene investeerib kuni 15 aastat oma elust selleks et omandada elukutse. Edasi töötab ta alal, mis nõuab pidevat enesetäiendust, samas vastutades elude eest - ma pole päris kindel, kas võrdlus koristajaga on kõige täpsem. Haistan siin teatud klassiviha. Ometi nii veider kui see ka ei ole, siis enamus neist vigadest on just alarahastuse teema: meie peaministrid võivad küll üksteise võidu laulda laulu, et kuskil ei saa odavamalt nii head meditsiini, kuid kuskilt see odavalt hind tuleb. Nähes ise kõrvalt arstide tööd ja seda tänamatust ja pidevat näpuga näitamist, mida nad päev-päevalt kogevad, ei mõista, miks nad siit suuremal hulgal minema ei lähe. Fakt on see, et liikudes kasvõi 100 km põhjapoole oleks enamus nende sissetulek hoobilt 4 korda suurem, sama oluliselt inimlikumate tingimustega.
Koristaja22. veebruar 2016, 15:35
Sulle makstakse selle töö eest palka.Nii nagu mullegi.Ja mina ei saa viriseda,et peldikupoti võiksid ise enda järelt puhtaks pesta,et mul oleks rohkem aega kabinettidele pühenduda.
koristaja22. veebruar 2016, 15:43
Sulle makstakse selle eest palka.Nii nagu mullegi.Aga mina ei tohi viriseda,et peldikupoti võiksid enda järelt ise puhtaks teha ja mul jääks siis rohkem aega sinu kabineti koristamiseks
Mikk22. veebruar 2016, 13:21
Ennem tõuseb päike solgipangist, kui arstid oma vigu ja prohmakaid tunnistavad!!!!
Sikk22. veebruar 2016, 13:56
Täpselt ei tea millisest pangest päike tõuseb, aga kui arst oma viga tunnistab (ei pannud inimest kokku õigetest juppidest) siis on võimalik esitada nõue kohtusse ja tuleb uus eksemplar panna kokku isiklikest säästudest!
vanja 22. veebruar 2016, 13:19
aga kuhu peab vigade paranduseks pöörduma. . mul rikkus õla ära sosssepp jõe pärnust viga on tuvastatud magnettomograafiga ja püütud ravida aga asjatult. pidevad valud õlas jätkuvad
Robi22. veebruar 2016, 13:14
kallis külarahvas! mina põletaks arstid ära! kohe kõik põletaks ära! mis siis ,et külanõukogu meid iga päev tüssab ja külavanem lollivõitu on ,ei sest pole hullu miskit a vat arstid...viglad-vikatid kätte ja vallamaja juurde!!!!
ema22. veebruar 2016, 12:56
kõike pean tundma nüüd omal nahal,et enam pole mõtet arstide juurde minna,ootasin 5 kuud järjekorras,et pääseda seljaga arstile,see tohter saatis mind ainult rõntkenisse ja seljalülid olid teineteisest eemaldunud.Tema aga ütles,et tema oppi ei tee ja saatid mind ühe õige vana seljaarstile edasi,see mõnitas mind viis minutit ja saatis jalaveresoone arstile,kea ütles,et miks sind siia saadeti,veresooned ju korras.Nüüd palun ainult eonaasiat,lihtsalt enam pole abi saada. Miks küll solgutatakse nii haiged.Selg nii kohutavalt valutab,ja ka jalad ,et anam ei saa istuda ega seista.Nüüd panin end taas teise haiglasse järjekorda,kus pean ootama 4,5 kuud.
papi22. veebruar 2016, 12:53
Ei usalda arste. Hoolimatust palju.
22. veebruar 2016, 14:05
eakatel inimestel abi ja leevendust pole loota, sest päris mitmeid kordi on öeldud, et operatsiooni pole mõtet enam teha, nagunii sureb varsti ära. Kallid arstid, ka vanemad inimesed tunnevad valu ja otsivad leevendust ja on õnnepisarais hoolivuse pärast, ka siis, kui tõesti teha pole enam suurt midagi.
Jah22. veebruar 2016, 15:27
Seda ma usun, et on öeldud, et operatsiooni pole mõtet teha ( kui eelneva haigusloo ja analüüside põhjal on näha, et õnnestumine nullilähedane ), aga ükski arst ei põhjenda, operatsiooni tegematajätmist pt-i peatse surmaga.
ja22. veebruar 2016, 12:50
see on viinud paljud meditsiinist eemale, vähemalt seniks kui pole nuga tarvis, muretsenud endile koju bioptronvärilambid valuteraapiaks, põletikuraviks, hambavaluks jnee..., toidulisandid , teed, mett jne...pole ei rahusteid ega valumürke tarvis mao, sapi ja maksa hävitamiseks.
..22. veebruar 2016, 12:45
mida kosta sellise jutu peale, vanem eakam naine pidi käima perestile päris tihti ja küsivat rahusteid, alati pidi ka arst neile kergelt retsepti kirjutama, mida aga selline asi inimesega teeb, näiteks olevat sellel inimesel kõik sassis peas ja tegevustes, öösel helistab naabritele, inimesi häälest ei erista jneee.Sellest saab järeldada, meil tuleb meditsiin võtta rangema kontrolli alla, et ei saaks arstid meeletuid kasumeid ravimifirmadelt, sest mida suurem kasutus, seda suurem arstidele kasum ka antakse, kas me tahamegi sellist elu, et rahustitest sõltlasi teha, siis on tarvis eristada ausaid ja erapooletuid arste mitte ausatest, kasuahnetest ja ükskõiksetest.
Meile ju kohane!22. veebruar 2016, 12:39
See on ju ringkaitse, mis kehtib nii haiglates, koolides, politseis ja teistes riigiasutustes!
patsient22. veebruar 2016, 12:33
ausalt öeldes ei tahagi arstidega enam kontakti võtta, sageli ei tehta sinu kaebusest üldsegi välja ma ei imesta kui pöördutakse imearstide poole,diagnoos kohe selge ja ravi ka.Kasvõi tervendaja Volli,minu lugupidamine talle.Ja neid on veelgi.
Ka patsient22. veebruar 2016, 12:46
Olge nüüd ikka, sel Vollil on vist haridust 3 klassi. "Imearstid" parandavad haigusi, mis üldjuhul ise üle lähevad. 21. sajandil imearstidesse uskumine näitab lihtsalt enda rumalust. Aga arstide liigne ülbus ja ükskõiksus on liiga tihti tõelisus, ja see peaks muutuma. Arst ei ole jumal ja ei tohiks ka nii käituda, kuigi ta võib end selleks pidama hakata.
hilja peremees,hilja22. veebruar 2016, 13:39
kaasaegsed arstid ravivad infarkti hoopis antibiootikumidega
Jüri Kukk22. veebruar 2016, 12:29
Meditsiinis on muide väga tugev ringkaitse. Kui neid mingil põhjusel rünnatakse, läheb tööle tohutu immuunsussüsteem ja nende PR tõttab selgitama, et põhisüü lasub patsiendil ja haigla tegi kõik õieti.
ikka patsiendil22. veebruar 2016, 13:01
Sellisel puhul on patsientidel olnud "erakordne, ettearvamatult reageeriv organism" või mingi "üliharuldane või lausa enneolematu sünnipärane kõrvalekalle"....
No22. veebruar 2016, 15:29
Ja mõned siin arvavad, et kõik organismid, haigused, reaktsioonid ravimitele on kõigil inimestel täpselt ühesugused ???
Kuidas saabki Rõivas22. veebruar 2016, 12:22
üles ehitada uut Põhjamaad kui ta vanade Põhjamaade mallide järgi teeb?
KA VETERAN22. veebruar 2016, 21:18
T..ROIGAS ---- SEE POJAKE MINGU KAITSE ---LIITU ,,, JA ÕPPIGU ELAMA
AGA EESTIS TERVISE AMETIS JA SEDA RASKET TÖÖD -- PEAKSIME JÄTKAMA UUE SÜSTEEMIGA,,, IKKA UUED EESTIMAA ARSTID --KÕIK KOOS:::::TÄNA OM IKKA JULM HAIGETE JOOKSUTAMINE _::
1::HAIGEKASSA ---NÕUKOGUS TÄNA 2016 --- TÖÖTAGU HEAD ARSTID ;;;
KES TUNNEVAD KA ---OMA RASKET TÖÖD:: JA KUHU RAHA SUUNATA
NEED ONGI KÕIK HAIGLAD ...::::+?????
Hm22. veebruar 2016, 12:17
Vigade tunnistamine on iseenesest tore. Ja selge on, et arstid on inimesed ning eksimine on inimlik. Teine pool asjast on see, et mis sellele järgneb. Meie ühiskond sellises situatsioonis, kui keegi ausalt viga tunnistab, tahab näha üksnes verd: ta tahab risti löödud vea tunnistajat näha. Samas ei ole suuteline see kõrgeauline auditoorium mõistma kogu inimehituse keerukust ja vea tegemise tagamaid. Võtame kasvõi tolle õnnetu viimase näite, kus lõpuks olid surnud nii rase ema, kui laps kõhus. Vigu tehti väga mitmel tasandil (vähemalt võib loetleda 5 hetke, mil viga tehti). Samas on selle sündmuse suure kella külge panek toonud kaasa selle, et kõik rasedad tormasid haiglasse ja kahtlustasid mingit anomaalset valu. Samas ämmad enam ei suutnud ja julgenud ise otsuseid langetada ja pöördusid iga asjaga naistearsti poole. Edasi naistearstid on sellega seoses sedavõrd ülekoormatud, mille tulemusena nad omakorda ajanappuse tõttu võivad komistada ja teha järjekordse vea või ei jõuagi õigeaegselt tõelise abivajajani. Ehk, saavutasime selle, et tirides sellise loo "pädeva" auditooriumi ette, me tekitasime veelgi suurema ohuolukorra. Mul ei ole vigade tunnistamise vastu midagi. Mul ei ole ka sinisilmsust, et arstid ei eksiks. Ometi pole ma päris kindel, et see endaga kaasa midagi head tooks: vähemalt sellises verd nõudvas üsna keskmiselt rumalas ühiskonnas, kus me praegu elame.
kodanik22. veebruar 2016, 12:52
Aga sellisel puhul olekski kasu sarnasest süsteemist kui põhjamaades see kahjukindlustuse süsteem. Ja üks põhjus miks rahvas kohati ülereageerivat näib, on selles, et praegu ei ole reaalselt võimalik õigust saada kas siis kogemata või sihilikult tehtud ravivigade puhul nin samuti on karistussüsteem üleüldiselt vildakas ning õigusabi riigis raskesti kättesaadav.
Kui arstil juhtus kogemata ja viga polnud otseselt tema süü (st mitte hooletus ega lohakus, vaid näiteks lihtsalt teadmatus), siis piisaks patsiendile küll teadmisest, et jah, läks arstil valesti ja kompensatsioonist, mis aitaks tagajärgi likvideerida (taastusravi on meil suuresti tasuline) ning kompensatsioon võiks muidugi tulla mitte otse arsti taskust vaid kindlustusest. Muuhulgas on vigade tunnistamisest kasu arstidele üldisemalt: saab vigadest õppida ja teinekord samasid vigu vältida.
soovitan22. veebruar 2016, 13:23
vaadata arstide liidu kodulehta, koikide arstide vigade eest maksab Arstide Liit, mitte arst ise. Nii et arst votab raha mitmest tookohast, ravimifirmade uuringute eest, umbrikus, aga ara ei pea andma sentigi.
pomsik22. veebruar 2016, 13:43
Mis kompensatsioonist sa jahud-sa ei saa uuringitelegi kuna dividendid ju vähenevad..ei ole mötet jahuda mingitest järjekordadest-kes on sinna pääsenud see näeb et ukse taga on tyhjus mitte inimesed
tiit22. veebruar 2016, 13:45
Arstid ongi rajanud omale impeeriumi kus kehtivad ainult nende seadused.Isegi vähihaiged kirjutatakse terveks.Saadetakse sotsiaalkindlustusse valesid andmeid.Et töövõimetusgrupp määratakse olematuks.Santide käest ju hea raha kätte saada.See äri ei lõpe kunagi.Kogemused perearstiga kes nii teeb.Nii käibki haiguste ennetamine mille eest makstakse perearstidele meeletud summad suvel välja.
harri22. veebruar 2016, 17:29
Äkki oleks tõesti abi sellisest kahju korvavast kindlustusest? Kas arstid ei saa enda tegevust kindlustada? Võib ka ju tegelikult juhtuda, et arstil läheb midagi valesti - kui inimene jääb selle tulemusel töövõimetuks, siis peab kahju keegi ju korvama. Kindlustus sobiks selleks hästi. Kui nüüd kindlustus tuvastab, et arst oli protseduuri tehes purjus vms., siis küll nad selle arstilt sisse nõuavad. Samuti ilmselt ei kindlustataks arsti, kellel pidevalt "juhtub", nii ei saaks automaatselt ka oskamatud arstid tegutseda. Küll aga annaks see arstile ja ka patsiendile julguse võtta suuremaid riske.
Muri23. veebruar 2016, 11:28
Ega siis meedias ei pea oma viga tunnistama - need asjad ei pruugi üldse avalikuks tulla.
Kurb22. veebruar 2016, 12:16
Olen haiglas olles kuulnud inimeste lugusid ja igaühel on rääkida mõni apsakas, pigem lausa prohmakas arstide ja õdede poolt. Kurb.
Kas sul22. veebruar 2016, 12:37
mõni patsiendi prohmakas või viga ka meelde tuleb? Või ongi ainult arstide vead?
hunt22. veebruar 2016, 13:51
Ma tean.Rakveres naistearsti kes arvas et on nii tark et opereeris vähki.Kui tahad rohkem teada võin nime ka anda.
Juba andsid!22. veebruar 2016, 16:49
hunt on patsiendi nimi. Või ei saanud sa mu käsimusest aru? Oma viga siis.
hunt23. veebruar 2016, 10:00
Arvasin et tahad ikka arsti nime teada.Peaks ikka kõva prohmakas olema.
tõbine22. veebruar 2016, 12:10
ja mida siis teha, kui arst vilistab ravimite kõrvaltoimete kaebuste üle??isegi selle peale vilistab, kui ajate näpuga infolehel järge, et seda ravimit selliste ja selliste haiguste puhul, nagu mul on diagnoositud, ei tohi kasutada.....
22. veebruar 2016, 12:09
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Sa 22. veebruar 2016, 12:49
ei paista eriti tark välja, juba mõnda aega peame su rumalaid komme siit lugema!
MIKS--KIUSATAKSE;;22. veebruar 2016, 13:49
MIKS KUSTUTATAKSE"" TÖÖ-INVALIIDI KIRJAD!!-- OLEN PENSIONÄR::
SA SELLINE :::: SETU -- PEAKSIME POLITSEILE ÜLES ANDMA 22. veebruar 2016, 15:48
TA LAUSA MÕNITAB -----IGAT VANA INIMEST --- JA PÄRIS HAIGEID INIMESI,,, ((((EGA TA ENNE KÜLL EI JÄTA ?
SA SELLINE :::: SETU -- PEAKSIME POLITSEILE ÜLES ANDMA 22. veebruar 2016, 15:48
TA LAUSA MÕNITAB -----IGAT VANA INIMEST --- JA PÄRIS HAIGEID INIMESI,,, ((((EGA TA ENNE KÜLL EI JÄTA ?
KUTSUME!!KAITSE-LIIDU--22. veebruar 2016, 16:53
NEMAD VÕITLEVAD KUTSELISTE!!--VEOKI- JUHTIDE EEST!! LASEVAD--AUTO-MAATI;;; JÜRAÖÖL::
n6522. veebruar 2016, 12:04
Arstide vea tõttu mul lõigati pooled asjad kõhust ära. Kuidas saab seda viga parandada? Keegi ei vabandanud. Mida teha? Rahustati sellega, et hea, et üldse ellu jäite.
Jah...22. veebruar 2016, 12:22
Ka aastaid tagasi opereeriti minu abikaasal ära pimesool,aga tegelikult oli hoopis äge kõhunäärme põletik.Hiljem öeldi,et ega see pimesool olegi nii tähtis.Vat nii..
Kõik22. veebruar 2016, 11:54
teevad vigu. Järelikult ei saa olla nii, et arstid kunagi vigu ei tee. Ei saa olla.
kõik ei tee22. veebruar 2016, 12:12
kuidagi liiga palju vigu on viimasel ajal
jep22. veebruar 2016, 12:13
Njah, ka patsient teeb vigu - näiteks läheb arsti juurde, et mingi tervisehäire üle kurta, kuid seal eeldatakse, et tuli teine niisama aega veetma ja peletatakse minema.
Anu22. veebruar 2016, 12:46
Ka mina ei saanud abi Pärnu Emos-t ,arst Ülle Raap käitus väga ebameeldivalt ja näitas oma halba tuju ja abi ka ei osanud anda,pöördusin haige jalaga järgmine päev teise arsti juurde sealt saadeti kohe opile.
Mofo22. veebruar 2016, 11:52
MOTT juba aastaid olen olnud arvamusel, et Eestis puudub arstidel peaaegu igasugune vastutus - ka päris räiged möödalaskmised tundub, et mätsitakse rõõmsalt kinni.
täpselt22. veebruar 2016, 13:40
kuid neil piisab vale inimese elu tuksi keerata ja terve haigla personal hakkab rahustitel ja valuvaigistitel elama.
ma olen ka ammu mõelnud, et see suhtumise tase on suht madal siin, palju rohkem tuleks energiat sättida õpetajate ja politsei/tuletõrje suunal.
reku22. veebruar 2016, 11:49
Vigu ei saa tunnistada, sest siis nõutakse kahjutasu. See nagu maanteeamet. Ei vastuta millegi eest.
EGA RIIGI FIRMAD --VÕI HAIGEKASSA EI VASTUTA :::22. veebruar 2016, 15:52
AGA LUGEGE LÄBI KÕIK PÕHISEADUSE PUNKTID
ÜLDSE ARSTIABI KOHTA ---KIRJAS OM ISEGI ROHKEM,,,::
1::: POLITSEI ----- ARSTIABI ---PÄÄSTE--AMET -----OM ESIMENE KES
PEAB KAITSMA KA HAIGET INIMEST :::
2:: TULEB ALLES KAITSEVÄGI JA KAITSELIID ---ODINI VÕITLEJAD:::
Jesus-Girl22. veebruar 2016, 20:02
Just õige... Tubli 5+
ainus amet22. veebruar 2016, 11:49
kus saab pea karistamatult ka teise ilma saata... ups inimlik eksimus. Mina küll pole kogenud , et keegi vabandaks või tunnistaks
TEADA22. veebruar 2016, 11:44
KUHU ---JÄÄB EESTIMAA """PÕHI----SEADUS #####?????22. veebruar 2016, 16:11
JA ARSTID OM SIHILIKULT ---HAKANUD HAIGET MÖÖDA ARSTE----HAIGLAID + EMO ..JA ,,RAVIASUTUSI-------TÄNA 2016 -- ERITI JOOKSUTAMA ::
KUULSAD ARSTID VAATAVAD HAIGE TÄNA ISE ÜLE 5€ ::::: PANEVAD KA HAIGETELE UUED AJAD ! ! ! SAATE ------ KIRJAGA JÄLLE EDASI ---TEISELE ARSTILE ,,, ---------- SIIS LÄHETE SAATEKIRJAGA REGISTREERIMA----- --- JA SIIS OOTAMISE AJAGA ---- SAATE SELLE KIRURGI
JUTULE,,JÄLLE 5€ ---SIIS JUBA -- ALGAB JÄLLE PIKEM OOTAMINE---- ARSTI AEGA .3. JA POOLE KUUD----- KIRURGI OOTAMINE ,,,JA KUI PEALE 3.. KUUD LÄHED LÕIKUSELE -------
.:::MAKSATE JÄLLE 5€ OMA TASKUST:: (KOKKU LÄKS AEGA JA ARSTILE SAAMINE 15€
1::::KAS TEIL ARSTID ---HAIGETEST JUBA KAHJU ÜLDSE --- PÕLE::???
2::: SELLE PIKA AJAGA ---PEAB NEELAMA HAIGE --- VALU VAIGISTEID ROPULT:::
:
Jesus-Girl22. veebruar 2016, 20:01
Just sul on õigus...ühes mõttes.....Tubli 5+...(minuarust on arstitel Pohhuj kus kellekilt valutab nemad ju klienditest ei hooli ju?)