Hea nõu

Südamearstid panevad südamele: kolesterooli langetavatest ravimitest ei tohi loobuda (18)

LISA KOMMENTAAR

Või14. märts 2016, 21:16
Mida rohkem võtad kolesterooli alandajat, seda rohkem toodab keha ise kolesterooli. Ehk kolesterool ise pole paha ja on kehale kasulik. Pigem võiks vähem süüa süsivesikuid.
Erla15. märts 2016, 00:13
Kui kolesterool on paha, siis miks see alles siis kerkima hakkab kui inimene pole enam nooruk ja kui ta on ülekaalus? Liiga palju on tekkinud spetsialiste, kes püüavad ilma faktideta/tõenditeta midagi kahtluse alla panna. Mitte et kahtlejal poleks kunagi õigus, vaid see asi peab käima õiget teed. Kui ikka kahtlejal on oma teooria, mida saab teaduslikult tõestada, küllap siis ka meditsiin võtab selle uuema lahenduse omaks. Häda aga just selles, et püütakse tõestamata hakata sisendama, et praegune meditsiin eksib kolesterooli suhtes. Mul ka kolesterool tasapisi hakkas kerkima kui olin üle 30 ja kehakaal hakkas kasvama. Mida suurem ma olin ja mida vähem liikusin ning ennast vaid nuumasin, seda kõrgemaks kolesterooli tase läks. Pidi ravimitega sekkuma, et asja kontrolli all hoida. Muidugi, elustiili ja kaalu muutudes hakkas asi paranema, nii et nüüd vajan vaid 1/4 sellest kogusest, mida mõne aasta eest vajasin. Üks osa kõrgenenud kolesteroolitasemest tuleb muidugi panna ka pärilikkuse süüks nagu ka minul on. Seetõttu päris korda enam ei saa ja mingil määral vajan ravimeid lisaks.
HS.14. märts 2016, 15:32
Arst ütles omal ajal, et mul on palju kolesterooli ja head on selles vähe. Jäin selle avalduse peale mõttesse ja mõne aja pärast julgesin küsida, et kas te mulle ei võiks kolesterooli ravimit välja kirjutada. selle peale jäi arst pikalt mõttesse ja ütles sügavmõtteliselt, et pole sul häda midagi ja pole sulle vaja midagi. See oli Pärnus aga Viljandis juhtus järgmine lugu. Kui olin südamearstile oma haiguse sümptomid ära rääkinud ja uurimuste paberid esitanud, siis küsis arst järsku, et milleks ma siia tulin. Läksin kiiresti ukse poole, siis kuulsin veel ust sulgedes kuidas arst hõikas tagant järele, et kas sa rohtu ka tahad, et ma võin sulle välja kirjutada. See oli 10 aastat tagasi ja rohkem pole ma arste tülitanud. Nüüd ravin ennast ise oma ja interneti tarkusega.
mammi7014. märts 2016, 14:06
väljaspool kahtlust on küüslaugu söömise vajadus, kohvi asemel siguri ja viirpuu tarvitamise vajadus ja kevadeti karulaugu ning võilille juurte või lehtede söömise vajadus
aga statiinid laseme koos kolesterooliga vetsupotist alla, vohh
Anne14. märts 2016, 13:42
.... Ja need körvaltoimed on kohutavad. Vähemalt minul olid. Valu lihastes oli talumatu. Enam ma seda mürki ei vöta. On ka muid vöimalusi kolesterooli alandada, infot selle kohta leidub.
Keegi pole kohustatud statiine võtma ja keegi ei saa neid ka keelata14. märts 2016, 13:29
Eriti hea on lause: "Seega on ravimite võtmise vajadus väljaspool kahtlust ning kui patsientidel tekib küsimusi, soovitab Eesti Kardioloogide Selts pöörduda oma raviarsti poole."
Minu meelest ei võiks need "oma raviarstid" üldse seda välja kirjutada lihtsalt sllepärast, et mõnel inimesel on kolesterool referentsväärtustest kõrgem!
Isegi eri riikides on need normid erinevad ja väga palju on tunnustatud arste maailmas, kes statiinide vastu võitlevad.
Soome lehes oli hea kirjutis, üks lõik sealt: "Et mitte stressata, kolige Norrasse, kus kolesterooli ülemine piir on 6.9 mmol/l. Shveitsis saab ka rahus olla, seal riigis on maailma kõrgeimad kolesteroolinäitajad, samas südame- ja veresoonkonna haigusi pole. Võrdluseks Austraalia aborigeenid, kellel on madalaim kolesterool, südamehaigustesse suremus aga maailma kõrgemaid." http://www.aamuposti.fi/blogit/kello-viiden-kahvi/100624-yksi-annos-kolesterolia-kiitos
Kui inimesel on süda haige ja tõesti kolesterool ohustab tervist, siis vast on eriasi, aga siis peab inimene leppima ka nende kõrvaltoimetega.
penskar14. märts 2016, 13:18
Paar aastat tagasi oli kolesterool 7,1.Nüüd lõpuks sain ravimitega 3,8 peale.Perearst ei öelnud küll midagi selle kohta,et peaks tablette edasi võtma.
ihuarst14. märts 2016, 14:11
Sa ei tohi katkestada kui tahad,et maks edasi toimiks. Sest rohud keerasid su maksa tuksi ja see ilma rohuta ei tööta enam nagu vaja.
djaval14. märts 2016, 12:55
Mõni aasta tagasi kirjutati mulle ka kõrge kolesterooli tõttu mingid kolesterooli alandavad tabletid välja. Peale esimese tableti äravõtmist läks enesetunne väga viletsaks mitmeks tunniks aga kohe ei osanud asja tabletiga seostada. Kui teise tableti võtmise järgi sama asi kordus oli selge, et seda mürki minu keha ei talu. Hakkasin asja internetist uurima ja kuhu ma jõudsin ehk kõrvalmõjud lisaks sellele mis minuga toimus. Hakates tarvitama kolesterooli alandavaid ravimeid väheneb organismi võime ise kolesterooli reguleerida või lõpeb hoopis (ravimifirma ori kuni lõpuni). Liiga madal kolesterooli tase (aga soovitav tase on läbi aastate on järjest langenud ehk siis võimalike ravimifirmade orjade arv kasvab läbi selle) on põhjuseks paljudele teistele tervisehädadele, näiteks alzheimer esines madala kolesterooliga inimeste hulgas oluliselt sagedamini. Võite mind uskuda või siis mitte aga otsige ise infot ja seda on. Üks suuremaid ravimifirmade tootegruppe on kolesterooliravimid. https://www.kliinik.ee/ravimid/id-15/noustamine?question=46739 , http://www.aripaev.ee/uudised/2006/03/22/Kolesterooliravim_enim_muudud_ravimite_pingerea_tipus
rändaja18. märts 2016, 12:37
Mul sama kogemus ja djavali jutt jumala õige. Hakkasin tarvitama kookosõli ja kolesterooli tase langes. Ei usu, et see langetamine oluline on aga arst, kes mulle neid statiine kangesti pähe tahtis määrida, jäi minu kookose jutu peale vait ja ütles, et ilmselt ei õnnestu tal mulle neid statiine maha MÜÜA. Elan Inglismaal ja siin mugivad seda sodi pea kõik, kellega mul sellel teemal juttu on olnud. Kõik kurdavad liigesevalu ja üldist halba enesetunnet. Arsti sõna "müüa" ütleb vist kõik.
mulle määrati14. märts 2016, 11:51
ka statiine, kolesterool oli 6,8. Hakkasin neid võtma ja paari nädala pärast oli selline tunne, et poo või üles, no nii paha oli olla. Kõik kohad valutasid ja slime eest keerles ja kuidagi ei hoidnud tasakaalu. Siis lõpetasin nende võtmise ära ja asi loksus natukese aja pärast paika. Kolesterool on muidugi ikka nii nagu ta on.
14. märts 2016, 12:34
söö rohkem banaane, hea kolesterooli ravim
Kurb14. märts 2016, 11:36
jubedad mürgid need statiinid, mis tervise päris tuksi keeravad.
selle14. märts 2016, 11:15
TARTUS ____KUI PALJU ON OOTE AEG14. märts 2016, 10:55
ET SÜDAME---ARSTIGA KOHTUDA ::::??? ON RASKE PROBLEEM
See pole sinu probleem14. märts 2016, 14:14
Sinu primaarne probleem on kohtumine psühhiaatriga, mitte kardioloogiga.
SINU KOHT OM --TEAD SURNUKUURIS14. märts 2016, 15:14
SEE POLE SINU PROBLEEM"""
Ehh14. märts 2016, 10:42
Keegi suurkujudest on lausunud, andke mulle statistika ja ma tõestan kõike. Pole üheselt selgeks tehtud, kas ikka kolesterool on kahjulik tervisele, see võib olla suur äri mida inimestele peale pressitakse. Miks siis organism toodab kordades rohkem seda hirmsat asja , kui inimene suudab seda suukaudu sisse ajada.