Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
25. veebruar 2016, 15:00

Seitse asja, mida võiks meeste orgasmist teada (11)

Kuigi meestele on enamasti kõik nende spermapurske ja orgasmiga seonduv selge, tasub teada, et orgasm pakub ka üllatusi.

Men's Health toob välja seitse fakti meeste orgasmist.

1. Orgasm mõjub nagu narkootikum. Uurinud näitavad, et orgasm on meeste jaoks tõeliselt joovastav kogemus, mõjutades mehe ajus samu piirkondi nagu heroiin. Seetõttu on orgasm ka hea.

2. Seks naisega tekitab suuremat mõnutunnet. Masturbeerimine pakub küll samuti rahuldust, kuid kahekesi seksimine on parem. Orgasmi järel eraldub nimelt mehe kehasse hormoone, mis rahustavad ja tekitavad hea enesetunde. Meeste kehas vallandub isegi kuini 400 protsenti rohkem kõnealust hormooni, juhul kui orgasm saavutatakse naisega seksides.

3. Mehedki teesklevad. Kansase ülikooli uuring väidab, et vähemalt 28% meestest on teeselnud orgasmi. Neist iga kolmas seetõttu, et on liiga purjus. Vähemalt pooled väitsid teesklemise põhjuseks soovi kiiresti uinuda.

4. Seks pole alati nauditav. Seksuaalne anhedoonia on seisund, kus inimene küll saab orgasmi füüsilise stimulatsiooni tagajärjel, kuid ei naudi seda. Seisund on harv ja põhjustatud enamasti antidepressantide kasutamisest.

5. Ülekaal pärsib võimekust. Seemnepurskel eritub keskmiselt 3,4 milliliitrit seemnevedelikku. Ülekaalulistel meestel võib see arv olla aga väiksem, isegi alla kahe milliliitri. Teadlased ei ole päris kindlad, mis seemnevedeliku vähesust ülekaalulistel põhjustab, kuigi üks põhjus võib olla ebatervislikes eluviisides.

6. Sperma võib erituda ka eelmängu ajal. Ehk - naine võib jääda rasedaks ka eelmängu ajal eritunud vedelikust, sestap ei olegi katkestatud suguühe kuigi tõhus rasestumisvastane vahend.

7. Orgasm aitab meestel peavalu leevendada. Orgasm vallandab kehas heaoluhormoone, mis täidavad ühtlasi ka valuvaigisti rolli. Saksamaal tehtud uuringu kohaselt aitab seks peavalu leevendada.