Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
26. veebruar 2016, 14:45

Seitse nippi, kuidas kiirelt nii oma enesetunnet kui välimust parandada

Kui kõik kisub viltu, muutuvad halvaks ühtviisi nii enesetunne kui välimus. Õnneks on abi lähedal – Good Housekeeping toob seitse nippi, kuidas end turgutada.

* Pane juuksed särama. Kui oled peapesu peaaegu lõpetanud, pane külm vesi jooksma ning loputa oma juukseid umbes 10 sekundit. Külm vesi paneb juuksed särama. Tegelikult peaksid juba kuivatamise ajal tundma, et juuksed on märgatavalt pehmemad ja läikivamad.

* Kaitse nägu. Jälgi, et nahahooldusvahendeid jaguks näol võrdselt igale poole. On tehtud kindlaks, et naised keskenduvad näo keskosale, kuid juuste- või lõuapiir jääb hooldamata ning saab nii kiirelt kahjustatud.

* Turguta paistes silmalauge. Pane kaks musta tee kotikest alguses kuuma vette ja seejärel jahtuma. Kui kannatab, pane need 10 minutiks oma silmalaugudele.

* Muuda huuled pehmemaks. Kasuta selleks koorivaid tooteid.

* Tee trenni. Eriti hea on, kui sa teed seda hommikul – see annab päevaks energiat ja kiirendab ainevahetust.

* Söö unesõbralikke toite. Õhtul sobib süüa näiteks müslit või hommikusöögihelbeid piimaga - valkude ja süsivesikute kombinatsioon ergutab aju serotoniini tootma ja uinumine on nii lihtsam.

* Istu sirgelt. Võib tunduda uskumatu, kuid küürus istumisasend tekitab stressi. Jälgi end kõrvalt. Sirge seljaga istumine avab rindkere, mistõttu hingad sa rohkem hapnikku sisse, see aitab kehal aga stressi ennetada ja sellega paremini toime tulla.