Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
2. märts 2016, 14:45

Seitse tervisehäda, millele pakub leevendust sidrunivee joomine (5)

Sidrun on üks maailma tervislikumaid puuvilju – see on rikas vitamiinide ning ka kõikvõimalike antioksüdantide poolest. Paljud erinevad uuringud kinnitavad, et sidrunimahl on kasulik ning efektiivne paljude tervisehädade leevendamisel.

Näiteks võib sest abi saada diabeedi, kõrgvererõhu, palaviku, kõhikinnisuse, seedehäirete ja ka paljude teiste hädade korral, kirjutab Healthy Life Tricks. Sidrunimahl on hea ka nahale ning juustele.

Sidrunimahla valmistamiseks võta klaas vett, millesse pigista poole sidruni mahl. Joo see kohe pärast ärkamist ning üsna pea märkad oma tervises ja välimuses üllatavaid muutusi.

Kindlasti saad sidrunimahla juues abi järgmisele seitsmele murele.

· Ülekaal. Kui kaalud sidrunimahla igapäevaselt kohe pärast ärkamist, võtad kiiremini alla. Uuringute andmetel omab sidrunimahl kaalu langetavat mõju tänu suurele pektiinisisaldusele, see kiudaine on kaalulangusprotsessis üks võtmetegelasi.

· Nahaprobleemid. Et sidrunis on ohtralt antioksüdante, kaitsevad need nahka ning aitavad sel ka uueneda. Nii on võimalik vabaneda ebameeldivatest plekkidest ja vähendada ka kortse.

· Organismi puhastamine. Sidrunivesi on võimas maksapuhastaja, sest aitab organismist välja viia kahjulikke toksiine ja kemikaale.

· Kõhukinnisus. Sidrun sisaldab suures koguses pektiini, mis stimuleerib sooled tööle.

· Keha happetaseme tasakaalustamine. Klaas sooja veega sidrunimahla hommikuti taastab ja tasakaalustab keha pH taset. Sidrun on küll happeline, kuid süües loovad nad organismis aluselise keskkonna. See on oluline, sest vähirakud ei suuda leeliselises keskkonnas ellu jääda.

· Seedeprobleemid. Igapäevane sidrunivee joomine parandab seedeprotsesse.

· Põletik ja valu. See supertervislik vili aitab vähendada liigesevalusid, eriti põlvedes, kuna see aitab lahustada kusihapet.