Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
1. märts 2016, 15:05

Keeda ise: supp, mis tapab gripi juba eos (15)

Kui tunned, et külmetusviirus kallale kipub, pane pada pliidile podisema – küüslaugusupp tapab mitmeid erinevad külmetusviirusi põhjustavaid baktereid, väidetavalt isegi noroviiruse, ning leevendab ka nohu.

Supi võlusõna seisneb küüslaugus, mis sisaldab allitsiini – see aine muudab küüslaugu antibiootikumideks sada korda tugevamaks, vahendab veebikülg Organic Woman.

Supi valmistamiseks vajad: 26 koorimata küüslauguküünt, 2 spl külmpressitud oliiviõli, 2 supilusikatäit võid, 1/2 tl cayenne pulbrit, 1/2 tassi värske ingveri tükke, 2 ja veerand tassi viilutatud sibulat, 1/2 tassi kookospiima, 26 kooritud küüslauguküünt, 1,5 teelusikatäit värsket hakitud tüümiani, 4 tassi köögiviljapuljongit.

Supi valmistamiseks kuumuta ahi 180 kraadini. Pane 26 koorimata küüslauguküünt ahjupannile, piserda need üle oliivõliga. Kata küüslaugud fooliumige ning küpseta neid, kuniks küüned on kuldpruunid. Aega kulub selleks umbes 45 minutit.

Seejärel pigista küüslaugud sõrmede vahel koortest välja.

Sulata suures potis või, lisa võisse sibul, tüümian, peeneks hakitud ingver ja cayenne pulber. Kuumuta, kuni sibul on läbipaistev. Lisa nii röstimata kui röstitud küüslauguküüned ja keeda kolm minutit. Lisa köögiviljapuljong ning keeda vaiksel tulel kaane all kuniks küüslauk on pehme. Selleks kulub aega umbes 20 minutit.

Blenderda supp ühtlaseks püreeks, vala tagasi potti ning lisa segades kookospiim.

Hakka suppi sööma kohe, kui tunned, et tõbi kallale kipub.